Sadržaj s oznakom: Vjera i život

Kulturni rat je u tijeku, a kršćani su na nišanu. Obrana vjere i našega prava da svoj slučaj predstavimo na tržištu ideja zahtijeva trijeznu analizu strategija naših protivnika.

Crkva potiče slobodu govora na društvenim mrežama, istovremeno pozivajući na zaštitne mjere koje pomažu usmjeriti kulturu u pravom smjeru, piše Aleteia

Članak o "slučajnom" otkriću izvora "duhovne pričesti" koju je sv. Josemarija prenio na tisuće ljudi diljem svijeta donosi portal Opus Dei.

Fra Ferdinand Skoko rođen je 12. rujna 1907. u hrvatskoj obitelji u hercegovačkom mjestu Grab. Odrastao je u vjernoj, katoličkoj kući svojih roditelja. Rano je poželio posvetiti život Bogu, širenju Kristova Evanđelja i dobrobiti svojeg hrvatskoga naroda. Znao je da to može ostvariti u svećeničkom zvanju pa je stupio u Franjevački red mostarske provincije i studirao filozofiju i teologiju u domovini.

Teologija mu pridaje manje sigurnosti nego eventualnosti pakla. Ali priznajem, osobno mislim da ako čistilišta nema, onda bi ga trebalo izmisliti, piše na mrežnim stranicama fratellanzaumana čiji tekst Françoisa Varillona prenosimo u cijelosti:

Prije dvije tisuće godina gomila nije htjela zaštititi Krista, nego je umjesto toga vikala da se Baraba oslobodi. Danas svijet viče za još jedno zlo, a to je „prava na pobačaj”. Ne dopustimo da nas ovi povici opet odvrate od toga da zaštitimo Krista...

Proteklog tjedna, internet je bio prepun vijesti o tome kako je nadbiskup San Francisca, Salvatore Cordileone napisao pismo Nancy Pelosi i rekao joj da zbog njenog očitog zanemarivanja nauka Katoličke crkve o pobačaju i zagovaranja „teškog zla“, ne smije ići na pričest, piše Lifesite News

Objavljeno u Vjera i život | 29.5.2022.

Jeste li vi udati?

Mislim da bismo svi trebali shvatiti da ljubav počinje od obitelji.

Na dan rođenja utemeljiteljice sestara Kćeri Srca Isusova, Marije Deluil - Martiny (Marije od Isusa) donosimo kratki talijanski dokumentarni film koji je nedavno preveden i na hrvatski jezik, a opisuje život ovih "bijelih redovnica" u samostanu na talijanskom otoku Lidu kraj Venecije.

Citat iz romana „Those Who Remain“ od G. Michaela Hopfa kruži društvenim mrežama iz jednostavnog razloga što je očito istinit: „Teška vremena stvaraju jake muškarce. Jaki muškarci stvaraju dobra vremena. Dobra vremena stvaraju slabe muškarce. A slabi muškarci stvaraju teška vremena.”

„Veći broj duša zbog bluda odlazi u pakao; ne ustručavam se tvrditi da poradi ovog poroka bestidnosti, ili barem ne bez njega, svi koji su prokleti bivaju prokleti.

Objavljeno u Vjera i život | 24.5.2022.

Bojkotirajte kao katolik

Ono što korporacije rade u javnom prostoru, a ne samo u tvornicama, postaje sve veća briga za katolike – a Crkva ima alate za one koji razlučuju kako odgovoriti.

Prošle godine, 23. lipnja, jedan naš visoki Prelat, uoči Ljetne teološke škole, izjavljuje u velikom intervjuu jednomu katoličkom portalu: „Ponekad imam dojam da je teološka znanost u Hrvatskoj ostala blokirana u prošlosti, da joj nedostaje aktualnosti i spremnosti ponuditi teološki odgovor na pitanja i probleme s kojima se suočavamo u sekulariziranom i pluralnom svijetu.“[1]

Naši današnji ljevičari puno su pametniji od starih kreatora revolucije; jer oni danas znaju da, ako želiš uspjeti u drastičnom prepravljanju svijeta, moraš raditi postupno. Ne pokušavaju promijeniti svijet preko noći. Uzeli su si vremena. Brzina uzrokuje otpor. Evolucija umjesto revolucije…

Zbog sve veće raširenosti pobačaja, potaknut „odgovornošću pred Bogom i ljubavlju prema narodu“, nadbiskup Stepinac odlučio je uputiti pismo liječnicima kako bi ih potaknuo na razmišljanje i probudio njihove savjesti. Iako svjestan kako će njegove riječi kod mnogih izazvati samo „prezirni smiješak“, nadbiskup poput pravog pastira Crkve, oštro, ali s ljubavlju naviješta Božji zakon. Njegove su riječi, nažalost, vrlo aktualne i danas.

Bog nastavlja činiti čuda, čak i u 21. stoljeću.

Stranica 1 od 17