Sadržaj s oznakom: Vijesti iz svijeta

Nadbiskup Marek Jędraszewski svečano je 10. svibnja u Krakovu otvorio proces beatifikacije mlade misionarke Helene Kmieć.

Brojne ugledne institucije i pojedinci u Njemačkoj pokrenuli su inicijativu preuzimanja opće društvene odgovornosti za crkvenu baštinu u Njemačkoj i cijeloj Europi. Pokretači inicijative objavili su „Crkveni manifest“, kojim traže proglašenje crkvenih građevina javnim dobrom, objavila je u ponedjeljak 13. svibnja Njemačka zaklada za zaštitu spomenika, a prenosi KNA.

Oko pet tisuća vjernika oblikovalo je u subotu 11. svibnja živu krunicu oko Budimpešte moleći za mir, izvijestio je Kathpress.

Inovativni program školskih obroka koji donosi nadu tisućama školaraca na prvoj crti klimatskog bojišta

Župa u Oklahomi koju je ovaj tjedan pogodio snažan tornado pretrpjela je ozbiljnu štetu. Ipak, usred ruševina, razbijenih stakala i vjetrova koji su puhali nevjerovatnom snagom tabernakul s Kristovim tijelom ostao je netaknut.

Povodom Svjetskog dana pisanja pisama koji se obilježava 11. svibnja, Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj pozivaju na pisanje pisama ili slanje crteža misionaru, misionarki, ili nekom vršnjaku u svijetu.

Katolička Crkva na Siciliji upozorila je na opasnost utjecaja mafije na crkvene skupine, prenio je u utorak 7. svibnja Kathpress.

Dok rat u Gazi i dalje traje, franjevci u Svetoj zemlji pozvali su na dan molitve za mir u srijedu 8. svibnja u Bazilici naviještenja Marijina u Nazaretu, objavila je u utorak 7. svibnja KNA.

Nova kampanja Marijinih obroka pod nazivom “Majci za ljubav” traje do 12. svibnja. Povodom Majčinog dana možete nahraniti jedno ili više gladne djece iz siromašnih zemalja.

Ljetne olimpijske igre u Parizu trajat će od 26. srpnja do 11. kolovoza 2024. Jedan od znakova mira ovih Olimpijskih igara je i olimpijsko primirje koje su Ujedinjeni narodi uspostavili u razdoblju od 19. srpnja do 15. rujna, odnosno tjedan dana prije početka Igara u Parizu do tjedna nakon zatvaranja Paraolimpijskih igara.

Liječnik je dobio nagradu Anton Neuwirth za zaštitu života u Slovačkoj

Otac Paul Tatu, star 45 godina, podrijetlom iz Lesota, navodno je ubijen nakon što je bio prisiljen ući u automobil, možda zato što je svjedočio ubojstvu jedne žene. Predsjednik Južnoafričke biskupske konferencije monsinjor Sipuka: potresan primjer pogoršanja sigurnosti i morala u zemlji.

Najmanje 18 osoba poginulo je u nedjelju 28. travnja u autobusnoj nesreći na autocesti Capulín-Chalma u Meksiku, a još 12 je ozlijeđeno.

Pogrom nad kršćanima u središtu egipatskog grada Minye dogodio se u noći na srijedu 24. travnja, priopćila je zaklada papinskog prava „Pomoć kršćanima u nevolji“ (Christen in Not).

U ekskluzivnom intervjuu za ChurchPOP, glumac i komičar Rob Schneider najavio je projekt na kojem je radio zadnjih pet godina: film o Torinskom platnu.

"Uvjeren sam da se moramo kloniti ovog rata."

Stranica 1 od 135