Zaklada Marin Čilić organizira veliki humanitarni i sportski spektakl, stižu Modrić, Rakitić, Lovren...

Hrvatska će opet pokazati najveće srce na svijetu – veliko, sportsko i ponosno, zakucat će uskoro na najvažnijem meču godine – onom za djecu Hrvatske.

'Gem Set Hrvatska' ime je sportskog i humanitarnog turnira koji će se, u organizaciji Zaklade Marin Čilić, održati 12. lipnja 2019. godine na zagrebačkoj Šalati, a okupit će najveće zvijezde hrvatskog sporta, priopćili su u četvrtak iz Zaklade Marin Čilić.

Projekt će okupiti hrvatske nogometne reprezentativce Luku Modrića, Ivana Rakitića i Dejana Lovrena, najbolje svjetske veslače Martina i Valenta Sinkovića, osvajače Davis Cupa Ivana Dodiga i Matu Pavića, olimpijsku pobjednicu u bacanju koplja Saru Kolak, Fed Cup reprezentativku Anu Konjuh te još mnoga druga proslavljena imena hrvatskog sporta.

''Ideja se javila još prošlog ljeta, za vrijeme mojih priprema na Korčuli. Tamo su bili Luka Modrić i Mateo Kovačić, a kako smo se zafrkavali da nam nedostaje četvrti za parove, na Instagramu smo objavili zajedničku fotografiju te pozvali njihove suigrače Dejana Lovrena i Šimu Vrsaljka da nam se pridruže. Krenula je lavina poruka brojnih sportaša i tako se polako priča zakotrljala"", izjavio je Marin Čilić za Hinu te dodao:

"Nije bilo nimalo lako sve ovo organizirati te pronaći datum koji nam svima odgovara i zato sam neizmjerno zahvalan svima koji su se bez oklijevanja odazvali. Želimo svoj djeci u Hrvatskoj pružiti priliku da uživaju u sportu, a projekt Gem Set Hrvatska, koji će se, nadam se, održati svake godine, pomoći će u izgradnji brojnih sportskih igrališta u najpotrebitijim sredinama."

Oni će svima prenijeti važnu poruku o ljubavi prema sportu te svojim dolaskom pomoći u realizaciji najnovijeg projekta Zaklade Marin Čilić - gradnji multifunkcionalnih sportskih igrališta u sredinama Hrvatske kojima je pomoć najpotrebnija.

Organizatori očekuju da će se na Šalati okupiti više od dvije tisuće gledatelja, a posebno se očekuje velik broj djece koja će imati priliku upoznati neke od svojih sportskih idola, zaigrati tenis i zabaviti se na sportskim poligonima.

Ulaznice za veliki sportsko-humanitarni spektakl na Šalati uskoro će krenuti u prodaju.

Tagged under