Dolazi umjesto mons. Giuseppea Pinta, koji je zbog zdravstvenih razloga napustio nuncijaturu prije isteka mandata.

Nadbiskup Giorgio Lingua imenovan je novim apostolskim nuncijem u Republici Hrvatskoj. Na tom mjestu naslijedit će nadbiskupa mons. Giuseppea Pinta koji je zbog zdravstvenih razloga iz Hrvatske otišao prije isteka mandata, javlja Laudato.

Sveti Otac Franjo imenovao je dosadašnjeg apostolskog nuncija na Kubi preuzvišenog Giorgija Linguu da preuzme nuncijaturu u Hrvatskoj. Preuzvišeni Giorgio Lingua prije Kube je obnašao dužnost apostolskog nuncija u Jordanu i Iraku. Diplomatske poslove obavljao je i ranije u Obali Bjelokosti, SAD-u, u Državnom Tajništvu Svete Stolice u Odjelu za odnose s državama, te Italiji i Srbiji.

Mons. Giorgio Lingua, naslovni nadbiskup Tuscanie, rođen je 23. ožujka 1960. u Fossanu. Zaređen je za svećenika 10. studenoga 1984.g. i inkardiniran u biskupiju Fossano. Postigao je doktorat iz Kanonskog prava. U diplomatsku službu Svete Stolice ušao je 1. srpnja 1992.g. Uz materinski talijanski jezik govori francuski, engleski i španjolski.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Mostarski paroh Radivoje Krulj: „Onaj tko sprječava izgradnju katoličke crkve u Drvaru ne može se zvati kršćaninom“
17. Settembre 2019.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.
Maggiori informazioni Ok Rifiuta