Sadržaj s oznakom: Duhovni kutak

1. Franjo, i duhom i tijelom s Kristom razapet na križ, nije izgarao serafskom ljubavlju samo prema Bogu, nego je s Kristom propetim žeđao za mnoštvom spasenika.

10 stvari koje možemo naučiti od svetog Franje

Zašto imamo anđele čuvare, zašto im se molimo kad je tu naš Bog koji nas čuva i brani, koji je uvijek uz nas? Marija

Je li grijeh prekinuti post ili devetnicu u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" objasnio je fra Roko Bedalov.

Ne smiješ svojevoljno odvraćati pažnju.

Bog nam je dao mnogo svojih darova, a jedan od najvećih je sloboda.

“Istina je da nismo dostojni toga dara.

Kad je na današnji dan god. 1663. umro u Osimu franjevac konventualac otac Josip iz Copertina, njegovo ime bijaše već poznato po cijeloj Europi.

Jednom je moj prijatelj, tijekom egzorcizma, čuo đavla kako govori: Svaka Zdravo Marija je kao udarac po mojoj glavi.

Sotona nas nastoji optužiti i srušiti, neprestano nam govoreći da smo bezvrijedni.

Jedan od Sotoninih primarnih ciljeva je optužiti nas, izlažući pred nas sve naše grijehe u nadi da ćemo potonuti dublje u očaj. Učinimo sve što možemo da se maknemo od Sotoninih optužbi i predamo se u naručje puno ljubavi našeg Milosrdnog Oca.

Sv. Ivan Zlatousti savjetuje mladim muževima da održe ovaj govor svojim suprugama:

Prepoznajući posebnu ulogu Blažene Djevice Marije, Crkva je još odavno počela slaviti i Marijino ime, odnosno častiti Djevicu Mariju kao onu koja je posebna od svih ljudi, kao onu koja je izuzeta od grijeha, koja je sav svoj život predala Bogu i čijoj poslušnosti i spremnosti možemo zahvaliti da je imala čast, ali i tešku zadaću biti Majka Spasiteljeva. Po toj svojoj spremnosti i poniznosti Marija je nagrađena nebeskom slavom i postala je Majka Crkve i naša Majka. To su samo neki od vidova koje želimo objediniti dok častimo ime Marijino, odnosno zazivajući njezino ime molimo je da nam bude trajna zagovornica i pomoćnica u svakodnevnom životu.

Neka je žena čula kako je kod oca Pija najavljen posjet njegova prijatelja doktora. Ohrabrila se pa oca Pija zamolila: »Zar ne bi taj doktor mogao pregledati i moju kćer? Ona je ozbiljno bolesna…«

Kako možemo svladati svoje strahove?

Mali Herman rodio se 18. srpnja 1013. u gradu Altshausen (Gornja Švapska), kao sin grofa Wolveradea i majke Hiltrude.

Stranica 1 od 56