Sadržaj s oznakom: Međugorje

Objavljeno u Sport | 14.5.2024.

Dodig Tennis Center u Međugorju

Dodig Tennis Center (DTC) uskoro u Međugorju otvara svoja vrata kao revolucionarni sportski kompleks od 25.000 m² koji će promijeniti pejzaž tenisa u Hercegovini, na Balkanu i izvan njega.

Nakon uspostave zrakoplovne linije Beograd – Mostar, Hercegovinu je, koristeći ovu redoviti liniju Air Srbije, posjetilo pedeset turističkih djelatnika i novinara iz Republike Srbije.

Ni ova godina nije iznimka. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić krenuo je pješice na dugi put dug 120 kilometara, isti onaj koji je nekoliko puta do sada prešao. - Izbornik Zlatko Dalić ide i ove godine na hodoćašće u Međugorje. Sretan mu put ⚽️🙏🏼 - stoji na Facebook objavi stranice Selo Podhum.

Svim našim čitateljima, župljanima župe Međugorje, hodočasnicima, prijateljima, svim ljudima dobre volje diljem cijeloga svijeta, SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS želi portal medjugorje-info.com.

Revitalizacija povijesnih karavanskih puteva od kojih se stoljećima živjelo - za mjesta kroz koja prolaze - ima velik turistički potencijal.

U Međugorju je u toku godišnja duhovna obnova voditelja različitih skupina pokreta „Wojownicy Maryi“ (MARIJINIH RATNIKA) s njihovim osnivačem i voditeljem o. Dominikom Chmielewskim, salezijancem iz Poljske. 

"Ljudi koji istinski vjeruju u Boga imaju niži krvni tlak, bolju krvnu sliku, lagane otkucaje srca te su opušteniji. Ovdje, u Hercegovini, Međugorje je pomoglo mnogim ljudima", kaže prof. dr. Babić, prenosi vecernji.ba.

Od ponedjeljka 15. siječnja 2024. u Međugorju se na svom prvom hodočašću nalazi američki biskup Joseph E. Strickland. Mons. Strickland vodio je biskupiju Tyler od 2012. godine do trenutka kada je bio smijenjen od strane pape Franje 2023. godine.

Općinsko vijeće Čitluk na svojoj 33. sjednici koja je održana danas u Međugorju dalo je suglanost na Rješenje općinskog načelnika kojim je Ante Kozina iz Međugorja imenovan za direktora Turističkog ureda Turističke zajednice općine Čitluk na mandatno razdoblje od 4 godine.

Čim neki biskup ili kardinal iz Hrvatske ide u Rim papi, rašire se glasine da će biti govora o Međugorju.

U današnje vrijeme, kada se nameće misao da je brak precijenjen i da ograničava ljude u njihovoj slobodi, te da je trudnoća prepreka vlastitu ostvarivanju kroz karijeru ili prepreka stjecanju materijalne sigurnosti, ovo svjedočanstvo otkriva potpuno drugačiju realnost.

Rita Falsetto, suradnica fra Slavka Barbarića, pomagala mu je u njegovim projektima od 1993. pa sve do njegove smrti 2000. godine. Nakon toga još neko vrijeme provela je u Međugorju u skrovitoj, ali učinkovitoj službi Svetišta.

Ove izjave nisu ovjerene papinim pečatom i potpisom, ali su nam prenešene preko svjedoka kojima se može vjerovati. Stoga ih, ipak, uvrštavamo u "Dokumente".

Svjedočanstva o brojnim ozdravljenjima nakon posjeta Međugorju ne ostavljaju ravnodušnima one koje se s njima susretnu.

Godine 1983. doživjela sam tešku prometnu nesreću prelazeći ulicu u Chicagu.

Žalosno je da netko ne priznaje tako velike plodove. Mi znamo da čovjek može lako upasti u grijeh protiv Duha Svetoga ako niječe djela Božja.

Stranica 1 od 43