Sadržaj s oznakom: Međugorje

Dragi mladi, s radošću vas pozivamo na jedan bitan, povijesni susret koji će se dogoditi u Međugorju, točnije u Majčinu selu – susret mladih KKODS BiH.

Zagrepčanki su dijagnosticirali 2005. godine maligni tumor dojke.

Nitko ne može točno utvrditi koliko se dogodilo čuda i čudesnih ozdravljenja otkako se u međugorskoj župi Gospa ukazala djeci.

Dr. Mighelia Espinosa (Cebu, Filipini) bolovala je od raka.

Na današnji dan preminuo poznati mariolog i teolog Otac René Laurentin, jedan od najuglednijih svjetskih mariologa.

“Ne želim nikoga siliti na ono što sam osjeća i ne želi, iako sam imala za župu posebne poruke, kojima sam željela probuditi vjeru svakog vjernika.

Škrta zemlja često je prva asocijacija, a nerijetko i sinonim za Hercegovinu. Međutim, kada se čovjek posveti toj škrtoj zemlji i na pravi je način obrađuje, uzvratit će mu sa sjajnim plodovima.

Na blagdan Male Gospe, 8. rujna 2022. kada Crkva slavi Gospin službeni 2.037 rođendan, na Filipinima, u gradu Talisay (Negros Occidental NOT u Cebu), pod crkvenom jurisdikcijom biskupije Bacolod, posvećena je crkva koja u potpunosti sliči međugorskoj crkvi sv. Jakova. Posvetio ju je mjesni biskup mons. Buzon uz asistenciju kustoda Kustodije sv. Antuna Padovanskog na Filipinima fra Reneea C. Deana.

Gospa je u svojim porukama od početaka ukazanja često pozivala na pobožnost klanjanja, i upravo su njezine poruke, poput ove „Ja sam uvijek prisutna kad se vjernici klanjaju. Tada se dobivaju posebne milosti.“ (poruka 15. ožujak 1984.) – bile poticaj fra Slavku Barbariću da u večernji molitveni program uključi ovu pobožnost.

Od četvrtka, 1. rujna, mijenja se satnica molitvenog programa. 

Na današnji dan, vizitator s posebnom ulogom u župi Međugorje, mons. Aldo Cavalli došao je upoznati fra Jozu Zovko u samostanu na Badiji, prenosi Maria Vision Međugorje televizija.

Želimo vam ispričati priču djevojčice Federike kojoj je predviđena nemoguća budućnost zbog teške genetske malformacije otkrivene još dok je bila u maminom trbuhu.

Hrvati za sebe kažu da su marijanski narod.

Hodočasnik Goran Ivančić i ove godine hodočasti na tri glavne nakane: prestanak bogopsovke, pobačaja i izvanbračnih odnosa. Kako ističe, na putu moli i za to da se hrvatski narod vrati molitvi krunice jer krunica je ta koja donosi blagoslov onome koji je moli.

Obitelj Špeljak razoružava svojim osmjesima, toplinom i mladošću. Dolaze iz Slovenije, David (32) je rođeni Slovenac, a njegova žena Gabrijela Kristina (33) je iz Buenos Aeresa (Argentina), ali od djede i bake koji su porijeklom iz Slovenije, koji su iza rata emigrirali u Argentinu.

Objavljeno u Kolumne | 7.8.2021.

Pogledajte Gospu

Pogledajte Nju, predivnu, blistavu ženu.

Stranica 1 od 40