Sadržaj s oznakom: Međugorje

Ponekad svi mi trebamo zastati na svom životnom putu, i upitati se ..Ko smo??!!!! Što smo??!!!!! Čijom voljom smo sada tu...

"Vratio sam se iz Međugorja shvaćajući da se više nikada ne mogu vratiti medicini koju sam prakticirao. Naša me Majka uputila da budem najbolji liječnik koji mogu biti, da svakodnevno vidim siromašne i da slijedim nauk Crkve njezina Sina", svjedoči John Bruchalski, 62-godišnji suprug, otac i ginekolog.

U listopadu 2022. Ignatius Press objavio je njegove memoare, koji bilježe ono što Bruchalski naziva svojim “milostivim putem do obraćenja”. Knjiga nosi naslov Two Patients: My Conversion from Abortion to Life-Affirming Medicine (Dva pacijenta: moj prelazak s pobačaja na medicinu koja potvrđuje život), piše Aleteia.

Htjela bih posvjedočiti o svome susretu s Gospodinom Isusom, odnosno o svome obraćenju.

Toliko zapreka do konačnog polaska za Međugorje na doček Nove godine, toliko sumnje, pa čak i pomisao da odustanem, nekako kao da je sve išlo protiv toga da ne odem, ali uvijek zaboravim jednu stvar, a to je MAJKA SE BRINE ZA SVE I KADA MARIJA ZOVE, ONDA NE POSTOJI ZAPREKA tako je bilo i kod mene, ali čovjek sam, nevjerni Toma, i uvijek je tu iskra sumnje, na kraju se i ražalostim jer posumnjam, a moja Majka sve zna.

Ove godine navršava se 54. godina od blagoslova župne crkve sv. Jakova u Međugorju.

ŽUPNA CRKVA - Prvu župnu crkvu župa Međugorje je sagradila u kratkom vremenu nakon osnutka župe. Crkvu je sagradio O. Nikola Šimović uz pomoć župljana u periodu 1896 do 1897. To je bilo za ono vrijeme siromaštva ovog naroda jako veliki događaj. Crkva je bila lijepa i izvana i iznutra. Nažalost izgrađena na terenu koji nije bio povoljan pa je crkva već nakon 10 god imala veća oštećenja. Popravljana u više navrata ali na kraju nije bilo drugog rješenja nego da se prione gradnji nove crkve.

Janet, irska hodočasnica, puna istinske radosti pripovijeda: „Bila sam katolkinja od rođenja. Išla sam na misu svake nedjelje, ali samo iz navike.

Dragica Brkić ni ove godine nije propustila hodočašće u Međugorje , piše bljesak.info.

Draga djeco! Svi ste moja dječica. Volim vas. Ali, dječice, nemojte zaboraviti da bez molitve ne možete biti meni blizu.

Kada se moj otac vratio iz Međugorje, bio je drugi čovjek. Otada je svakodnevno odlazio na svetu misu i molio krunicu. Redovito je postio i išao na svetu ispovijed.

Čim neki biskup ili kardinal iz Hrvatske ide u Rim papi, rašire se glasine da će biti govora o Međugorju.

Andrej je u priči objavio fotografiju ispred križa na Brdu ukazanja u Međugorju, a s njim su i njegova supruga Mia Ćurković i njihov sin Viktor.

Svećenik sam, ali je moj put do Boga bio jako dug. Kao mladić tražio sam smisao života i lutao.

Rita Falsetto, suradnica fra Slavka Barbarića, pomagala mu je u njegovim projektima od 1993. pa sve do njegove smrti 2000. godine. Nakon toga još neko vrijeme provela je u Međugorju u skrovitoj, ali učinkovitoj službi Svetišta.

Stranica 1 od 41