HRVATI IMAJU NAJVEĆA SRCA SP-a: Dirljiva gesta Vatrenih za zarobljene dječake na Tajlandu

Svi za jednog, jedan za sve!

Posljednjih dana mediji naveliko pišu o tajlandskim dječacima, nogometašima, zarobljenima u špilji. Jedan spasilan, nažalost, već je izgubio život u pokušaju spašavanja, a čini se da će dječaci mjesecima ostati zarobljeni u iznimno opasnim uvjetima.

Hrvatski nogometni savez i Vatreni odlučili su pokazati im podršku te su dokazali što je pravo jedinstvo. Naime, poslali su im emotivnu poruku uz fotografiju naših zagrljenih reprezentativaca.



“HNS i hrvatska reprezentacija prate situaciju vezanu uz 12 nogometnih igrača i njihovog trenera koji su pronađeni živi u poplavljenoj špilji u Tajlandu. Impresionirani smo hrabrošću i snagom mladića i njihovog trenera koju su pokazali unatoč teškoj situaciji. Neke stvari su veće od sporta, ali njihov sportski duh pomoći će im u borbi s ovim izazovom. Našim nogometnim kolegama u Tajlandu izražavamo punu potporu i ljubav, u nadi da će dečki i njihov trener biti izvedeni na sigurno kako bi se pridružili svojim obiteljima – objavili su iz Hrvatskoga nogometnog saveza i oduševili sve”, objavili su iz HNS-a.

Inače, 12 dječaka i trenera pronašli su slabe nakon devet dana potrage, a sada su u tijeku pregovori oko strategije spašavanja. Bilo kakva akcija bit će iznimno opasna jer je na Tajlandu trenutno sezona monsuna, odnosno obilnih kiša i špilja bi mogla biti potpuno poplavljena. Inače, prvotni plan je bio da dječaci prerone dug put, ali to je problem jer većina njih ne zna ni plivati, a život je već izgubio jedan profesionalni ronilac.

Dnevno.hr