Kenija je zemlja oprečnosti, kako u pogledu njenih pejzaža tako i u stupnju razvijenosti.

Zbog toga je i život djece u Keniji težak, bilo da žive u grubom ruralnom okruženju Turkane ili u opasnim urbanim četvrtima grada Eldoret.

Posljedice siromaštva za tu djecu znače da kao mali počinju raditi, upliću se u nasilje ili pak očajnički pokušavaju pronaći nešto za jelo kako bi preživjeli, umjesto da vrijeme provode u školi.

U Keniji je pristup zdravstvu, obrazovanju, čistoj vodi i sanitarnim čvorovima za većinu stanovništva pravi luksuz. 43% od ukupnog stanovništva Kenije živi ispod granice siromaštva. Ne postoji dovoljno ažurnih informacija o djeci koja žive kao beskućnici, no brojka se procjenjuje na čak 300.000.

Nesigurnost hrane najizraženija je u područjima poput Turkane, gdje jedno od pet kućanstva konzumira iznimno malo hrane, a čak 34% djece u tom području je pothranjeno.
Iako je u Keniji udio djece koja se upisuje u školu visok, zbog besplatnog osnovnoškolskog obrazovanja, još uvijek milijun djece osnovnoškolske dobi ne ide u školu. Većina djece koja pohađa nastavu veoma je gladna, a uspješnost u polaganju razreda je niska.

No, uz Marijine obroke gotovo 27.000 djece nadu ipak pronalazi u školskim klupama, zahvaljujući obećanju o jednom dnevnom obroku u školi. Veliku pomoć ovdje pružaju i lokalne zajednice, osobito majke koje pripremaju i poslužuju obroke svojoj djeci, kao i drugi volonteri koji na razne načine pomažu da što više malih Kenijaca stekne barem najosnovnije obrazovanje i vještine te izgradi bolju budućnost za sebe i svoje obitelji.

Dovoljno je samo 120 kuna da bi se jedno dijete nahranilo cijelu školsku godinu. Donaciju možete uplatiti na račun Marijinih obroka otvoren u Zagrebačkoj banci HR7923600001102102666.

Za više informacije posjetite našu web stranicu www.marysmeals.hr.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 14.12.2019.
14. Dicembre 2019.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.