Sadržaj s oznakom: Vijesti iz svijeta

Katolički svećenik ubijen je na Haitiju u pokušaju pljačke.

Branio je kršćanstvo protiv arijanske hereze pa je zbog toga progonjen i ubijen 19.9. za vrijeme cara Dioklecijana (305.god)

U europskim zemljama značaj kršćanstva kao službene religije sve je slabiji, no ipak neke zemlje se po svojoj religioznosti znatno razlikuju od drugih.

'Trenutno postoje kršćani koji zbog svoje vjere bivaju progonjeni ... I ne trebamo otići dalje od Sjedinjenih Američkih Država, jer ni ovdje ne smijete ići u crkvu'

Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu, iliti UNESCO, zabrinuta je za etiopske srednjovjekovne kamene crkve, na popisu Svjetske kulturne baštine, koje su 5. kolovoza zauzeli pobunjenici.

Nadbiskup San Francisca Salvatore Cordileone javno je prozvao zastupnicu Nancy Pelosi (D-CA) i predsjednika Joea Bidena zbog podrške pobačaju, jer javno tvrde da su pobožni katolici, piše Narod.hr.

Francuski parlament izglasao je nekoliko amandmana postojećem zakonu o bioetici, od kojih jedan predviđa mogućnost kasnih pobačaja sve do samog porođaja.

"International Christian Concern" (ICC) je doznao 3. rujna da je 26. kolovoza egipatska policija privela 17-godišnju kršćanku dok je izlazila iz crkve u Kairu. Riječ je o obraćenici koja je napustila islam što je u Egiptu strogo kažnjivo, piše Nedjelja.ba

Hoće li nam trebati COVID potvrde za odlazak u crkvu?

Ljubaznost prema strancima je danas vrlo rijedak slučaj! Nekada se razočaramo u ljude, a nekada nas netko iznenadi svojom dobrotom. Pogledajte što se dogodilo ovoj starijoj ženi koja je imala problem sa svojim automobilom!

Ujutro 31. kolovoza beživotno tijelo meksičkog svećenika vlč. Joséa Guadalupea Popoce pronađeno je u gradu Galeana u meksičkoj saveznoj državi Morelos.

Mnogi od nas mjesecima čekaju na etički izvedeno i proizvedeno cjepivo protiv COVID-19. Pomno smo pratili vijesti, nadajući se informacijama o rezultatima kliničkih ispitivanja i ažuriranim procjenama kada bi taj dan mogao doći, piše quovadiscroatia

Zabrana pobačaja u Teksasu nakon šestog tjedna trudnoće stupila je na snagu u srijedu rano ujutro pošto američki Vrhovni sud nije postupio prema hitnom zahtjevu skupina za pravo na pobačaj da blokira zakon koji dopušta tu zabranu.

Na jugozapadu Kameruna separatisti su oteli generalnoga vikara Biskupije Mamfe mons. Juliusa Agbortokoa i zatražili otkupninu oko 30.500 eura, prenosi 31. kolovoza agencija Kathpress.

Redovnica, katehistica Družbe sestara Bezgrešnog Srca Marijina s. Scholastica Jopomala Gomes nedavno je napadnuta i opljačkana u Sreeghontiju, u Biskupiji Rajshahi u Dhaki.

Dok talibani nastavljaju preuzimati kontrolu nad Afganistanom nakon povlačenja američkih trupa, čelnici podzemne kršćanske crkve upozoravaju na posljedice za vjerske manjinske skupine u zemlji.

Stranica 1 od 86