Sadržaj s oznakom: Vijesti iz Međugorja

Najnoviji župni listić sa obavijestima i misnim nakanama za pokojne možete pogledati OVDJE!

Gail Boos iz Clevelanda, Giorgia, USA, ima 82 godine, udata je, baka i prabaka. Organizira hodočašća u Međugorje već 23 godine, a sama u Međugorje dolazi već 26 godina. Dugo godina sa svojom organizacijom „Help to the poor“ bila je službeni donator projekata fra Joze Zovke (kupili su kombi za prijevoz djece s teškoćama za centar Marija naša Nada i sudjelovali u projektu kumstva), a bila je zadužena i za organizaciju fra Jozinih duhovnih obnova za englesko govorno područje.

Udruga „Secretariado Rainha da Paz“ iz grada Belo Horizonte u Brazilu ima za cilj širenje međugorske poruke. Osnovani su 1989. godine nakon što je fra Slavko Barbarić bio u pastoralnom posjetu po Brazilu šireći Gospine poruke. 

Libanon danas proživljava teške dane. Zbog pandemije kovida, prošlogodišnje eksplozije i političke situacije, ekonomija zemlje se potpuno urušila. Nema sirovina, goriva, struje, tako da tvornice ne mogu raditi… Ljudi masovno ostaju bez posla… 

U Međugorju se Blagdan Uzvišenja svetog Križa ne slavi 14. rujna kad inače spada po liturgijskom kalendaru, nego prve nedjelje nakon Male Gospe, svetom misom na brdu Križeva.

Najnoviji župni listić sa obavijestima i misnim nakanama za pokojne možete pogledati OVDJE!

U srijedu 8. rujna i u Međugorju se svečano proslavio spomendan Male Gospe, odnosno rođenja Blažene Djevice Marije. Uz sv. Ivana Krstitelja i Isusa Krista, Ona je treća osoba kojoj se slavi i spomen rođenja i spomen smrti.

Iz Belgijskog grada Wargen u Međugorje su stigli članovi karizmatske molitvene grupe EMMAUS sa svojim voditeljem Lucasom Plateauom. Oni običavaju svake godine doći na hodočašće u Međugorje i to sa većinom članova (zajednica broji njih sedamdesetak).

U Međugorju se u subotu 4. rujna 2021. održao XXIII. Redovnički dan u BiH na koji se odazvalo više od 250 redovnika i redovnica. Program je u Dvorani Ivana Pavla II. započeo u 9.45 uvodnom molitvom zaziva Duha Svetog.

Najnoviji župni listić sa obavijestima i misnim nakanama za pokojne možete pogledati OVDJE!

Hodočasnici iz Španjolske zadnjih mjeseci su jedni od najbrojnijih hodočasnika u Međugorju. I ovih dana početka rujna (30. 08. – 6. 09.) u Međugorju boravi poveća grupa hodočasnika koja dolazi iz različitih gradova Španjolske, sa čak 4 svećenika. Dolaze iz Alikantea, Vadahona, Cordobe i Madrida, a svi su se spojili preko zajedničke turističke agencije. Sveukupno ih je oko 70 osoba.

Donja Tramošnica nalazi se u sjeveroistočnom dijelu Bosanske Posavine, dvadesetak kilometara južno od Save i 12 km istočno od Modriče. Tijekom rata 1992.-1995. župu su okupirale srpske snage, sve Hrvate katolike protjerali su i razorili većinu katoličkih i crkvenih objekata.

Najnoviji župni listić sa obavijestima i misnim nakanama za pokojne možete pogledati OVDJE!

Hodao 500 km za prestanak Bogopsovke, abortusa i da se hrvatski narod vrati moljenju krunice.

U Međugorju je od 22. – 27. kolovoza 2021. boravila skupina od 30 (25 odraslih i 5 djece) hodočasnika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Bili su to uglavnom Filipinci i Indijci koji žive i rade u UAE u gradovima Dubai i Abu Dabi.

''Prepun životnoga i profesionalnoga iskustva, stigao je u Međugorje i postao jedan od nas.

Stranica 1 od 67