Sadržaj s oznakom: Vijesti iz svijeta

Milijun djece koja mole krunicu mogu promijeniti svijet

Mlađe talijanske generacije (14-24) nisu se vratile u crkvene klupe u tradicionalno katoličkoj naciji te tako polako slijede sekularni trend Europe, javlja Aleteia.

Poziva se na molitvu za sigurno oslobađanje oca Marcellinusa Obioma Okidea, koji je otet iz nigerijske biskupije Enugu 17. rujna.

Branio je kršćanstvo protiv arijanske hereze pa je zbog toga progonjen i ubijen 19.9. za vrijeme cara Dioklecijana (305.god)

Vlč. Matthew Nellikunnel imenovan je biskupom Siro-Malabarske Crkve 26. kolovoza. On slijedi svog brata Johna, imenovanog biskupom 2018. godine.

Marija Husar Rimac i njen suprug Vjekoslav zajedno sa svoja dva sina hodočastili su u Svetu Zemlju. Marija je preko svog Instagram profila podijelila fotografije značajnih trenutaka sa ovog putovanja.

Na američkom YouTube kanalu Queer Kid Stuff koji postoji još od 2015., a ima više od 28.000 pretplatnika i više od 4 milijuna pregleda do sada, dostupni su LGBTQ+ sadržaji za djecu i za roditelje koji žele na taj način ”educirati” djecu.

Neidentificirani napadači zapalili su 7. rujna u večernjim satima župni dvor Župe sv. Rafaela u nigerijskoj biskupiji Kafanchan, ubivši jednog sjemeništarca, izvještava Vatican News.

U valu nasilja nad kršćanima u posljednja dva tjedna u Nepalu, fanatični hindi napali su najmanje sedam crkava, objavila je u petak 8. rujna azijska katolička tiskovna služba Ucanews, pozivajući se na crkvene predstavnike, a prenosi KNA.

Tisuće ljudi stalo je u zaštitu nerođenih u subotu na Hodu za život u Londonu.

Ponekad je i nama odraslima potreban podsjetnik na dječju vjeru

U posljednjoj epizodi Bishop Strickland Showa, biskup Joseph Strickland objašnjava da je napisao pastoralno pismo vjernicima svoje biskupije, koje je kasnije postalo viralno, zbog zabuna koje će proizaći iz Sinode o sinodalnosti ovog listopada.

Tim Ballard, bivši agent američke domovinske sigurnosti koji je riskirao svoj život u borbi protiv trgovine djecom, raspravljao je o utjecaju filma "Zvuk slobode", koji se temelji na njegovom radu, u intervjuu 29. kolovoza za ACI Prensu, prenosi CNA.

Marijini obroci nastavljaju s izazovom “Pokreni se za obroke” koji ove godine traje od 5. do 30. rujna.

Kad su Male sestre Marije Bezgrješne stigle u Dómuè, primljene su s velikim slavljem. Nakon 40 godina Crkva ponovno ima ženska lica u ovoj ogromnoj župi, smještenoj na sjeveroistoku Mozambika, prenosi nedjelja.ba.

Ljubaznost prema strancima je danas vrlo rijedak slučaj! Nekada se razočaramo u ljude, a nekada nas netko iznenadi svojom dobrotom. Pogledajte što se dogodilo ovoj starijoj ženi koja je imala problem sa svojim automobilom!

Stranica 1 od 124