Sadržaj s oznakom: Papa Franjo

Na Nedjelju Božje riječi, 22. siječnja u 12 sati papa Franjo je s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

Papa Franjo slavio je na IV. Nedjelju Božje riječi, koja ove godine ima za temu "Navješćujemo vam što smo vidjeli" (1 Iv 1, 3), misno slavlje u bazilici Svetog Petra i tom prigodom održao homiliju koju donosimo u cijelosti.

Papa Franjo uputio je u petak 20. siječnja 2023. videoporuku mladima koji se pripremaju za sudjelovanje na Svjetskom danu mladih 2023. koji će biti održan početkom kolovoza u Lisabonu, prenosi Vatican News.

Papa Franjo uputio je poruku sudionicima Hoda za život u Sjedinjenim Američkim Državama koja je pročitana 19. siječnja na Nacionalnom molitvenom bdjenju za život u bazilici Nacionalnog svetišta Bezgrešnog začeća u Washingtonu, D.C., prenosi Vatican News.

Papa Franjo je ovlastio 19. siječnja Dikasterij za kauze svetaca za proglašenje dekreta o herojskim krepostima šestero slugu Božjih, čime stječu naslov časnog sluge Božjeg. Među njima su laikinja, redovnica te četvorica svećenika, prenosi Vatican News.

Objavljeno u Vatikan | 18.1.2023.

Isus – uzor naviještanja

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 18. siječnja papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. U središtu Papine meditacije, koju donosimo u cijelosti, bila je tema „Isus – uzor naviještanja (Lk 15, 4-7)“.

U podnevnom je nagovoru Papa istaknuo da su kršćani pozvani biti slobodni od navezanosti koje mogu osmetati našem duhovnom rastu, te kako bismo napravili mjesta Gospodinu u svojem životu i služili drugima. Potaknuo je svećenike i roditelje da prate druge Isusu ostavljajući ih slobodnima slijediti vlastiti put.

Papa Franjo primio je u ponedjeljak 16. siječnja apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskupa Aldu Cavallija, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice, ne navodeći detalje sastanka, prenosi ika.hkm.hr.

Papa Franjo primio je u subotu 14. siječnja u Dvorani Pavla VI. u Vatikanu djecu i osoblje Zajednice pape Ivana XXIII., njih oko 700, te ih potaknuo da brinu jedni za druge s istom ljubavlju koju Bog ima za njih prenosi Vatican News.

Papa Franjo objavio je poruku za 31. svjetski dan bolesnika, pozivajući katolike da poslušaju primjer milosrdnog Samarijanca koji pokazuje suosjećanje i brine se za bolesne u svijetu koji odbacuje najranjivije

Papa Franjo započeo je na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 11. siječnja novi ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. U središtu prve meditacije, koju donosimo u cijelosti, bila je tema „Poziv na apostolat (Mt 9, 9-13)“.

Na blagdan Krštenja Gospodinova, 8. siječnja, Sveti Otac je u Sikstinskoj kapeli krstio 13 djece vatikanskih zaposlenika.

Po završetku svete mise s obredom krštenja na blagdan Krštenja Gospodinova u nedjelju, 8. siječnja u Sikstinskoj kapeli, papa Franjo je s prozora radne sobe u vatikanskoj Apostolskoj palači izmolio po običaju molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra i održao nagovor koji prenosimo u cijelosti.

Objavljeno u Vatikan | 6.1.2023.

Tri dara mudracima

Po završetku misnoga slavlja na svetkovinu Bogojavljenja, 6. siječnja u vatikanskoj bazilici, papa Franjo je s prozora radne sobe u vatikanskoj Apostolskoj palači predmolio uobičajeni Angelus te je hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra uputio nagovor koji prenosimo u cijelosti.

Svojom prvom katehezom tijekom opće audijencije u 2023., u srijedu 4. siječnja, papa Franjo je zaključio ciklus posvećen temi razlučivanja.

Stranica 1 od 111