Nakon što je premijer Kanade, Justin Trudeau najavio dekriminalizaciju marihuane, kanadski biskupi poručili su kako je njezina konzumacija, osim u zdravstvene svrhe, i dalje grijeh.

„Vrlina umjerenosti, kako stoji u Katekizmu Katoličke Crkve, omogućuje nam izbjegavanje svake prekomjernosti: zloupotrebe hrane, alkohola, duhana ili lijekova“, izjavio je mons. Frank Leo, generalni tajnik Kanadske biskupske konferencije, dodavši kako KKC na poseban način podcrtava da je konzumacija bilo koje droge, osim u strogo terapeutske svrhe, težak grijeh jer nanosi štetu ljudskom zdravlju i životu, javlja Catholic Herald a donosi Nedjelja.ba.

Zakon o kanabisu koji je podržala liberalna vlada premijera Trudeaua izglasan je u oba doma parlamenta, a 21. lipnja dobio je i kraljevski pristanak. Na snagu bi trebao stupiti 17. listopada čime će Kanada postati jedna od rijetkih zemalja na svijetu koja je u potpunosti legalizirala korištenje marihuane u rekreacijske i medicinske svrhe, što je prvi učinio Urugvaj.

Prema ovomu zakonu odrasle osobe smjet će posjedovati do 30 grama kanabisa, uzgajati do četiri biljke marihuane po kućanstvu te koristiti kanabis za pravljenje jestivih proizvoda. Osobe između 12 i 18 godina moći će posjedovati do 5 grama. Kanabis će se prodavati u posebnim trgovinama.

O legalizaciji marihuane nadbiskup Ottawe, mons. Terrnece Prendergast, kazao je kako „upotreba supstanci, bez obzira je li riječ o marihuani, nekoj drugoj drogi ili opijatima, u rekreacijske svrhe dio je šireg vala konzumacije supstanci koje omogućuju ljudima bijeg od onoga što percipiraju teretima i izazovima života“.

„Naša tijela dana su nam na korištenje, ali ćemo jednog dana morati Bogu položiti račun o tome kako smo ih koristili i brinuli o njima. Je li doista dobra ideja svjesno uzimati supstancu koja šteti? Je li to mudro upravljanje?”, zaključio je nadbiskup Ottawe.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 4.3.2021.
04. Marzo 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.