Sadržaj s oznakom: Vijesti iz Međugorja

U jednoj od emisija 'Izdvojeno' na Laudato TV gostovali su: dr. sc. fra Tomislav Pervan, fra Jozo Zovko te Velimir Bugarin.

Sve ono što Gospa želi za nas kao pojedince, ali i za naše obitelji – koje bi trebale biti prve molitvene skupine i za molitvene skupine općenito – moglo bi se sažeti u ovu molitvu koju je Gospa izdiktirala Jeleni Vasilj u 22.6.1985. predlažući joj da je često mole u molitvenoj grupi. To je molitva VAPAJ BOGU.

Od četvrtka (1. lipnja) mijenja se satnica večernjeg molitvenog programa. Ljetni molitveni program bit će od 1. lipnja do 1. rujna.

Završna priredba malih vrtićaraca iz dječjeg vrtića „Sv. Mala Terezija“ u Međugorju u povodu proslave majčinog dana te dodjele diploma malim predškolcima održana je u četvrtak 25. svibnja 2023. u 10 sati u velikoj dvorani u „Majčinu selu“.

Budući da se u Međugorju nalazimo u Gospinoj školi, a Gospa blagoslivlje kod svakog ukazanja te nas u porukama daruje svojim blagoslovom i svim darovima povezanim uz blagoslov, važno je shvatiti što Ona pod time misli.

TAKO JE MALO POTREBNO ZA RADOST

9. Međunarodno hodočašće za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom održalo se u Međugorju od 12. – 14. 05. 2023. Tema hodočašća bila je: „Evo majke moje i braće moje!” (Mt 12, 49), a koordinator hodočašća bio je fra Ivan Hrkać koji je s puno ljubavi i jednostavnosti pratio sve točke programa hodočašća koje su se zbog kišnog vremena uglavnom odvijale u velikoj dvorani sv. Josipa u Majčinu selu.

Cecilia dolazi iz Malezije i ovo joj je sedmi put kako je došla na hodočašće u Međugorje. Ovaj put je dovela dvadeset i dvoje hodočasnika od kojih je 90% po prvi puta u Međugorju. U Međugorju ostaju 11 dana u rasponu od 1. – 12. svibnja 2023.

U dvorani "Sv. Josip" u Majčinu selu u Međugorju, u subotu 13. svibnja 2023. u 15 sati, biti će izvedena predstava „Sedam darova Duha Svetoga“ u izvedbi članova Udruge „Iskra Svjetlosti“ iz Splita, koja okuplja osobe s mentalnim poteškoćama odrasle dobi.

Radegund Jung dolazi iz grada Roetgena u Njemačkoj, a u Međugorje dolazi od 1986. godine. Od 1987. godine dolazi sa prijateljima Međugorja i članovima svoje međugorske molitvene grupe koju čine vjernici iz gradova Nordeifel, Aachen, Moresnet, Heinsberg i Moncengladbach. 

Objavljeno u Medjugorje | 2.5.2023.

HODOČASNICI SA FILIPINA

Zadnji vikend u travnju i prvi dan svibnja u Međugorju je bio vrlo živ. 

Na blagdan sv. Josipa Radnika, u ponedjeljak 1. svibnja na jednodnevni izlet u Međugorje stigla je jedna zanimljiva grupa hodočasnika. 

U jesen 2007. godine u Majčinom Selu je postavljena brončana skulptura naziva „Međugorski Krist“.

JONATHAN CANO VARGAS i supruga MARYLUZ CANO dolaze iz Colombie, države koja se nalazi na sjeverozapadu Južne Amerike. Na sjeveru izlazi na Karipsko more, na zapadu na Tihi ocean, a graniči na sjeveroistoku s Panamom, na istoku s Venezuelom, na jugoistoku s Brazilom te na jugu s Peruom i Ekvadorom.

U Međugorju je proteklog vikenda za svetkovinu Božanskog Milosrđa boravio veliki broj hodočasnika iz različitih zemalja svijeta. Jedna posebna grupa od dvadesetak hodočasnika došla je čak iz daleke Australije. Najveći broj ih živi u gradu Melbournu, zatim Sydneyu, a dvoje hodočasnika dolazi sa Novog Zelanda.

U Međugorju je boravila molitvena zajednica „Presvete rane Isusove“ iz Velike Gorice. 

Stranica 1 od 86