Sadržaj autorice Blanka Klasić

Sedmi obiteljski dan u Bosni i Hercegovini bit će, kao i ranijih godina, održan u posljednju nedjelju sedmog mjeseca, odnosno 28. srpnja.

 

Nedavni susret pape Franje s komičarima istaknuo je vrijednost smijeha. Evo malo svetačkog humora da vam izmami osmijeh na lice!

"Đavao jako dobro zna tko je Isus i što može. Poznaje Pisma mnogo bolje od nas i zato mu i jest cilj iskriviti našu sliku o Bogu", piše fra Marin Karačić na svojem Instagram profilu. Pročitajte njegovu objavu.

Komisija HBK-a Iustitia et pax održala je konferenciju za medije o rodnoj ideologiji te predstavila priopćenje povodom najave uvođenja rodnih studija na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Vladimir Dugalić, tajnik Komisije HBK-a Iustitia et pax, rekao je kako Hrvatska biskupska konferencija ima obvezu progovoriti o određenim društvenim pitanjima. U priopćenju je između ostaloga naglašeno kako je dužnost vlasti onemogućiti ideološki aktivizam.

U nedjelju, 7. srpnja pod večernjom svečanom sv. misom, ispred vanjskog oltara na Humcu, svoje prve redovničke zavjete položili su sedmorica novaka iz dviju franjevačkih provincija.

Fra Zvonimir Brusač, član Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša, proslavio je 7. srpnja 40 godina svećeništva u župnoj crkvi svetoga Josipa Radnika u Belišću, a istoga dana je s. Lea (Zdenka) Brusač, njegova rođena sestra, proslavila 50 godina redovništva u Družbi Kćeri Milosrđa Trećega samostanskoga reda svetoga Franje.

Papa Franjo odgovorio je na pismo sudionika biskupijskog susreta u Rumunjskoj, pozivajući mlade da hrabro i kreativno prenose vrijednosti „koje izgrađuju“ na internetu, ali da pritom ne postanu „robovi mobitela“. Iziđi u svijet, „pogledaj braću i sestre u oči“, rekao je Sveti Otac
„Budite nositelji nade i graditelji mostova, koristeći svaki raspoloživi alat za sijanje dobrote i ljubavi u svijetu“, napisao je papa Franjo mladim Rumunjima iz biskupije Iasi, odgovarajući na njihovo pismo koje mu je sredinom svibnja upućeno preko kardinala Pietra Parolina.

Holydate organizira ljetovanje za katolike koji nemaju sakrament ženidbe i to u 2 različita termina.

Caritas Jeruzalemskog latinskog patrijarhata oštro je osudio i izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog vijesti o zračnom napadu na školu Svete obitelji u Al-Remalu u Gazi u nedjelju 7. srpnja 2024., u kojem je poginulo nekoliko civila.

Brazilski reprezentativac Roberto Firmino, bivša zvijezda Liverpoola, otkrio je na društvenim mrežama da je postao evangelički pastor.

Dana 6. srpnja 2024., na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu je održana još jedna muška molitva krunice.

Hercegovački svećenik fra Mario Knezović na svom je Facebook profilu komentirao skulpturu koja je postavljena u katedrali svete Marije u austrijskom Linzu. Riječ je o skulpturi Marije koja rađa Isusa, a koja je u međuvremenu razbijena.

Stranica 1 od 466