Sadržaj s oznakom: Propovijed

Političari i politikanti, ispod kojih ste stolova, „švedskih” ili „okruglih”, postavili Svjetlo da ga više nitko ne vidi?

24. nedjelja - B – Tko je, zapravo, Isus za mene!?

Poslušajte snažnu, nadahnutu i proročku propovijed fra Ive Pavića sa duhovne obnove u Šurkovcu

Današnja Božja riječ jest poruka istinske nade u Boga – Spasitelja. U Bogu je naša nada i naš spas. On nas voli i želi naše spasenje.

Svi želimo i čeznemo za srećom istinskom radošću i spasenjem. Kako se to postiže? Čistim srcem i vršenjem Božje volje. Današnja Božja riječ govori nam baš o tome kako bi trebalo što bolje upoznati Božje zapovijedi i držati ih se, tj. vršiti ih.

Poslušajte snažnu propovijed poznatog svećenika i karizmatika Zlatka Sudca:

Objavljeno u Propovijedi | 10.8.2021.

Zlatko Sudac: Mistici

Mistici su oni ljudi koji žive život na temelju osobnog poznavanja Prve Ljubavi, a to je Ljubav našeg Raspetog i Uskrslog Krista.

Vlč Zlatko Sudac poznat po snažnim propovijedima i porukama kojeg nikog ne ostavljaju ravnodušnim na jednoj od svojih duhovnih obnova dotaknuo se onog najvažnijeg - Ljubavi.

Otkada je svijeta, ljude muče razna pitanja tako između ostaloga pitanje: Ima li naš život svoj cilj i svoj smisao? Nije li on uzaludan, nije li slijepa ulica?

Današnje sveto Evanđelje govori o Isusovom preobraženju na gori Taboru.

Trećeg dana 32. Festivala mladih u Međugorju središnje večernje misno slavlje predvodio je mons. Tadeusz Wojda, nadbiskup Gdanjska u Poljskoj. Njegovu homiliju koju donosi Radio Mir Medjugorje prenosimo u cijelosti:

U evanđelju prošle nedjelje čuli smo kako je Isus slao apostole da propovijedaju Veselu vijest spasenja, da zovu na obraćenje, na promjenu života. Današnje evanđelje izvješćuje: Apostoli se vratili sa svoga posla i svome Učitelju podnose izvješće što su učinili.

Brojni vjernici odazvali su se večerašnjem misnom slavlju koje je u koncelebraciji više svećenika u duvanjskoj spomen bazilici predslavio kardinal Vinko Puljić. U uvodnoj riječi uzoriti kardinal izrazio je radost što s vjernicima može Bogu zahvaliti i moliti u povodu velikoga jubileja – 50. obljetnice mjesečnika Naša ognjišta.

 Donosimo snažnu propovijed bl. Alojzija Stepinca na svetkovinu sv. Petra i Pavla održanu na današnji dan, 29. lipnja 1945.

"Jesmo li mi zaboravili što je sloboda? Tko meni može nametnuti od bilo koje vlasti, svjetske, UN- a nekoga jadnoga, Europske unije, od naših jadnih političara, tko meni može nametnuti nešto što moj mozak, moje srce i moj duh ne dopuštaju?"

Stranica 1 od 29