Sadržaj s oznakom: Obitelj

Pametni telefoni osvojili su posljednjih godina čovječanstvo i postali sastavni dio života ljudi, ali i djece.

Ne zna se što je tužnije vidjeti: napuštenu malu djecu ili napuštene starce.

Djeca koja ne poštuju svojih roditelja ni sama neće doživjeti poštovanje od svoje djece

Prema jednom nedavnom istraživanju prosječno dijete u dobi između 12 i 17 godina traži neku stvar devet puta sve dok roditelji ne popuste. Djeca iz iskustva znaju da će roditelji popustiti budu li ih dovoljno dugo nagovarali.

Postoji demon koji se bavi napadima na obitelj, izjavio je egzorcist otac César Truqui, svećenik koji je sudjelovao na seminaru o egzorcizmu održanom u Rimu prošle godine, te upozorio da sve ono što šteti obitelji, uključujući i razvod, dolazi od vraga.

Premda su prošla davna vremena kad se sasvim prihvatljivim držalo da se roditelji žene i udaju umjesto svoje djece, tj. da im oni biraju bračne partnere, i premda je došlo vrijeme kad se mnoga odrasla djeca uopće ne savjetuju s roditeljima o svom izboru supružnika, dobro je imati na umu kako i danas mnogi brakovi nesretno počinju i završavaju zbog toga što roditelji na ovaj ili onaj način umjesto svoje udane ili oženjene djece donose odluke ili nametljivo utječu na njih.

'Dopusti dobrim danima da 'napune' tvoju strast za učenjem, ali nemoj dopustiti teškim danima da otmu svu zabavu. Neću ti lagati - škola će biti zabavna, ali bit će i teških trenutaka', piše mama u prekrasnom pismu svome sinu prije prvog dana škole.

Najčešći poziv upućen obiteljima jest da se u obitelji moli.

Obitelj se treba posvetiti i svetošću se braniti protiv Sotone i njegova razornoga djelovanja.

Pater Stjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove, koristi društvene mreže za evangelizaciju mladih ljudi.

Sotona nas želi umorne, iscrpljene i pod stresom. Želi da smo u dugovima, da nam zdravlje opada zbog nedostatka sna, ili zato što ne jedemo ili zato što se ne možemo nositi sa stresom.

Svakodnevnica donosi svoje teškoće, imamo manje vremena i zaljubljenost u braku opada. No mora li tako biti? Pročitajte koliko izlasci sa suprugom pomažu.

Od svih sloboda izbora i sloboda odlučivanja izbor za brak i uređivanje vlastitoga života u braku čini se najvažnijim

Moji su roditelji sa srednjeg Zapada SAD-a gdje velikom većinom žive protukatolički nastrojeni protestanti. Tako sam bio i odgojen.

Velika je milost da bolesnici i patnici dožive svoju bolest kao dar i blagoslov za sebe i svoju obitelj.

Draga djeco budućnosti, vi ste oni koji se ne morate dati tiranizirati ili prepustiti dominaciji roditelja, već učiniti da vas ljube. Obiteljski je ambijent mjesto gdje se odvijaju najteže interpersonalne dinamike.

Stranica 1 od 19