Sadržaj s oznakom: Hrvatska

Četvrti po redu Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji u Ludbregu bit će održan u subotu i nedjelju 21. i 22. svibnja 2022. u Svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu pod geslom „Od koljena do koljena dobrota je Tvoja (usp. Lk 1, 50)“.

Organizatori koncerta izdali su preporuke za obitelji i ostale posjetitelje

Subota je bila velik dan za 16-godišnjeg Dugopoljca Matea Dodoju. Naime, on je sa svojim vršnjacima u dugopoljskoj crkvi primio sakrament svete krizme.

Nakon prve dvije uspješne konferencije ''Budi muškarac'' koje smo organizirali online 2020. i 2021. godine, ove ćemo godine organizirati treću konferenciju koja će se održati uživo (u pravome smislu te riječi), u zagrebačkom hotelu ''International''.

Ujević je napomenuo da se prilikom susreta s trudnicom zapravo susreće s dvije osobe i dva pacijenta - s majkom i s djetetom

U ovu subotu, 14. svibnja, održava se sedmi po redu Hod za život, obitelj i Hrvatsku. Zagrepčani će se u subotu u 11 sati okupiti kod HNK, na Trgu Republike Hrvatske i pod geslom Život je zakon! hodati za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca, cijele obitelji.

8. zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu „S Marijom molimo za bolje sutra!“ održat će se od 11. lipnja do 24. kolovoza 2022.

U tijeku je donatorska kampanja za obnovu prostora koji je SKAC-u Osijek dodijelila Rezidencija Družbe Isusove u Osijeku. Pomozite mladima da dobiju svoj prostor!

I ove godine na blagdan Gospe Fatimske, u petak 13. svibnja 2022., održat će se javna procesija s kipom Gospe Fatimske i raznim relikvijama. Procesija počinje u 17.30 sati pred zagrebačkom Katedralom.

Udruga U ime obitelji upućuje čestitke povodom Praznika rada i blagdana sv. Josipa Radnika svim hrvatskim građanima podsjećajući da su i na današnji praznik koji je ujedno i nedjelja ove godine, deseci tisuća zaposlenih u trgovini prisiljeni raditi – bez mogućnosti da današnji praznik provedu sa svojim obiteljima.

Na današnji dan, 2. svibnja 1843. Ivan Kukuljević Sakcinski održao je prvi govor na hrvatskom jeziku u Saboru.

Objavljeno u Hrvatska | 1.5.2022.

Obljetnica operacije Bljesak

Vojno-redarstvena akcija Hrvatske vojske i specijalne policije RH pod nazivom Bljesak počela je 1. svibnja u 5:30 ujutro 1995. godine.

Ovogodišnja uskrsna instalacija na travnatoj površini ispred zagrebačke katedrale koju je postavila Turistička zajednica Grada Zagreba u suradnji sa Zrinjevcem, izazvala je čuđenje mnogih vjernika. Naime, ranijih godina na tom su mjestu bile velike pisanice s tradicionalnim hrvatskim sakralnim motivima u maniri naivnih umjetnika. Ovo godine, nije bilo pisanica, već samo velikih bijelih jaja.

Na Uskrsni ponedjeljak, 18. travnja, na Okitu u župi Vodice, okupili su se predstavnici žudija – čuvara Kristova groba iz Hrvatske i jedna skupina iz Novoga Travnika iz BiH.

Camino de Santiago sve je poznato iskustvo hodočašća koje otkriva sve veći broj ljudi u svijetu i kod nas. No odakle sad žute strelice na sve više mjesta u Hrvatskoj? Zar nije jedini “pravi Camino” onaj od Pirineja (St. Jean Pied de Porta) do Santiago de Compostele?

Priopćenje predsjednika HBK mons. Želimira Puljića i pismo kardinala Josipa Bozanića povodom ukidanja epidemioloških mjera.Sve epidemiološke mjere koje su se odnosile na vjerska okupljanja prestale su vrijediti u subotu 9. travnja, navodi se u priopćenju predsjednika Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimira Puljića.

Stranica 1 od 52