Sadržaj s oznakom: Vatikan

Draga braćo i sestre,

današnje evanđelje pripovijeda kako je Isus, izlazeći iz Jerihona vratio vid Bartimeju, slijepcu koji je prosio kraj puta (Mk 10,46-52). To je važan susret, posljednji prije Gospodinova ulaska u Jeruzalem uoči Pashe.

Počevši od danas, u gradu Tarantu okupljaju se talijanski katolici na 49. po redu Socijalnom tjednu na temu „Planet kojem se nadamo. Okoliš, posao, budućnost. Sve je povezano“. Tim je povodom papa Franjo okupljenima uputio poruku u kojoj je je slikovito, putem tri prometna znaka, kazao kako nam je hrabro kročiti putem nade.

Na općoj je audijenciji 20. listopada došlo do simpatičnoga nepredviđenog susreta. Naime, dok je spiker na njemačkom jeziku čitao odlomak iz Poslanice Galaćanima, o kojoj je papa Franjo poslije govorio u katehezi, do Svetoga se Oca polako penjao jedan desetogodišnji dječak s kognitivnim teškoćama, iz talijanskoga mjesta San Ferdinando di Puglia.

Primivši u audijenciju članove Zaklade Campus Bio-Medico papa Franjo je ohrabrio njihov rad i službu potičući ih da u središte stave brigu o osobi, ne zaboravljajući važnost znanosti. Briga bez znanosti uzaludna je, znanost bez brige je besplodna – napomenuo je Papa te potaknuo katoličko zdravstvo da uvijek djelima svjedoči kako nema nedostojnih života.

Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji u nedjelju, 17. listopada 2021.

Draga braćo i sestre, dobar dan!

Papa je potaknuo sve ljude da grade bratstvo, bez obzira na razinu njihova obrazovanja ili bogatstva.

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki potvrdila je da bi se predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joseph R. Biden i njegova supruga Jull trebali u petak 29. listopada 2021. susresti s papom Franjom u Vatikanu, prenosi Nedjelja.

Objavljeno u Vatikan | 15.10.2021.

Papa Franjo: Pobačaj je ubojstvo

Papa Franjo se danas susreo 14. listopada s članovima talijanske udruge ljekarnika koji su iz cijele Italije stigli u Rim povodom 42. nacionalnog kongresa Talijanskoga društva bolničke farmacije i farmaceutskih službi zdravstvenih ustanova.

Papa Franjo je na audijenciji s prefektom Kongregacije za kauze svetaca, kardinalom Marcellom Semerarom, ovlastio dikasterij za objavu dekreta koji se odnosi na kauzu pape Ivana Pavla I. Objavljeni su i dekreti o kauzama još sedmero službenika Božjih.

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 13. listopada 2021.

Draga braćo i sestre, dobar dan!

U našem tijeku kateheze o Poslanici Galaćanima, uspjeli smo usredotočiti se na ono što je za svetog Pavla središnja bit slobode: činjenica da smo smrću i uskrsnućem Isusa Krista oslobođeni ropstva grijeha i smrti.

Papa Franjo uputio je u srijedu, 6. listopada pozdrav hrvatskim hodočasnicima koji su sudjelovali na redovnoj općoj audijenciji.

Sveti Otac Franjo izrazio je veliku tugu nakon što je doznao rezultate trogodišnje istrage o žrtvama i počiniteljima seksualnog nasilja u Katoličkoj Crkvi u Francuskoj, navodi se u priopćenju Vatikana od utorka 5. listopada, a koje prenosi Vatican News i agencija Reuters, javlja IKA

Znati da smo maleni, znati da nam je potrebno spasenje, neophodno je za primanje Gospodina. To je prvi korak kako bismo se otvorili Njemu.

Njemačka kancelarka Angela Merkel bit će primljena u privatnu audijenciju kod pape Franje u Vatikanu idućeg četvrtka, priopćio je njezin glasnogovornik, piše Večernji.

Papa Franjo je u videoporuci objavljenoj 30. rujna 2021. pozvao na molitvu da svi kršćani budu misionari.

Stranica 1 od 58