Sadržaj s oznakom: Vijesti iz Međugorja

Svete mise u iduću nedjelju u 7, 8, 9:30, 11 i 18 sati. U područnim crkvama u Miletini, Vionici i Šurmancima u 9 sati.

Svete mise u iduću nedjelju u 7, 8, 9:30, 11 i 18 sati. U područnim crkvama u Miletini, Vionici i Šurmancima u 9 sati.

U nedjelju 10. listopada 2021. na večernjoj svetoj misi u 18 sati dosadašnji apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup mons. Luigi Pezzuto proslavio je svoj zlatni jubilej (50 godina svećeništva) i u Međugorju.

Župne obavijesti i molitveni program u Međugorju

Od 1. do 3. listopada 2021. u Međugorju je boravila i grupa od 46 hodočasnika Iz Albanije. S njima su i dva svećenika i četiri časne sestre. Hodočasnici dolaze iz različitih gradova Albanije: Shkodër (Skadar), Lezhë (Lješ) i Tirana.

Svetom misom u 8,00 satu u Šurmancima, jednoj od filijala župe Međugorje na blagdan sv. Faustine Kowalske, 5. listopada 2021. slavljena je sveta misa koju je predslavio međugorski svećenik fra Renato Galić.

U predvečerje, 3. listopada 1226. godine, u crkvici svete Marije Anđeoske u Asizu, preminuo je sveti Franjo, otac triju franjevačkih redova i ponizni ljubitelj svih Božjih stvorenja.

Početak listopada zapao je za vikend, pa su ovi prekrasni, sunčani, jesenski dani prve subote i nedjelje u mjesecu u Međugorju bili u znaku brojnih grupa hodočasnika iz svih krajeva svijeta, ali i iz Hrvatske i BiH. Ulice Međugorja ponovno su bile „zakrčene“ autobusima, a posebno iznenađenje predstavljaju autobusi talijanskih registracija.

U subotu 2. listopada 2021. ponovno kao nekada, veliki broj župljana i hodočasnika okupio se u molitvi kod 'PLAVOG KRIŽA' u znak zahvalnosti za sve milosti koje je Gospa izmolila cijelom svijetu od svoga Sina u ovih 40 godina ukazanja.

Danas nakon večernje svete mise je obred preminuća svetog Oca Franje. Pozivamo na ovaj molitveni susret sve vas župljane, posebno sve one koji pripadaju velikoj franjevačkoj obitelji: časne sestre franjevke, članove trećeg svjetovnog reda(trećare) i Framu.

ODRŽAN KONCERT DUHOVNE GLAZBE "Preko Marije do Isusa“

U petak 1. listopada 2021. na spomendan sv. Male Terezije, posebno živo i svečano bilo je u Dječjem vrtiću Sv. Mala Terezija u Majčinom selu.

Dražen Bušić će održati seminar na temu Novi početak u Međugorju 09.10.2021. s početkom u 16 sati.

„Duhovne obnove vrlo su važan aspekt Međugorja.“ –  svojevremeno je istaknuo pokojni mons. Hoser u svom razgovoru za Večernji list od 5. 1. 2019. godine.

Najnoviji župni listić sa obavijestima i misnim nakanama za pokojne možete pogledati OVDJE!

Od 17. do 19. rujna u Kući mira (Domus pacis) u Međugorju održan je seminar za djevojke i mladiće pod vodstvom časnih sestara s. Petre Bagarić i s. Matije Pačar. Tema susreta bila je: „Ljubav mi je sve objasnila.“

Stranica 1 od 68