Sadržaj s oznakom: Vijesti iz Međugorja

U predvečerje, 3. listopada 1226. godine, u crkvici svete Marije Anđeoske u Asizu, preminuo je sveti Franjo, otac triju franjevačkih redova i ponizni ljubitelj svih Božjih stvorenja.

U srijedu 5. listopada 2022. je spomendan sv. Faustine Kowalske. Toga dana ujutro u 8,00 sati bit će slavljena sv. Misa u Šurmancima, jednoj od filijala župe Međugorje.

U subotu, 8. listopada u 20 sati u Dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju bit će prikazan film Zagrebačka Gospa od Kamenitih vrata. Projekcija filma se odvija u sklopu 14. Mariološko-marijanskog nacionalnog kongresa koji se od petka 7. listopada do nedjelje 9. listopada odvija u Međugorju na temu ''Međugorje kao doprinos novoj evangelizaciji.''

Svete mise u iduću nedjelju u 7, 8, 9:30, 11 i 18 sati. U područnim crkvama, u Miletini, Vionici i Šurmancima u 9 sati.

Dječji vrtić koji od 1996. godine djeluje u Majčinom selu, po želji francuskih hodočasnika koji su ga financirali, posvećen je francuskoj svetici sv. Maloj Tereziji, najmlađoj crkvenoj naučiteljici, redovnici karmelićanki, zaštitnici misionara i književnika.

Kako je dogovoreno još u ožujku ove godine, u Međugorju će se od petka 7. listopada do nedjelje 9. listopada održati 14. po redu Mariološko-marijanski nacionalni kongres na temu ''Međugorje kao doprinos novoj evangelizaciji.''

Grupa od 39 hodočasnika koja dolazi iz Italije, točnije iz gradova Brescie i Bergama koji se nalaze na sjeveru Italije, boravila je od subote 24. do utorka 27. rujna 2022. u Međugorju.

U Međugorju od petka 23. – do srijede 28. rujna boravi skupina od 42 časne sestre slovačke provincije Družbe Milosrdnih sestara Sv. Križa. Među njima je osam časnih sestara koje imaju 75 godina života i po 50 godina redovničkih zavjeta.

U subotu, 1.10. ulazimo u mjesec listopad – Gospin mjesec. Ne zaboravimo zahvaliti Gospi na dobročinstvima koja smo dobili. Najbolje ćemo to učiniti redovitim sudjelovanjem na večernjem molitvenom programu, obiteljskom molitvom krunice i molitvom na Podbrdu i Križevcu. Dragi župljani, zahvalimo Dobrome Gospodinu na svemu što nam je po zagovoru Kraljice mira udijelio.

S. BRIEGE McKENNA: U MEĐUGORJU GOSPA OKUPLJA SVOJU VOJSKU U Međugorju je sredinom rujna 2022. boravio veliki broj hodočasnika engleskog govornog područja. Njihova brojna prisutnost bi se posebno vidjela za…

Nadnevkom Gospinih ukazanja započela je nova povijest Međugorja. Prošlo se kroz nečuvenu komunističku hajku protiv franjevaca, Crkve, vidjelaca i vjernog puka. Franjevcima nije bila dopuštena nikakva gradnja, živjeli su u gotovo neljudskim uvjetima, pogotovo časne sestre (više o tome možete pročitati u knjizi fra Tomislava Pervana 'Na izvoru Međugorja')

Kao što je inače običaj, u međugorskoj župnog crkvi tokom ljetnih praznika nije bilo tzv. 'đačke' mise koja se inače slavi nedjeljom u 9,30 sati i na kojoj obično misno slavlje svojim pjevanjem animira župni dječji zbor „Golubići mira“.

Svete mise u iduću nedjelju u 7, 8, 9:30, 11 i 18 sati.

U Frami Međugorje, 15. rujna 2022. godine, održana je redovita izborna skupština. Izborima je predsjedala Iva Lasić, područna voditeljica formacije, a tajnica izbora bila je Katarina Ćutuk, područna blagajnica. Prisutne su još bile i Marija Rezić, predstavnica Frame u vijeću OFS-a te Matea Ostojić, područna tajnica. Izbore smo započeli zajedničkom molitvom, nakon čega su framaši upoznati sa samim tijekom izbora te pozvani na odgovornost.

Na svetkovinu Uzvišenja svetog Križa, u Međugorje je hodočastilo 35 svećenika iz Latinske Amerike, iz Meksika, Nikaragve, Portorika i Kolumbije. 

U Međugorju se Blagdan Uzvišenja svetog Križa ne slavi 14. rujna kad inače spada po liturgijskom kalendaru, nego prve nedjelje nakon Male Gospe, svetom misom na brdu Križevac.

Stranica 1 od 82