Sadržaj s oznakom: Vijesti iz svijeta

Stižu pozitivne reakcije na odluku Hrvatskog nogometnog saveza da kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić neće nositi traku u duginim bojama.

Za vrijeme intenzivne borbe između vojske i lokalnih pobunjenika katolička crkva u južnoj državi Shan devastirana je jer je služila kao kuhinja, spavaonica i skladište za vojnike...

Kršćanske skupine odaslale su izjavu u kojoj kritiziraju smrt mlade žene i „sustavno ugnjetavanje“ žena. Traže „slobodu i jednaka prava“ za sve Irance. U međuvremenu, iranske vlasti intenziviraju represije.

Josip Brnjić iz Slavonskog Broda, misionar Družbe Duha Svetoga pod zaštitom Bezgrešnog Srca Marijina, zaređen je za đakona u Župi sv. Ivana evanđelista u glavnom gradu Kenije, Nairobiju.

U Iranu se nastavlja oštra represija protiv prosvjeda protiv obveze nošenja vela za žene, nakon ubojstva Mahse Amini, djevojke koja je umrla nakon uhićenja iranske „policije za moral“ jer nije pravilno nosila veo.

Mama čiji je sin rođen bez nogu i jedne ruke nijednog trenutka nije pristala na abortus, iako je tijekom trudnoće znala što je očekuje. Dapače, kaže da je on savršen!

Biskupija koja obuhvaća grad Amsterdam planira značajno smanjiti broj crkava koje su u funkciji. Vjernika i volontera u crkvama je sve manje.

Austrijski kardinal Schönborn veliki je zagovornik ekumene i pristaša kršćanstva kao zajednice jedinstva i suradnje, bez obzira na denominacije

Nakon požara koji je doslovce uništio crkvu u Kamerunu, biskup Aloysius Fondong iz biskupije Mamfé ušao je u ruševine kako bi uzeo Presveti Sakrament i ustanovio da su svete Hostije i ciborij u kojem su bile potpuno netaknute.

Prvi put u 100 godina u Sjevernoj Irskoj ima više katolika nego protestanata. Prema trenutnom popisu stanovništva, 45,7 posto stanovnika Sjeverne Irske su katolici, a 43,5 posto protestanti, prenosi Vatican News.

Japanski kipar Eiji Oyamatsu (88) gotovo pola svog života posvetio realizaciji, o vlastitom trošku, ovog sjajnog drvenog djela.

Hrvatska katolička misija u Željeznom je osnovana 29. lipnja 2022. Dekret o osnivanju se čita 25.9. na prvoj misi u 10.00 sati. Budući da je ovo povijesni događaj za Željezansku biskupiju i Gradišće kao i za Austriju, program utemeljenja i misu će prenositi HRT a popratiti ORF i drugi najavljeni mediji.

S glasovima za podršku promjenama crkvenog učenja o pitanjima uključujući homoseksualnost i ređenje žena, Njemački sinodalni put zaključio je svoju skupštinu u Frankfurtu u subotu 10. rujna.

Diljem svijeta 21. rujna obilježava se Međunarodni dan mira.

Oko 10 000 ljudi sudjelovalo je u nedjelju, 18. rujna, u Varšavi na 17. hodu za život i obitelj, organiziranom u Poljskoj pod pokroviteljstvom Poljske biskupske konferencije.

Krv svetog Januarija prešla je u tekuće stanje u ponedjeljak u Napulju, prenosi CNA.

Stranica 1 od 105