Sadržaj s oznakom: Obitelj

Muškarac se brine za stvari, žena za osobe. Njemu nije važan političar, već politika; ne ratnik, već rat; ne ekonom, već ekonomija; ne pjesnik, nego pjesma.

Duboko vjerujem da je našim brakovima, našim obiteljima – svim ljudskim brakovima, svim ljudskim obiteljima – povjereno da budu početak boljega svijeta.

Ne zna se što je tužnije vidjeti: napuštenu malu djecu ili napuštene starce.

Prema jednom nedavnom istraživanju prosječno dijete u dobi između 12 i 17 godina traži neku stvar devet puta sve dok roditelji ne popuste. Djeca iz iskustva znaju da će roditelji popustiti budu li ih dovoljno dugo nagovarali.

Postoji demon koji se bavi napadima na obitelj, izjavio je egzorcist otac César Truqui, svećenik koji je sudjelovao na seminaru o egzorcizmu održanom u Rimu prošle godine, te upozorio da sve ono što šteti obitelji, uključujući i razvod, dolazi od vraga.

Video igrica, Fortnite Battle Royale, uznemirava mnoga kućanstva: roditelji pričaju horor priče o mladim sinovima koji je igraju bez prestanka i odjednom postanu nasilni prema onima koji se protive njihovom igranju.

Obitelj se treba posvetiti i svetošću se braniti protiv Sotone i njegova razornoga djelovanja.

Sotona nas želi umorne, iscrpljene i pod stresom. Želi da smo u dugovima, da nam zdravlje opada zbog nedostatka sna, ili zato što ne jedemo ili zato što se ne možemo nositi sa stresom.

Gospodine Isuse, u rane tvoga presvetoga Srca stavljam sebe i sve članove svoje obitelji.

Velika je milost da bolesnici i patnici dožive svoju bolest kao dar i blagoslov za sebe i svoju obitelj.

Objavljeno u Obitelj | 25.7.2022.

Djeca nisu vaše vlasništvo

Draga djeco budućnosti, vi ste oni koji se ne morate dati tiranizirati ili prepustiti dominaciji roditelja, već učiniti da vas ljube. Obiteljski je ambijent mjesto gdje se odvijaju najteže interpersonalne dinamike.

Ne možete je izbjeći, posvuda je. Što bi naša djeca trebala znati o tome?

U jednom pluralističkom društvu legitimno je postojanje i jedne ovakve privatne škole, ali u njoj katolička djeca nemaju što tražiti, piše fra Josip Blažević, vodeći stručnjak u Hrvatskoj za New Age i alternativne pokrete.

Objavljeno u Molitve | 11.7.2022.

Molitva za posvetu obitelji

Isuse, Marijo! S Josipom ste živjeli u nazaretskoj obitelji, zato vam je draga svaka obitelj, dakle i naša.

Objavljeno u Poučne priče | 10.7.2022.

Cijela obitelj izgorjela

Dogodilo se to u Francuskoj 1962. Godine. U gradiću Stoltenu izgorjela je kuća Jeana Batista Leconta.

Zanimljiv tekst o obitelji i vjeri u budućnosti donosi portal Quo Vadis kojeg prenosimo u cijelosti:

Stranica 1 od 20