Minela Zukić, tada 25-godišnja djevojka iz tradicionalne bosanskohercegovačke obitelji poginula je u prometnoj nesreći, dok je njezina sestra Amela, kao sudionica iste, ostala trajni invalid.

Unatoč tragediji koja ih je pogodila, njihovi roditelji smogli su snage i donijeli tešku, ali humanu odluku - bez ičijeg pitanja i nagovaranja, odlučili su donirati Mineline organe i tako nekome spasiti život.

"Bila je to prva kadaverična transplantacija ikada u Kantonalnoj bolnici Zenica odnosno u FBiH. Nismo stali na tome, skupili smo snage i osnovali Zakladu "Minelino srce" s glavnim ciljem da promoviramo plemenitu ideju o potpisivanju donorskih kartica i doniranju organa", napisali su nam u poruci, piše Direktno.hr.

Vodi je obitelj, odnosno sestra, otac i majka preminule Minele.

Kažu da u svojoj borbi, nemaju nikakvu pomoć i podršku institucija i srodnih udruga te su nas zamolili za pomoć, pritom pokazujući skromnost.

Naime, nisu nas tražili novac, već samo da s čitateljima podijelimo linkove na Facebook stranice - Sjećanje na Minelu Zukić i Fondacija "Minelino srce", na kojima se nalazi više od 50 videozapisa koje su sami snimili i objavili te više od preko 50 bilješki o raznim životnim temama.

"Puno biste nam pomogli u našem budućem radu, sve bi zapisali i pamtili. Imamo krajnje iskrene i poštene namjere", poručili su za kraj.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Za njih je najveća pandemija − Glad!
16. Aprile 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.