Sadržaj s oznakom: Hrvatska

Katoličko bratstvo "Muževi katolici" pokreće Svjetsku molitvu koju će moliti muškarci diljem svijeta u više od 30 zemalja, a koja će se održati 8. listopada u čast Blažene Djevice Marije od sv. Krunice.

Voditelj pučke kuhinje na Svetom Duhu, fra Vladimir Vidović komentirao je popis stanovništva.

Nakon što je Državni zavod za statistiku objavio službene rezultate prošlogodišnjeg Popisa stanovništva i izvješće o tim rezultatima, pojavljuje se mnoštvo nejasnoća i konfuzija koje bacaju sumnju na vjerodostojnost podataka.

Jesensko miroljubivo bdjenje Inicijative „40 dana za život“ počinje 28. rujna i trajat će do 6. studenoga u 38 hrvatskih gradova, na 40 mjesta bdjenja, a počet će Marijanskim procesijama za život.

Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je danas konačne rezultate Popisa 2021. o ukupnom stanovništvu prema spolu i starosti, te prema narodnosti, vjeri, državljanstvu i materinskom jeziku.

Mladi iz Hrvatske katoličke zajednice bl. Jakova Zadranina iz Göppingena i Hrvatske katoličke zajednice sv. Leopolda Bogdana Mandića iz Geislingena sa svojim župnikom fra Ivicom Jurišićem te mladi iz Hrvatske katoličke misije Karlsruhe pod vodstvom pastoralnog suradnika Darka Rupčića na putu prema Bjelovaru na Susret hrvatske katoličke mladeži u petak 16. rujna pohodili su zagrebačku katedralu.

Vrhunac Susreta hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru, koji se održao u subotu 17. rujna, bilo je euharistijsko slavlje koje je predslavio bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak. Sljedeći domaćin SHKM-a je Gospićko-senjska biskupija.

‘Moja domovina’ po prvi je put emitirana upravo na današnji dan 1991., na kraju HRT-ovog Dnevnika.

Plakat koji je vrijeđao kršćane pod krinkom ‘tolerancije’ i ‘umjetnosti’, a o čemu je portal Narod.hr pisao nakon javljanja čitatelja koji su se našli uvrijeđeni njegovim sadržajem, više nije dio izložbe čiji su pokrovitelji Grad Zagreb i Ministarstvo kulture i medija. Velika je to pobjeda portala Narod.hr, jer riječ je o plakatu koji implicira da su odvratni ljudi koji se mole pod križem.

U vrijeme kada svjedočimo potresnim životnim sudbinama u jeku izbjegličke krize, pokazati ljudskost i pomoći drugima toliko je neizmjerno važno.

Na dan 3. rujna 1991. granata JNA ispaljena je namjerno u stambeni objekt iz vojarne u Osijeku. Pogodila je stan obitelji Vujić i ubila malu Ivanu Vujić (12), te teško ranila roditelje. Majka je ostala trajni invalid u kolicima.

Ivan Goran Kovačić veliki je hrvatski pjesnik, pripovjedač, esejist, prevoditelj, novinar i kritičar. Rođen je 21. ožujka 1913. godine u Gorskom Kotaru, koji je kao trajni podsjetnik na rodnu grudu ostao u njegovu drugom imenu – Goran. Ovaj veliki hrvatski pjesnik prve je razrede škole završio u svome rodnom Lukovdolu, da bi potom nastavio obrazovni put u karlovačkoj realki. Zanimljivo da je prije njega, istu školu pohađao i Nikola Tesla.

Svaki čovjek je neponovljivo biće prirode koje ima temeljna i neotuđiva ljudska prava koja mu pripadaju samim njegovim rođenjem i postojanjem.

Zahvalnim euharistijskim slavljem u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku u srijedu 24. kolovoza završilo je osmo hodočašće mladih i branitelja „Marijanski zavjet za Domovinu“.

Jedan od bisera Boke kotorske svakako je otok Gospa od Milosti u Tivatskom zaljevu. Otok, kako ga građani zovu, prirodnog je podrijetla na kome se nalazi franjevački samostan i crkva Gospa od Milosti koja je nastala u drugoj polovici 15. stoljeća, piše morski.hr.

Novu sezonu središnje informativne emisije Laudato TV donosi od 29. kolovoza.

Stranica 1 od 55