Njemački mediji o Niki Kovaču 'Svoju snagu crpi iz obitelji i vjere'

Njemački mediji raspisali su se o Niki Kovaču nakon vijesti da postaje novi trener Bayerna.

Niko ne skriva svoju vjeru i uvjerenja te je uvijek isticao da je vjera u Boga jedan od temelja njegovog života i snagu koju je crpio iz vjere bila od velike pomoći u nogometnoj karijeri.

Bild navodi kako je kao igrač Kovač uvijek davao sve za uspjeh momčadi, a sada svoju veliku strast i ambiciju može ostvariti na klupi Bayerna.

“Trener sada mora više sudjelovati u igri nego što je to bilo prije 20 godina”, rekao je Kovač novinaru Bilda, prenose Sportske novosti.

Snagu crpi iz obitelji i vjere

Novinar Bilda piše i o njegovoj obitelji.

“Suprugu Kristinu upoznao sam tijekom školovanja, ne mogu joj biti dovoljno zahvalan što je uvijek uz mene i drži obitelj na okupu. Kći Laura sada ima 17 godina i sami znate da to nije jednostavno”, kaže Niko.

Supruga i kći, inače, žive u Salzburgu, a da mu je obitelj svetinja, najbolje pokazuje način na koji se Kovač odnosi prema igračima koji imaju privatnih problema. Tako je Willemsu dao tri dana slobodno nakon što mu je preminula teta, isto kao i kapetanu Abrahamu dok mu je dijete bilo bolesno. Osim iz obitelji, Niko Kovač snagu crpi i iz vjere. Praktični je katolik i primjerice prošle godine nije želio održati presicu na Veliki petak.

“To je vrijeme za odlazak u crkvu”, objasnio je tada. Ove je pak morao igrati na sam Uskrs, pa je u tek u ponedjeljak s kompletnom obitelji otišao na misno slavlje. Okupila se tada cijela obitelj u Münchenu, gdje mu žive roditelji. Bio je i brat Robert sa suprugom Anicom.


Ove je godine bio prisiljen igrati na sam Uskrs, pa je u tek u ponedjeljak išao na misu, tada su se okupili u Münchenu, gdje mu žive roditelji.

Tagged under