Sveučilište Mount Mary vratit će u kampus redovnice u kojem su prije služile, i mladim ženama pružiti priliku da steknu diplomu.

Studentice preddiplomskog studija koje su samohrane majke živjet će zajedno s umirovljenim, uključujući laike i posvećene osobe, u novoj stambenoj zajednici na Sveučilištu Mount Mary u Milwaukeeju, piše Aleteia.

U zajednici koja će se graditi u narednoj godini, samohrane majke i njihova djeca, školske sestre redovnice i starije osobe iz područja Milwaukeeja živjet će u privatnim stanovima i rezidencijama u kampusu te tako međusobno dijeliti svoja životna iskustva.

mount-mary-university-plans.jpg

Foto: Prikaz stambenih jedinica na sveučilišu Mount Mary/Aleteia

Katolički dom u Milwaukeeju koji pruža brigu za sestre u drugom objektu, rukovoditi će i upravljati novom zajednicom za sestre starije životne dobi. Sastojat će se od 52. sobe koje su osmišljene tako da zadovolje potrebe umirovljenih sestara. Devedeset zasebnih stanova za osobe starije životne dobi imati će potpuni pristup svim raspoloživim pogodnostima te cjelokupnu zdravstvenu skrb prema individualnim potrebama. Projekt uključuje i 24 manja apartmana za samohrane majke i njihovu djecu kojima će biti omogućena briga i čuvanje do stotinu djece.

Zgrade će biti u potpunosti povezane s brojnim prostorima za okupljanje ljudi u prijateljskom razgovoru, blagovaonici, molitvi, učenju i socijalizaciji. Saloni za druženje i unutarnji / vanjski prostori iskoristit će prednost prirodnog šumskog okoliša.

Plan je vratiti Školske sestre na sveučilište čiji je red osnovan prije više od 100 godina te tako pružiti podršku roditeljima učenika koji često vode tešku borbu da završe fakultet.

Samohrane majke "suočavaju se s brojnim preprekama, uključujući troškove školovanja, prijevoza, skrbi o djeci i teško im je samima namiriti sredstva kako bi se zadovoljile sve te potrebe", objasnila je ravnateljica sveučilišta Marija Christine Pharr. "Ovaj projekt je savršen način da sestre povežemo s demografskom slikom koju imamo kod studenata na području Milwaukee-a a koji bi mogao imati ogromnu korist od podrške i resursa koji bi im program poput ovoga mogao ponuditi. "

Pharr je istaknula da sveučilište trenutno ne nudi usluge podrške poput brige o djeci u kampusu za roditelje učenika koji čine između 10% i 20% studentske populacije te kaže da bi smještaj, briga o djeci i drugi resursi mogli potaknuti više samohranih majki koje žive na području Milwaukeeja da steknu fakultetsku diplomu. To bi bilo dobro za studente, ali također bi pomoglo sveučilištu Mount Mary u vremenu kad pada broj upisa na fakultete  na razini cijele države. "

Prijevod: Erika Radovic|Medjugorje-info.com

loading...
Osmrtnice ba