Jučer se u 'Večeri za 5 na selu' kod domaćice Janje nije govorilo o tome čime se kandidati bave pa ekipa nekako nije doznala da je jedan među njima svećenik. No čim su ostali kandidati vidjeli znakovite nazive njegovih jela, odmah im je postalo jasno čime se Ladislav bavi. Naime, svećenik je za svoje goste pripremio jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Anđeo na oblaku, glavnog jela Slavonska duša i deserta Nebo nije daleko.
Leggi tutto...

Nakon više od pet godina rodilište tomislavgradskoga Doma zdravlja sinoć je ponovno bilo u funkciji. Na hitni prijem DZ Tomislavgrad zbog porođajnih trudova primljena je majka Ilka Ćosić koja je desetak minuta poslije u Domu zdravlja rodila svoje peto dijete, živu i zdravu djevojčicu (52 cm i 3.450 gr.) Porod su obavile babice Jasna Krišto i Ruža Miškić pod budnim okom dr. Jelene Jović.
Leggi tutto...

Ovo istraživanje otkrilo je da je 22 posto odraslih pilo više alkohola u karanteni, ali ta je tendencija još više izražena među tinejdžerima mlađim od 18 godina te mladim osobama u 20-im godinama. Neki od razloga zašto su više pile jesu dosada, više slobodnog vremena i pojačana anksioznost. Međutim, u ovom istraživanju navodi se i kako bi to pojačano ispijanje alkohola moglo postati navika koje će se biti jako teško riješiti. "Nikada nije bilo važnije da usvojimo zdrave životne navike. Naše posljednje istraživanje pokazuje kako pojedine društvene grupe pokazuju zabrinjavajuće uzorke kada govorimo o alkoholu", kazala je Elaine Hindal, izvršna direktorica ove organizacije, piše metro.co.uk, a prenosi stolac.co. "Zabrinuti smo što bi se za značajan broj ljudi karantenska razina pijenja mogla ukorijeniti i postati navika koju je teško slomiti. Više pijenja, bilo iz dosade ili tjeskobe, može dovesti do razornih zdravstvenih posljedica, psihičkih i fizičkih, kao i povećanu toleranciju na alkohol, što može dovesti do ovisnosti o alkoholu", dodala je. Lako je pretpostaviti da će se smanjiti količina ispijanja alkohola kada se svijet vrati u normalno stanje, ali prema rezultatima ovog istraživanja, čini se da to baš i nije tako. Kada neka navika postane dio svakodnevice, teško ju je razbiti pa bi se brojni mogli početi oslanjati na alkohol kao sredstvo koje će im pomoći nositi se sa stresom i anksioznošću koju im uzrokuje pandemija. No, to je nezdrava tehnika koja bi mogla potrajati i nakon karantene.

Zanima te i ovo?
Treći dan Mladifesta; 3. kolovoz 2021. Msgr. Tadeusz Wojda: GOSPODINE, UMNOŽI NAŠU VJERU
03. Agosto 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.