Hrvatska je u finalu! Fantastični Marin Čilić pomeo Gasqueta!

Hrvatska je u finalu Davis Cupa! Fantastični Marin Čilić iskoristio je prvu meč loptu za Hrvatsku i pomeo francuskog tenisača Richarda Gasqueta s 3:0 u setovima. Tako je Hrvatska u polufinalu protiv Francuske na kraju pobijedila s ukupnih 3:1 u pobjedama.

Vidjelo se odmah na startu meča kako je Međugorac spreman na sve i kako svim silama želi odvesti Hrvatsku u finale Davis Cupa.

Ključni break u prvom setu Hercegovac pravi za 5:3, te nakon toga osvaja i gem na svom servisu i zaključuje set sa 6:3.

U drugom setu Čilić radi dva vezana breaka za 2:1 i 4:1, te nošen podrškom prepune zadarske dvorane 'Krešimir Ćosić' lakoćom osvaja i drugi set sa 6:2.

Gasquet je izgledao potpuno nemoćno i nije imao nikakvog rješenja za raspoloženog hrvatskog tenisača.

U tećem setu Čilić odmah uzima break Francuzu za 1:0 na veliko oduševljenje hrvatskih navijača kojih je većina bila iz Hercegovine, te su se po dvorani mogle vidjeti zastave iz mnogih hercegovačkih mjesta.

No, Francuz se budi i vraća break za 2:2, ali Međugorac osvaja još jedan break za 6:5, te sigurno na svom servisu zaključuje set i meč sa 7:5.

Hrvatska će tako u finalu igrati protiv Argentine ili Velike Britanije. Trenutni rezultat u drugom polufinalu je 2:2, a ključni susret večeras igraju Del Potro i Edmund. Argentinac je veliki favorit, a ukoliko Južnoamerikanci prođu u finale, Hrvatska će se ponovno pred domaćim navijačima boriti za naslov Davis Cupa.

Tagged under