Sadržaj s oznakom: Propovijed

Evanđelist Marko donosi nam u današnjem evanđelju potresni i dirvljivi Isusov susret sa slijepcem Bartimejem na svom putu iz Jerihona u Jeruzalem. Slijepac je sjedio pokraj puta, jer je morao prositi.

Današnje nam evanđelje opisuje izričito ljudsku težnju protivnu kršćanskom načinu shvaćanja. Dva Zebedejeva sina Jakov i Ivan žele biti ispred drugih; žele se uspeti visoko, ali bez zasluge. Ipak, ovdje nas umiruje njihova iskrenost, otvorenost i vjera. Oni ništa ne taje, otvoreno govore o svojim namjerama.

Valja vjerovati da Bog djeluje u nama i da su naša unutarnja i vanjska putovanja, naša nemoć, kao i previranja, dio većeg plana čijeg smo mi tek mali dio. Upasti u malodušje, stanje nevrijednosti i usamljenosti, a tada u bijeg bavljenja stvarima koje se čine kao hitnima, samo da se „zaboravi", znakovi su postupnog potiskivanja Duha.

Poslušajte snažnu propovijed fra Ive Pavića sa svete mise u Šurkovcu

Fra Ivo Pavić u propovijedi sa duhovne obnove u župi Šurkovac govori o temi koja kod mnogih izaziva strah - egzorcizam. Treba li nas biti strah? Često ispadne da se bojimo Sotone a ne bojim se povrijediti Boga.

Život treba podvrći kritici vrijednosti. Treba ga sučeliti sa njegovim sustavom.

ISJEČAK IZ PROPOVIJEDI – O. Dariusz Oko O. Dariusz govori o krizi u Crkvi, napominjući da postoje neprijatelji unutar Crkve, Jude, izdajice, koji su postojali još od Isusova vremena. Govori o metodama borbe protiv Crkve iznutra (poput trojanskog konja) te tzv. “otvorenoj Crkvi”.

Političari i politikanti, ispod kojih ste stolova, „švedskih” ili „okruglih”, postavili Svjetlo da ga više nitko ne vidi?

24. nedjelja - B – Tko je, zapravo, Isus za mene!?

Poslušajte snažnu, nadahnutu i proročku propovijed fra Ive Pavića sa duhovne obnove u Šurkovcu

Današnja Božja riječ jest poruka istinske nade u Boga – Spasitelja. U Bogu je naša nada i naš spas. On nas voli i želi naše spasenje.

Svi želimo i čeznemo za srećom istinskom radošću i spasenjem. Kako se to postiže? Čistim srcem i vršenjem Božje volje. Današnja Božja riječ govori nam baš o tome kako bi trebalo što bolje upoznati Božje zapovijedi i držati ih se, tj. vršiti ih.

Poslušajte snažnu propovijed poznatog svećenika i karizmatika Zlatka Sudca:

Objavljeno u Propovijedi | 10.8.2021.

Zlatko Sudac: Mistici

Mistici su oni ljudi koji žive život na temelju osobnog poznavanja Prve Ljubavi, a to je Ljubav našeg Raspetog i Uskrslog Krista.

Vlč Zlatko Sudac poznat po snažnim propovijedima i porukama kojeg nikog ne ostavljaju ravnodušnim na jednoj od svojih duhovnih obnova dotaknuo se onog najvažnijeg - Ljubavi.

Otkada je svijeta, ljude muče razna pitanja tako između ostaloga pitanje: Ima li naš život svoj cilj i svoj smisao? Nije li on uzaludan, nije li slijepa ulica?

Stranica 1 od 29