Sadržaj s oznakom: Obitelj

Jeste li čuli za "mikro varanje"? Evo zašto to može naštetiti vašoj vezi i nekoliko savjeta kako izbjeći ovaj oblik nevjere.
Čini se da su romantične veze u posljednje vrijeme postale krhke. Ljudima je teže trajno se obvezati jedni prema drugima i prihvatiti svakodnevna odricanja koja zahtijeva prava ljubav .

16. veljače 2008. godine, kardinal Carlo Caffara (nadbiskup Bologne), nakon slavljenja mise na grobu sv. Pija iz Pietrelcine, pristao je na intervju za Tele Radio Padre Pio, koji je naknadno objavljen u mjesečniku “Glas Oca Pia“.

Kao u prirodi, i u braku se izmjenjuju godišnja doba: 10 pitanja i tema za razgovor kada dođe "zima"

Danas puno kompliciramo kada je riječ o obitelji katehetski, pedagoški, psihološki, teološki i svakako, a stvari su u konačnici vrlo jednostavne. Mi kršćani trebali bismo vjerovati ne samo da nas je Bog stvorio nego i da nam je objavio kako živjeti.obitelj jezeroBespotrebno zapetljavanje je ništa drugo nego posljedica grijeha koji zamračuje ispravno rasuđivanje.

Presveto Isusovo Srce obećalo je Svetoj Margaret Mary kako će svima onima koji su se Njemu posvetili dati sve milosti potrebne u njihovom staležu. U Lurdu i u Fatimi Gospina zapovijed je glasila: "Pokora! Pokora! Pokora!"

Presveto Srce Isusovo obećalo je svetoj Mariji Margaret kako će svima onima koji su se Njemu posvetili dati sve milosti potrebne u njihovom staležu.

Objavljeno u Obitelj | 7.2.2024.

Dužnosti sinova i kćeri

Presveto Srce Isusovo obećalo je svetoj Mariji Margareti kako će svima onima koji su se Njemu posvetili dati sve milosti potrebne u njihovom staležu. U Lurdu i u Fatimi Gospina zapovijed je glasila: „Pokora! Pokora! Pokora!“ Kako bi razjasnio ovaj ponovljeni trostruki zahtjev, Njegovo Božanstvo objavio se sestri Luciji, govoreći: „Žrtva koja se zahtjeva od svake osobe je ispunjenje dužnosti njezina staleža i poštivanje mojih zapovjedi. To je pokora koju tražim i zahtijevam.”

Djeci ali i odraslima može biti teško usredotočiti se na molitvu krunice. Evo nekoliko praktičnih savjeta i pomoći koji mogu koristiti cijeloj obitelji, piše Aleteia.

Kraj jedne godine i početak nove je razdoblje u kojem više vremena provodimo kući što ga čini i sjajnom prilikom za gledanje božićnih klasika, među njima možda upravo onoga kojeg je Američki filmski institut uvrstio među 100 najboljih filmova ikada snimljenih i kojeg hvale kao najbolji božićni film svih vremena: Divan život (It's a Wonderful Life)

Ono što se isprva čini nevažnim, na kraju može izgraditi zid koji dijeli čovjeka od čovjeka.

Izgovaramo ih bez razmišljanja, a ponekad ono što kažemo može postupno odgurnuti naše dijete od Boga.

Dragi poštovani očevi, braćo, sestre i prijatelji u Kristu, velika mi je čast i radost biti ovdje s vama ovog vikenda na konferenciji "Catholic Identity". Kao što je Michael Matt rekao u svom pozdravnom govoru, mi stvarno trebamo jedni druge da bismo, kao što kaže sv. Pavao, "čvrsto stajali u vjeri, muževno se držali i bili jaki" (1Kor 16,13).

Svećenik Biskupije Syracuse i profesor na Američkome katoličkom sveučilištu mons. Stephen Rossetti, kao licencirani psiholog, služi i kao egzorcist u Nadbiskupiji Washington već trinaest godina te je sudjelovao u stotinama egzorcizama, piše HKM.

Obiteljska zajednica temelj je moralno ispravnog i čestitog društva. Međutim, cjelovita i dobro uređena struktura obitelji izgrađena je na višem temelju od svjetovnih sredstava.

Gubitak majke do sad mi je najteže životno iskustvo. Svakoga dana prisjetim se da više nije sa mnom, ali gleda na mene s neba. Stoga iznosim četiri načina kako odati počast majkama koje više nisu s nama.

Stranica 1 od 23