Sadržaj s oznakom: Vjera i život

Dana 16. listopada 1978. u 18 sati i 18 minuta nadvio se nad Sikstinskom kapelom u Vatikanu bijeli dim što je bio znak da je kard. Karol Józef Wojtyła postao novi Papa.

U emisiji OAZA ŽIVOTA koju uređuje i vodi Višnja Spajić, u četvrtak 7. listopada 2021. gostovao je 31-godišnji mr. psihologije Kristijan Kraljević iz Širokog Brijega.

U središnjoj Bosni blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije - Mala Gospa posebno se svečano slavi u travničkoj župi Ovčarevo, u svetištu nadomak Travnika, koje nosi naziv Gospino vrilo.

Gospa je u Fatimi preko pastirića, nekoliko mjeseci unaprijed, navijestila da će u listopadu učiniti čudo da bi svi vjerovali da se Ona ukazala u Fatimi

Na krštenju je dobio ime Franjo, a kada je stupio u franjevce sa 16 godina uzeo je ime fra Didak. Teologiju i filozofiju studirao je u Innsbrucku. Za svećenika je zaređen 1894., a mladu misu proslavio je u rodnoj Hercegovini, u koju se trajno vratio 1895.

Znamo da je određen broj katolika zaključio da se trebaju cijepiti protiv COVID – a 19.

Životopis svete Marije Franciske od Sakramenta posebno je poučan u vezi teme Čistilišta. Ona je imala tako blizak odnos sa dušama u Čistilištu da se joj više puta u mnoštvu dolazile u ćeliju, čekajući ponizno svaka svoj red, da bi pobožna redovnica molila za njih; a da bi je potakli na veću samilost prema njima, dolazile su sa predmetima po kojima su griješili, a koji su sada bili sredstvo njihove muke i trpljenja.

Ne budimo lažni prijatelji Božje djece čiji su životi obilježeni nepokajanjem...

Švicarski biskup Joseph Maria Bonnemain očito je javno prihvatio stvaranje „istospolnih građanskih zajednica“. U skladu s time, kaže da je „dobro i ispravno“ postojanje „različitih oblika stabilnih odnosa“ kojima se „daju prava i dužnosti“. Sam biskup nadalje kaže „kako je očigledno da se drugi oblici partnerstva mogu usmjeriti prema trajnoj ljubavi“.

Vigano – LIBERA NOS A MALO (IZBAVI NAS OD ZLA) – “Već više od godinu i pol dana bespomoćni asistiramo neskladnim zbivanjima kojima velika većina nas nije u stanju da pruži uvjerljivo opravdanje.

Nadbiskup Carlo Maria Vigano daje nam ozbiljno porazmisliti o onome što se zapravo događa u ovoj korona-krizi. Ukazuje na to kako su mnoge vlade u zadnjih godinu dana poduzimale razne mjere mjere bez postizanja obećanih rezultata. Obećano je da će cjepivo donijeti slobodu kretanja, a studije otkrivaju da su osobe cijepljene dvostrukom dozom nisu zaštićenije nego, naprotiv, nose 251 puta veće virusno opterećenje od onih koji imaju prvi soj virusa (usp. (BYOBLU.COM).

Papa Ivan Pavao II je u mnogim prigodama, kao i u ovoj (u Kaliszu, Poljska) govorio o potrebi obrane života nerođenih, nazivajući svijet arenom bitke za život.

Objavljeno u Vjera i život | 24.9.2021.

Opasnosti homoideologije

Zašto se Crkva – poznata po svojoj ljubavi, milosrđu i poštovanju prema svakom čovjeku – tako jasno, kategorično i odlučno protivi homolobiju, usprkos njegovoj moći i zloglasnosti? Proizlazi to iz same prirode Crkve. Riječ je o elementarnoj istini, elementarnoj intelektualnoj i moralnoj čestitosti. Isus Krist objavio je potpunu istinu o čovjeku i neprestano je navješćuje u svojoj Crkvi. Krist štiti bračni savez, obitelj i čovjeka.

Mnogi liberalni pisci teško mogu objasniti privlačnost koju mladi ljudi imaju prema religiji, a posebno prema njezinim tradicionalnijim oblicima.

Australija je velika poput cijele Europe i kada se pogleda karta može se lako shvatiti da najveći dio stanovništva zapravo obitava u nekoliko većih milijunskih gradova koji su uz obale oceana, a praktično sve ostalo je tzv. buš (suha i pusta zemlja pokrivena grubom travom i niskim grmljem), piše dijaspora.

Stranica 1 od 15