U poruci upućenoj povodom 41. svjetskog dana turizma, koji se obilježava 27. rujna, vatikanski Dikasterij za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja potiče na nove putove kako bi se oživio sektor koji je snažno pogodila pandemija koronavirusa. Naime, na kraju ove godine bit će oko milijardu međunarodnih turista manje, a to znači opći gospodarski gubitak od oko 1200 milijardā dolara te neizbježne posljedice što se tiče nezaposlenosti
Leggi tutto...

Papa Franjo je danas, nakon ljetne stanke, ponovno održao opću audijenciju srijedom, te započeo niz kateheza posvećenih pandemiji. Trebamo postojano upirati pogled prema Isusu – istaknuo je – i tom vjerom prihvatiti nadu u Kraljevstvo Božje. Nakon kateheze potaknuo je na molitvu za Libanon koji su jučer potresle dvije snažne eksplozije
Leggi tutto...

Kada snažno osjećamo sumnju i strah i kad nam se čini da tonemo, ne smijemo se sramiti vapiti kao apostol Petar: „Gospodine, spasi me!“ - rekao je papa Franjo danas prije molitve Anđeoskog pozdravljenja na Trgu svetoga Petra i istaknuo - Isus je Očeva ruka koja nas nikad ne napušta, snažna i vjerna Očeva ruka koja uvijek želi samo naše dobro.
Leggi tutto...

Korijeni su našega života u Kristu; od Njega dolazi snaga za suočavanje s teškim problemima koji nas očekuju nakon krize, u Njemu je uzor blizine, ljubavi i služenja. Papa Franjo ponovno razmišlja o vremenu bolesti COVID-19, a to čini u predgovoru knjige naslovljene „Zajedništvo i nada“, koju je objavila Vatikanska nakladnička kuća – Dikasterij za komunikaciju. Knjigu su uredili kardinal Walter Kasper i svećenik George Augustin.
Leggi tutto...

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 12.8.2020.
12. Agosto 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.