Sadržaj s oznakom: Hrvatska

U Splitu na Peristilu jučer su na koljenima krunicu molili Wojownicy Maryi Split u slobodnom prijevodu Marijini ratnici, katolički muževi i njihovi prijatelji iz Međugorja. Kako navode, molili su za: duhovnike pokreta Wojownicy Maryi, za članove pokreta i za sve Marijine nakane.

U emisiji Agape u petak 3. Veljače 2023. gostovao je dr. sc. Vincent John Batarelo, ugledni hrvatski intelektualac, muž, otac i aktivni katolik koji se svim bićem zalaže da Hrvatska ponovno postane katolička zemlja.

Prva subota i u veljači rezervirana je za mušku molitvu krunice. Osim u Zagrebu, muška molitva krunice održava se ove subote u još osam gradova.

”Ovog Valentinova radosno darujte te malim djelima ljubavi učinite mnogo dobra! Priča Marijinih obroka koja mijenja svijet i živote milijuna djece počiva i na jednoj ljubavnoj priči.

Dana 4. veljače, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu će se održati još jedna muška molitva krunice, na kojoj očekujemo odaziv muškaraca svih dobi.

Ekumenski sastanak koji se održao u Hrvatskom saboru bio je nešto posebno. Po prvi put u povijesti Hrvatskog sabora, Gospodin se slavio pjesmom. Inicijator okupljanja i jedan od glavnih organizatora bio je zastupnik MOST-a, Marin Miletić. Na svojoj službenoj Web stranici je podijelio oduševljenje održanim:

Kod Sinja je razbijen kip Alojzija Stepinca. Gradonačelnik Miro Bulj o tome se oglasio na Facebooku.

Nakon prve dvije uspješne konferencije ''Budi muškarac'' koje smo organizirali online 2020. i 2021. godine, i jedne konferencije koja se održala uživo (u pravome smislu te riječi) 2022. godine, ove godine organiziramo 4. konferenciju katoličkih muškaraca koja će se održati 29. i 30. travnja u Pastoralnom centru u Lovranu.

Tisuće muškaraca okupilo se na sastanku formacije ‘Marijinih ratnika’ u bazilici svetog Vinka Paulskog u Bydgoszczu u Poljskoj, 14. siječnja.

”Svijet se u posljednjih nekoliko godina suočio s golemim izazovima. Mnoge se zemlje još uvijek oporavljaju od pandemije Covid-19 koja je preokrenula živote i sredstva za dostojan život ljudima.

Nakon kratke bolesti na današnji dan 2015. godine u zadarskoj bolnici u 75. godini umro dugodogišnji suradnik Radiopostaje MIR Međugorje, profesor Marko Vasilj.

U Zadru će se 15. siječnja održati susret i grupno fotografiranje povratnika koji su se doselili u Zadar i okolicu.

13. siječnja 1992. godine Vatikan je priznao Hrvatsku. Vatikanska diplomacija je prva u svijetu, još 3. listopada 1991., javno objavila da radi na međunarodnom priznanju Hrvatske.

Više od godinu dana nakon što je suspendiran s radnog mjesta u MUP-u, što je uslijedilo poslije njegova javnog istupa kao sindikalnog povjerenika u kojem je upozorio na diskriminaciju policijskih službenika glede zdravstvenog statusa, tj. COVID potvrda, policajac Zvonimir Musa dobio je pravomoćnu presudu, javlja narod.hr.

U VIDEU koji možete pogledati ispod don Josip Mužić, profesor na KBF-u u Splitu govori o Božićnom čudu na Okitu i fenomenu čuda koja su se događala u povijesti Crkve.

Stranica 1 od 59