Sadržaj s oznakom: Papa Franjo

Papa Franjo pozvao je poglavare Crkava različitih denominacija da mu se pridruže u molitvi u subotu, 30. rujna povjeravajući rad XVI. redovne opće skupštine Biskupske sinode Duhu Svetome.

Papa Franjo je primio u audijenciju izaslanstvo CEPROME-a, organizacije koja okuplja stručnjake različitih disciplina iz zemalja Latinske Amerike: "Zlostavljanje u Crkvi odražava stvarnost čovječanstva". Papa je govorio o napretku, ali i potaknuo na rad za društvo kako bi se druge ustanove zauzele za kulturu skrbi.

Sveti Otac je u nedjelju, 24. rujna s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenima na Trgu svetog Petra

Svećenički poziv pape Franje rođen je prije sedamdeset godina, 21. rujna 1953. godine

Mladi Rus svjedoči kako ga je Krist iz tame sotonizma izveo u svjetlo.

U podnevnom se nagovoru danas, u nedjelju, 17. rujna, papa Franjo osvrnuo na evanđeoski odlomak iz današnje liturgije u kojemu Isus kroz prispodobu govori o beskrajnom Božjem milosrđu.

U poruci sudionicima međunarodnoga molitvenog susreta koji je organizirala Zajednica svetoga Egidija, održanoga od 10. do 12. rujna u Berlinu, Papa ponovno ističe: iako je teško, ne možemo se prepustiti rezignaciji. Tko ima u rukama sudbine svijeta, treba imati hrabrosti „zaokrenuti“ pred mukom i beskorisnošću sukobā, prenosi Vatican News.

Papa je nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja uputio apel za stanovništvo te sjevernoafričke zemlje koju je u noći na petak, 8. rujna, pogodio razorni potres.

Papa Franjo je u nedjelju, 10. rujna s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

Svoju katehezu na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 6. rujna 2023. papa Franjo posvetio je apostolskom putovanju u Mongoliji na kojem je boravio od 31. kolovoza do 4. rujna. Donosimo, preuzetu od Informativne katoličke agencije, u cijelosti Papinu katehezu:

Tijekom povratnog leta iz Mongolije u Rim, dok je zrakoplov kojim je papa Franjo putovao 4. rujna prelijetao hrvatski zračni prostor, uputio je brzojav predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću.

Kina je zabranila biskupima i drugim katolicima u zemlji da putuju u Mongoliju povodom posjeta pape Franje, objavio je isusovački časopis „America”.

Tijekom leta za Mongoliju, dok je zrakoplov kojim je papa Franjo putovao za Ulaanbaatar na svoje apostolsko putovanje u četvrtak 31. kolovoza prelijetao hrvatski zračni prostor, uputio je brzojav predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću.

"Molim vas, prestanimo činiti nevidljivima one koji su na marginama društva, bilo da je to zbog siromaštva, ovisnosti, mentalne bolesti ili invaliditeta", poruka je pape Franje, prenosi HKM.

Objavljeno u Vatikan | 1.9.2023.

Papa krenuo u Mongoliju

Papa Franjo krenuo je u četvrtak 31. kolovoza u 18.41 zrakoplovom iz rimske Međunarodne zračne luke „Fiumicino“ na svoje 43. apostolsko putovanje u Mongoliju, izvijestio je Vatican News.

Ravnatelj papinskih liturgijskih slavlja mons. Diego Ravelli objavio je 29. kolovoza kalendar liturgijskih slavlja kojima predsjeda papa Franjo u rujnu i listopadu.

Stranica 1 od 120