Sadržaj s oznakom: Svjedočanstva

Napadač Kansas City Chiefsa, Harrison Butker koji je u NFL-u postigao nevjerojatne rezultate i pomogao svojoj momčadi da osvoji tri Super Bowla, održao je govor na Benedictine Collegeu tijekom ceremonije dodjele diploma.

Glumac, pisac i bivši model Chad Michael Murray rođen je 24. kolovoza 1981. u Buffalu u američkoj saveznoj državi New York. Karijeru je započeo u televizijskim serijama »One Tree Hill« nakon nastupa u »Gilmore Girls« i »Dawson’s Creek«.

Primili smo svjedočanstvo mladića inicijala M.R, koji kaže da je u ranim tridesetim godinama i koji je u subotu 1. lipnja po prvi puta prisustvovao javnoj molitvi krunice muškaraca na Trgu Bana Josipa Jelačića i Zagrebu.

Savezničke snage iskrcale su se na obale sjeverne Francuske 6. lipnja 1944. Taj dan, Dan D, bio je velika prekretnicu u Drugom svjetskom ratu.

Jasmina Cvenić iz Valpova već 22 godine volontira, odnosno prijatelj je u Zajednici Vjera i svjetlo koja djeluje pri župi Bezgrešnog začeća BDM u Valpovu. 

Kršćanski pisac i istraživački novinar Lee Patrick Strobel rođen je 25. siječnja 1952. u Arlington Heightsu u američkoj saveznoj državi Illinoisu. Diplomirao je novinarstvo na Sveučilištu Missouri i magistrirao pravo na »Yale Law School«. Bio je 14 godina novinar u listu »The Chicago Tribune« i drugim novinama. Osvojio je najveća priznanja za istraživačko novinarstvo, poput nagrade »United Press Internationala«. Kao ateist odlučio se upustiti se u temeljito »znanstveno istraživanje« Isusova života.

Povijest hrvatskih iseljenika puna je raznolikih životnih priča, od tragičnih i neslavnih (srećom malobrojnih) do veoma uspješnih i osebujnih, pa i junačkih. Američko-hrvatska saga o životu Joea Laura ne samo što je zanimljiva nego je i neobična. Ovdje ćemo ukratko prepričati njegov životni put jer rijetki su živući Hrvati i u Americi koji su čuli za ovoga potomka domovine Hrvatske.

Proteklog vikenda hodalo se za život u Zadru i u Kninu, jednima od 15 gradova u kojima se ove godine održava Hod za život, obitelj i Hrvatsku. U slavljeničkom ozračuju okupili su se građani koji se zalažu za zakonsku, ekonomsku i svaku drugu zaštitu prava na život od začeća do prirodne smrti. Svoje svjedočanstvo u Kninu iznijela je Mladenka Mihanović. Donosimo ga u cijelosti, prenosi narod.hr.

U petak, 24.5.2024. na otvorenom susretu zajednice Nanovo rođeni, gostovala je Stana Pehar, koja je održala nagovor pod nazivom „Umorna od moranja”.

Đurđica Pušeljić živi u selu Gundinci kod Slavonsog Broda, supruga je i majka, a najviše od svega, ona je veliki Božji borac za obraćenje svoje obitelji. 

U srijedu, 10. travnja, gost na duhovnoj obnovi molitvene zajednice Nanovo rođeni bio je dr.sc. fra Mario Knezović, župnik župe sv. Petra i Pavla u Kočerinu, BiH, novinar, publicist, komunikolog, urednik i voditelj misije na radiju Mir Međugorje pod nazivom Agape.

Mjesec svibanj posvećen je Gospi, a po njoj i ostalim majkama i majčinstvu, pa smo u tri emisije PUT SRCA imali priliku čuti svjedočanstva triju majki. 

Kipar Christopher Slatoff rođen je 1953. godine u Oaklandu u Kaliforniji. Diplomirao je kiparstvo na Kalifornijskom državnom sveučilištu Long Beach. U svojem dugogodišnjem umjetničkom stvaralaštvu bavio se i vjerskim motivima. Izradio je pedesetak brončanih reljefa koji prikazuju postaje križnoga puta. Bavi se i monumentalnim skulpturama.

Mladi Talijan 2006. je kao 15-godišnjak izgubio bitku s teškim oblikom leukemije, nakon čega ljudi diljem svijeta javljaju medicinska čuda koje pripisuju njemu.

Hvaljen Isus i Marija. Potaknuta grupom Totus Tuus koja je pustila objavu da se javljamo da svojim svjedočanstvima ohrabrujemo druge, odlučila sam i ja svoje napisati tu neopisivu Božju ljubav, milost i prisustvo u životu moje obitelji.

Ja ti se uvijek držim Boga i uvijek kažem sebi - jednostavno bez Boga niti preko ceste, i to se pokazalo kao moja dobitna kombinacija. Ja sam tu pronašla svog najboljeg prijatelja - istaknula je Badrić.

Stranica 1 od 68