Sadržaj s oznakom: Vijesti iz Međugorja

Sa bicikliranjem do Međugorja krenulo se 2013. godine na inicijativu jedne osobe i tako, malo po malo, ova hodočasnička ruta je postala tradicija. Ove godine na hodočašće biciklima je krenulo rekordnih 20 biciklista, 7 osoba u pratnji i 5 vozila. 

Kada bi se jednom riječju trebao opisati ovaj današnji dan, subota 25. lipanj 2022. godine; 41. Obljetnica Gospinih ukazanja i spomendan Bezgrešnog Srca Marijina – bila bi to ŠAROLIKOST! 

Svete mise u iduću nedjelju su u 7, 8, 11 i 19 sati, a u područnim crkvama u 9 sati.

Za 41. obljetnicu Gospinih ukazanja brojni su hodočasnici u Međugorje stigli pješice. Među njima i ramski hodočasnici, koji godinama hodočaste Kraljici mira.

Na uočnicu Gospinih ukazanja u Međugorju, u petak, 24. lipnja, osim hodočasnika iz BiH i Hrvatske, hodočastile su skupine iz mnogih država svijeta: hodočasnici iz Irske, Engleske, SAD-a, Mađarske, Češke, Slovačke, Južne Koreje, Portugala, Francuske, Italije, Njemačke, Španjolske, Austrije, Poljske, Ukrajine, Libanona i Švicarske.

Objavljeno u Medjugorje | 24.6.2022.

Održana Hodnja mira

Danas, 24. lipnja, održana je tradicionalna međunarodna "Hodnja mira" koja je započela u 6,00 sati ispred samostana Svetog Ante na Humcu pa sve do župne crkve Svetog Jakova u Međugorju.

U četvrtak 23. lipnja proslavili smo rođenje Ivana Krstitelja, čovjeka za kojeg Isus kaže da „između rođenih od žene ne usta veći“ (Mt 11,11). 

U subotu 25. lipnja je 41. OBLJETNICA GOSPINIH UKAZANJA.

Svete Mise na hrvatskom jeziku su u 6, 7, 8, 9, 11 sati i središnja svečana sveta misa u 19 sati koju će predslaviti novi provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš.

U petak 24. lipnja je svetkovina Presvetog Srca Isusova, ujedno i Uočnica. Svete mise u Župnoj crkvi su u 8, 11 i 19 sati koju će predslaviti fra Ljubo Kurtović, župnik na Humcu.

Nakon večernje svete Mise uslijedit će zajedničko jednosatno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu, koje će se nastaviti u tišini do 6 sati ujutro.

Gospođa DíNA VíCTORíA IAŢíCA iz Rumunjske, prvi put je došla u Međugorje davne 1995. godine. Od tada dolazi svake godine i po više puta na hodočašće svojoj Majci, Kraljici Mira, a od 2000. godine počela je i sama organizirati hodočašća i dovoditi druge ljude iz svog grada BAíA MARE koji se nalazi u pokrajine MARAMURES na sjeveru Rumunjske.

Ovogodišnje 13. Hodočašće obitelji Kraljici Mira u Međugorje koje organizira Udruga „Kup Karmel“ iz Zagreba, odnosno ponajviše obitelj Rukavina, bilo je za razliku od prošlih hodočašća, zbog neradne svetkovine Tijelova, bogatije za još jedan hodočasnički dan.

Iznimno ove godine, zbog svetkovine Presvetog Srca Isusova koja je 24. lipnja, u četvrtak, 23. lipnja, naše biskupije slave svetkovinu ROĐENJA SVETOG IVANA KRSTITELJA.

Svete Mise su samo u Župnoj crkvi u 7:30, 11 i 19 sati

U petak, 17.lipnja, novootvoreni muzej u Međugorju, pod nazivom Naša Majka, posjetio je i hrvatski nogometaš Andrej Kramarić.

U četvrtak, 16. lipnja 2022. u Međugorju je svečano proslavljena svetkovina PRESVETOG TIJELA I KRVI KRISTOVE (TIJELOVO). Značaj ove svetkovine pokazuje i činjenica da je to zapovjedna svetkovina i u Hrvatskoj i BiH je toga dana bio neradni dan.

U srijedu 15. lipnja 2022., molitvom krunice u 16 sati, na Brdu Ukazanja započela je Devetnica Kraljici Mira u čast 41 godine od početka prvih Gospinih ukazanja u međugorskoj župi.

Udruga „Kup Karmel“ iz Zagreba organizira 13. hodočašće obitelji Kraljici Mira u Međugorje 16. – 19. lipnja 2022. Ove godine hodočašće je bogatije za još jedan dan, jer zahvaća neradni dan svetkovine Tijelova. Tako će polazak hodočasnika biti u četvrtak u jutarnjim satima, a nakon dolaska i smještaja, predviđeno je prisustvovanje večernjem molitvenom programu i Tijelovskoj procesiji.

Stranica 1 od 78