Sadržaj s oznakom: Vijesti iz Međugorja

Dragi župljani, pred nama je mirnije razdoblje, s nešto manje obveza nego inače, te vam ponovo svraćamo pozornost na večernji molitveni program. Saberimo se češće moliti krunicu i slaviti svetu misu. Zahvalimo dobrome Gospodinu na svemu što nam je po zagovoru Kraljice mira udijelio.

U nedjelju 9. siječnja 2022. proslavili smo blagdan Isusova krštenja na Jordanu kojim završava božićno vrijeme, a počinje vrijeme kroz godinu. Blagdan Kristova krštenja je priprava za naše putovanje po stazama liturgijske godine da bismo znali živjeti kao Božja djeca i dostojno slaviti druga Božja otajstva, po kojima nam stiže punina spasenja i posvećenja.

Zahvaljujemo svima na lijepom prijemu kojeg smo imali proteklih dana prilikom blagoslova vaših obitelji. Ukoliko je još koja obitelj ostala da svećenik nije dolazio, neka se javi u župni ured pa ćemo naknadno blagosloviti.

U četvrtak 6. siječnja proslavili smo svetkovinu Sveta tri kralja ili Bogojavljenje. "U središtu ove svetkovine je objava Boga svima! U središtu je činjenica da je, ne samo Izabrani narod, nego su svi narodi svijeta, svaki čovjek je - dobrodošao u zajedništvo s Bogom! Gašpar, Melkior i Baltazar - tri "kralja", ustvari tri čarobnjaka, maga - prestaju biti ono što su bili.

U iduću nedjelju je SVETKOVINA KRŠTENJA GOSPODINOVA. Svete mise su u 7, 8, 11 i 18 sati. U područnim crkvama, u Miletini, Vionici i Šurmancima u 9 sati.

U Međugorju je na Silvestrovo bio prekrasan sunčani dan koji su brojni hodočasnici iz Švedske, Poljske, Češke, Rumunjske, Austrije, Ukrajine, Slovačke, Slovenije, Njemačke, Belgije, Italije, Meksika, Hrvatske i BiH iskoristili za molitvu na Brdima i svete mise po jezičnim skupinama.

U Međugorju se za doček Nove godine očekuje nekoliko tisuća hodočasnika koji će doći u Međugorje već tokom četvrtka i petka.

Sutra, 27.12.2021. je blagdan sv. Ivana, apostola i evanđelista. Svete mise su samo u župnoj crkvi u 7:30, 11 i 18 sati.

Fra Marinko Šakota, međugorski župnik župljanima, hodočasnicima i svim vjernicima čestitao je Božić i uputio svoju poruku, koju prenosimo u cijelosti:

Nova instalacija volonterki „Marijinih ruku“ je zapravo Božićna čestitka koju Udruga šalje svojim dobročiniteljima i svim ljudima dobre volje! Predstavlja Isusovo rođenje u štalici: Marija i Josip i dijete Isus u jaslicama. Napravljena je na livadi iza vanjskog oltara crkve sv. Jakova, od 2021 kamenčića. Ali to nisu obični kamenčići nego su svi u obliku srca koji su skupljani u vremenskom periodu od šest mjeseci i sa više mjesta s puno ljubavi. Oni simboliziraju naša srca koja trebamo darovati Isusu za ovaj Božić.

Međugorje se ovih dana intenzivno priprema za proslavu Božića i svečani molitveni doček Nove godine. Veliki redovi ispred ispovjedaonica stvaraju se i prije 16 sati svakoga dana i ispovijedanje traje do kasnih sati. 

U utorak 21. 12. 2021. u 10, 00 sati u dvorani pokraj vrtića „Sv. Mala Terezija“ u Majčinom selu održan je Božićni koncert. Za razliku od prijašnjih godina, odgojiteljice i voditeljica Vrtića gosp. Darija Juričić odlučili su tradicionalnu Božićnu priredbu pretvoriti u Božićni koncert - odnosno samo izvođenje božićnih pjesama. To se ove godine pokazalo kao pun pogodak jer je za malenu djecu i prepunu salu roditelja tih pola sata programa bilo baš taman: kratko i slatko! 

Ovih dana svjedoci smo nečuvene „krađe“ Boga iz Božića, kojeg na svim poljima, mjestima i slikama zamjenjuju komercijalni likovi Djeda Božićnjaka, Orašara i patuljaka-gnoma koji kao da izviru sa svih strana i iz svih trgovina. 

Župne obavijesti i molitveni program u Međugorju 20 - 26.12.2021.

Župljani župe Međugorje i vjernici okolnih mjesta, u srijedu 15. prosinca 2021. započeli su svoju intenzivniju pripravu za svetkovinu Božića. Kao župna priprava, uz mise zornice koje su u župnoj crkvi s. Jakova u Međugorju svakim danom, osim nedjelje, u 6 sati, danas su započeli i molitvenu DEVETNICU ROĐENJU KRISTOVU na Brdu ukazanja.

Ove godine za doček Nove godine 2022. Međugorje bi se trebalo doista „pomladiti“!

Stranica 1 od 70