Sveti Otac jučer je u Skopju u katedralnom dvorištu održao ekumenski i međureligijski susret s mladima i ohrabrio ih da ostvaruju svoje najveće snove.

Papa je u katedralnom dvorištu u Skopju dočekan himnom susreta i velikim aplauzom. Nakon toga uslijedila su svjedočanstva mladog para koji živi u mješovitom braku, jedne mlade muslimanke i mlade grkokatolkinje, između kojih su izvedeni kratki glazbeni intermezzi.

Uslijedilo je obraćanje Svetoga Oca koji je ponovno svojim riječima pokazao kako razumije mlade i nastoji biti blizak njima u njihovim problemima i nadama. Važnost sanjanja i vjere u budućnost bila je u središtu susreta pape Franje s mladima.

- Dopustite mi da vam kažem da se ne može previše sanjati. Jedan od najvećih problema koje ljudi danas imaju, a među njima su i mnogi mladi ljudi, jest taj da su izgubili sposobnost sanjanja. Oni ne sanjaju, ni puno ni malo. A kad neka osoba ne sanja, kad mlada osoba ne sanja, taj prazni prostor zauzmu pritužbe i osjećaj beznađa. To prepuštamo onima koji idu za “božicom tužaljke”! To je prevara: navodi te na krivi put. Kad se sve čini kao da stoji i stagnira, kad nam osobni problemi zadaju glavobolju, a na društvene teškoće se ne pružaju pravi odgovori, nije dobro dići ruke od svega. Put je Isus. On je Gospodin! On mijenja naš pogled na život. Vjera u Isusa dovodi do veće nade, do sigurnosti koja se ne temelji samo na našim kvalitetama i vještinama, nego na Božjoj riječi, na pozivu koji dolazi od Njega. Pokušajte razmišljati o svojim najvećim snovima. Dati nadu umornom svijetu, zajedno s drugima, i kršćanima i muslimanima. Ovo je zasigurno vrlo lijep san – rekao je Papa okupljenim mladima.

Na kraju, Papa je pozvao mlade da im Majka Terezija bude primjer u ispunjavanju svojih snova.

- Sjetite se samo Majke Terezije: dok je živjela ovdje, nije mogla zamisliti gdje će je život odvesti no nije prestajala sanjati i težiti uvijek tome da otkrije lice svoje velike ljubavi, Isusa, u svima onima koji su ležali uz rub ceste. Sanjala je velike stvari i zato je mnogo voljela. Htjela je biti „olovka u Božjim rukama“. To je bio san koji je gajila. Prikazala ga je Bogu, vjerovala je u njega, trpjela zbog njega i nikada nije odustajala. I Bog je počeo pisati nove i nevjerojatne stranice povijesti tom olovkom. Svatko od vas je pozvan, poput Majke Terezije, raditi svojim rukama, ozbiljno shvatiti život i učiniti nešto lijepo od njega - poručio je Papa.

Nakon molitve Majke Terezije „Trebaš li moje ruke, Gospodine?“ i završnog blagoslova, Papa se zaputio u katedralu Presvetog Srca Isusova gdje je održan Susret sa svećenicima, članovima njihovih obitelji i redovnicima i redovnicama, prenosi IKA.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com