Sadržaj s oznakom: Papa Franjo

Ako dvoje ljudi istoga spola želi provesti svoj život zajedno, vlade to mogu podržati građanskim ceremonijama. "Ali, brak je brak", poručio je Papa.

Na susretu s predstavnicima vlasti, građanskoga društva i Diplomatskoga zbora, održanom u Predsjedničkoj palači u Bratislavi, papa Franjo je potaknuo slovački narod na integraciju, povezanost i prihvat. Neka Slovačka bude, rekao je, pokretačka snaga solidarne Europe

Na Trgu heroja, s mnoštvom ljudi, papa Franjo zaključio je 52. Međunarodni euharistijski kongres. Misa koju je predslavio Papa zvana je još i Statio Orbis, jer se slavi u zajedništvu svih kršćana, u mislima i duhom, javlja vaticannews.

Sveti Otac Franjo je u subotu 11. rujna uputio poruku sudionicima 14. nacionalnog Hodočašća obiteljī za obitelj koje se održava u Italiji i Švicarskoj, objavio je Vatican News.

Papa Franjo je uputio poruku sudionicima 25. međunarodnog mariološko-marijanskog kongresa koji se održava on line od 8. do 11. rujna. Na skupu, koji je organizirala Papinska međunarodna marijanska akademija okupilo se oko 300 predstavnika marioloških društava i znanstvenika iz cijeloga svijeta

Uvijek u žurbi, zaokupljeni s tisuću stvari, ne pronalazimo vrijeme da zastanemo i poslušamo one koji nam se obraćaju. U podnevnom nagovoru prve nedjelje u rujnu papa Franjo se osvrnuo na ozdravljenje gluhoga mucavca o kojemu govori Markovo Evanđelje.

Staviti u pitanje naš stil života i način na koji rabimo Zemljina dobra kako bismo ostvarili ekološke i društvene promjene utemeljene na odgovornosti, poštovanju i umjerenosti. Apel je sadržan u videu molitvene nakane koju papa Franjo povjerava Crkvi za rujan. Mladi to već čine, istaknuo je Papa, uzmimo ih za primjer

Čitanje: Gal 3,1-2.5

O bezumni Galaćani, tko li vas opčara? A pred očima vam je Isus Krist bio ocrtan kao Raspeti. Ovo bih samo htio doznati od vas: jeste li primili Duha po djelima Zakona ili po vjeri u Poruku? […] Onaj dakle koji vam daje Duha i čini među vama silna djela, čini li to zbog djelâ Zakona ili zbog vjere u Poruku?

U razgovoru za španjolsku radio postaju 84-godišnji papa rekao je da mu je medicinsko osoblje spasilo život

Na današnje siromaštvo vrijednosti i individualizam koji potiče usamljenost i odbacivanje, kršćani trebaju odgovoriti pokrećući se u otvorenosti i spremnosti, kako bi sve stvari učinili novima.

Sveti Otac Franjo prihvatio je odreknuće od službe apostolskog nuncija u Bosni Hercegovini i Crnoj Gori mons. Luigija Pezzuta koje je, zbog navršene dobne granice, podnio mons. Pezzuto, naslovni nadbiskup Torre di Proconsolare, izvijestila je u utorak, 31. kolovoza 2021. Apostolska nuncijatura u Bosni i Hercegovini.

U podnevnom nagovoru posljednje nedjelje u kolovozu, Papa je upozorio vjernike na opasnost od religioznosti vanjštine te da je trošenje vremena na okrivljavanje drugih, gubitak vremena.

Papa pozvao političare da se usredotoče na promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja i mira

Papa Franjo je danas na općoj audijenciji, održanoj u Dvorani Pavla VI., govorio o „virusu licemjerja“

„Braćo, kad Kefa stiže u Antiohiju, u lice mu se usprotivih jer je zavrijedio osudu […] Rekoh Kefi pred svima: „Ako ti, Židov, poganski živiš, a ne židovski, kako možeš siliti pogane da se požidove?“

U nagovoru uz molitvu Anđeo Gospodnji u nedjelju 22. kolovoza, papa Franjo istaknuo je kako je "Bog postao čovjekom od krvi i mesa: ponizio se toliko da je postao čovjekom kao što smo mi, ponizio se dotle da je na sebe uzeo naše patnje i naš grijeh i traži od nas da ga tražimo, ali ne izvan života i povijesti, već u odnosu s Kristom i braćom".

Stranica 1 od 96