Sadržaj s oznakom: Propovijed

Svečano je proslavljena Mala Gospa na Šćitu. Sveto misno slavlje u 11 sati je uz koncelebraciju ostalih svećenika predvodio fra Mario Knezović.

Poslušajte snažnu, nadahnutu i proročku propovijed fra Ive Pavića sa duhovne obnove u Šurkovcu

Hoćemo li išta naučiti od Rose Parks koja se kao crnkinja nije htjela ustati bijelcu u javnome prijevozi? Tada je ona rekla NE zakonu prisile i segregacije. Većina tadašnje američke javnosti je kazala: Pa što, trebala se dići, vlast je tako odlučila, da je poštivala mjere ne bi je progonili itd.

Živimo li kao kukavelj kojoj svijet nalaže pravila ili živimo kako Isus kaže? Zašto tako olako prihvaćamo poganske stilove života?

Poslušajte snažnu propovijed fra Maria Knezovića izgovorene u Međugorju

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo svečano je, u ponedjeljak 15. kolovoza, proslavljena u Marijanskom svetištu Majke naših stradanja u Gori misnim slavljem koje je predvodio sisački biskup Vlado Košić. Koncelebrirali su biskupski vikar mons. Marko Cvitkušić, kancelar mr. Janko Lulić, arhiđakon preč. Dragutin Papić te više svećenika Petrinjskog i Glinskog dekanata. Na početku sve okupljene i biskupa pozdravio je rektor svetišta preč. Paško Glasnović.

Političari i politikanti, ispod kojih ste stolova, „švedskih” ili „okruglih”, postavili Svjetlo da ga više nitko ne vidi?

Objavljeno u Propovijedi | 10.8.2022.

Zlatko Sudac: Mistici

Mistici su oni ljudi koji žive život na temelju osobnog poznavanja Prve Ljubavi, a to je Ljubav našeg Raspetog i Uskrslog Krista.

Nadahnut porukama Mladifesta o čistoći srca i jednostavnosti života, fra Goran Azinović, župni vikar na odlasku iz Čitluka u svojoj večerašnjoj propovijedi osvrnuo se na neka nepoželjna ponašanja DOMAĆINA i HODOČASNIKA, posebice onih koji traže komotnost, tempiraju večere i doručke u vrijeme programa u crkvi i tako, osim što sami ne idu, prijeće i samim župljanima odlazak na misu. 

Današnje sveto Evanđelje govori o Isusovom preobraženju na gori Taboru.

Objavljeno u Propovijedi | 26.7.2022.

Mudri trgovac

Božanski Spasitelj Isus često govori o kraljevstvu Božjem i to u usporedbama. U današnjem ulomku Evanđelja, on ga naziva skrivenim blagom na njivi.

Predsjednik BK BiH i Vijeća HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu vrhbosanski nadbiskup i metropolit Tomo Vukšić održao je predavanje „Neke aktualnosti iz crkvenoga života u Bosni i Hercegovini“ na Petom hrvatskom iseljeničkom kongresu u petak 1. srpnja 2022. na Filozofskom fakultetu u Mostar. Prenosimo najvažnije dijelove.

Donosimo ključne dijelove propovijedi sisačkog biskupa Vlade Košića na svetoj misi za svetkovinu Presvetog Srca Isusova 24. lipnja 2022. u Zagrebu, u dvorištu isusovačke rezidencije uz baziliku Presvetoga Srca Isusova.

 Donosimo snažnu propovijed bl. Alojzija Stepinca na svetkovinu sv. Petra i Pavla održanu na današnji dan, 29. lipnja 1945.

O svecima se danas manje govori. Kao da ih želimo staviti u kut i zaboraviti.

Blagopokojni profesor Tomislav Ivančić nije više među nama ali njegove poticajne misli, predavanja i meditacije ostavile su dubok trag u promicanju duhovnih vrijednosti.

Stranica 1 od 30