Sadržaj s oznakom: Duhovni kutak

Neka imena na ovom popisu mogla bi vas iznenaditi

Što je ono što nama manjka? Mi se zovemo kršćani, a jesmo li to?

Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si Ti sa mnom. Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni.

Kako Crkva gleda na fenomen duhovnih, karizmatskih pokreta i seminara koje oni organiziraju?

S početkom pandemije koronavirusa vjernici diljem svijeta su iskusili nemogućnost prisustvovanja svetoj misi i odlaska u crkvu. Iako su se u međuvremenu mnoge crkve ponovno otvorile, u nekim mjestima još uvijek postoje stroga ograničenja, a i sami vjernici izbjegavaju javna okupljanja.

Supružnici Ivo i Andrea Gabrić dolaze iz Splita, po zanimanju su pravnici te roditelji petero djece. Drugoj po redu, kćerki NORI sa sedam mjeseci dijagnosticiran je Williamsov sindrom.

Pater Arek ovog puta piše o jednom važnom problemu koji se često javlja tijekom molitve i svima je manje - više poznat. Jeste li ikada osjetili dosadu tijekom molitve? Ako jeste onda je ovo tekst za vas.

Objavljeno u Duhovni kutak | 9.1.2022.

Nakon primanja pričesti

Nakon primanja pričesti, ne treba se pokloniti praznom tabernakulu ili oltaru.

Znamo da je mnogima nakon blagdana žao skinuti božićno drvce koje je tako lijepo obasjavalo i ukrašavalo kuću.

Inicijativa ''Biblija kroz 365 dana'' u sklopu projekta ''Muževni budite'' ponovno će započeti 1. siječnja 2022. godine. Organizatori ovom prilikom pozivaju i izazivaju sve, a osobito muškarce, na svakodnevno čitanje Svetoga pisma u periodu od godine dana.

Katolicki svecenik M.S.F.S. James Manjackal predvodi međukontinentalnu zagovorničku molitvu za sve narode ovu subotu, 1. siječnja u 15:30h.

Prvi dan nove godine započinje svetkovinom Bogorodice Marije.

Razmislimo malo... Polako prolazi još jedna godina, još jedan dan nam je preostao.

Odaberite sveca odnosno dopustite da vas svetac izabere. U novoj, 2022. godini koja nam dolazi, zagledajmo se u uzore svetačkog života i neka nas svetac kojeg odaberemo zagovara kod Boga da naš život bude Bogu na slavu!

Popis prijedloga pape Franje zvučao je poput popisa novogodišnjih odluka.

Kad budeš odlazio s ove zemlje, kad budeš umirao, ostavit ćeš i djecu i prijatelje i kuću i imanje. Ostavit ćeš i radio, televiziju, auto, sve u banci, sve ćeš tu ostaviti, ići ćeš samo ti.

Stranica 1 od 50