Sadržaj s oznakom: Hrvatska

Povodom 43. godišnjice Gospina ukazanja u Međugorju petorica hodočasnika, 15.06.2024. godine, uputila su se pješice iz Okučana prema Međugorju. 

Šesti Mladifest Hrvatska održat će se od 28. do 30. lipnja u Sisku, u Župi sv. Kvirina. Organizira ga Marijina legija uz potporu Sisačke biskupije, a festival se organizira po uzoru na onaj u Međugorju.

Brojna obraćenja i ozdravljenja od najtežih bolesti postignuta su njegovim zagovorom diljem svijeta. Veliki je zaštitnik obiteljske molitve. Časti se i kao ‘svetac mira’.

Konferencija za medije Hoda za život, obitelj i Hrvatsku održana je u srijedu, 12. lipnja 2024., na Trgu Gaje Bulata (HNK) u Splitu.

Tisuće mladih vjernika uputilo se danas nešto iza 13 sati na na tradicionalno, 16 kilometara dugačko hodočašće iz Župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima do istoimene bazilike na Svetom Duhu. Unatoč izuzetno vrućim temperaturama, vesela i raspjevana povorka krenula je kroz Sesvete prema Dubravi gdje se nakratko zaustavila, te nešto prije 19 sati stigla na Trg bana Jelačića.

Umirovljeničke dane živio je u Svećeničkom domu sv. Josipa u Zagrebu, rado pomažući kad je trebalo ispovijedati u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca na Kaptolu 28 i slaveći svakodnevno svetu misu u kapeli Svećeničkog doma

Dogodila su se brojna obraćenja srdaca, ozdravljenja, ispovijedi nakon desetljeća i iskustva radosti, zajedništva i ljubavi

Nakon najave novog izdanja “Progledaj srcem” za 2025. godinu, mnogi su već požurili po svoje ulaznice za iduću godinu

Izašla je prva hrvatska mobilna aplikacija za upoznavanje slobodnih katolika – Holydate!

Dragi svi, najavljujemo 6. Antunovski hod mladih, koji će se ove godine održati u subotu 8. lipnja. Započet ćemo svetom misom u 12 sati u svetištu sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, potom ćemo se uputiti prema bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu prateći križ s relikvijama sv. Antuna.”

Na konferenciji za medije u utorak 4. lipnja najavljen je Hod za život, obitelj i Hrvatsku koji će 8. lipnja biti održan, po prvi puta, u Opuzenu.

Pred nama je 10. jubilarno zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu – "Ja sam svjetlo svijeta, tko ide za mnom, neće hoditi u tami, nego će imati svjetlost života", koje prikazujemo za Domovinu i naše branitelje, moleći također za sve potrebe ovog vremena.

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO), u svijetu se godišnje počini preko 50 milijuna pobačaja, koji teško ranjavaju ljudsku savjest i nagrizaju društvo, stvarajući teške, često i cjeloživotne rane. 

Na konferenciji za medije u nedjelju 2. lipnja najavljen je Hod za život, obitelj i Hrvatsku koji će 8. lipnja, po prvi puta, biti održan u Sinju.

Luka je tijekom boravka u Portugalu, na Svjetskom danu mladih doživio nesreću u kojoj je ozlijedio kralježnicu te se trenutno kreće uz pomoć invalidskih kolica.

Radost, ljubav, zajedništvo, molitva i slavljenje u prepunoj Areni Zagreb

Nakon što u vjernici iskazali negodovanje činjenicom da se u zadarskoj crkvi Sv. Donata održava izložba ‘‘Šaman – zanatlija – umjetnik” u sklopu koje se održava i interpretativni prikaz, ‘live art’ šamanskih rituala, svoje nezadovoljstvo izrazila je Zadarska nadbiskupija. Ističu ”neprimjerenim da se performans u svom šamanskom dijelu o-država u prostoru crkve koju ljudi doživljavaju i koja jest sakralno zdanje, premda se u njemu ne održavaju liturgijska slavlja”.

Stranica 1 od 73