Posebnost  je korizmenoga vremena razmatranje Kristove muke, poglavito u pobožnosti križnoga puta koji se moli, kako po crkvama tako i po obiteljima.

U međugorskoj župi pobožnost Križnoga puta je petkom: na  Križevcu u 14 sati; u župnoj crkvi sv. Jakova nakon večernje svete mise od ; na filijalama (Šurmanci, Vionica, Miletina) u 16 sati. Pobožnost križnoga puta počela se moliti na Križevcu s početkom Gospinih ukazanja. Nakon 1981.godine, međugorskim župljanima pridružuju  se vjernici iz okolnih mjesta i svijeta.

Mnogi hodočasnici su se popeli na brdo Križevac, a on za njih znači poziv da susretnu Isusa u njegovoj muci i otkriju njegovu ljubav. Postaje su u početku bile označene drvenim križevima, a 1988. godine su postavljeni brončani reljefi (djelo prof. Carmella Puzzola). Na svakome od njih (osim u Getsemanskom vrtu) nalazi se Gospa. Pobožnost križnoga puta uz brdo Križevac je svakoga petka tijekom godine.

 

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
„Milijun djece moli krunicu“ za mir i nestale svećenike
19. October 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok