Sadržaj s oznakom: Vijesti iz Crkve

U otvorenom pismu, prelati su pozvali na zaštitu vjerskih prava zdravstvenih radnika.

Predsjednik Biskupske konferencije BiH mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, 1. listopada uputio je čestitku na talijanskom jeziku imenovanom apostolskom nunciju u BiH i u Crnoj Gori mons. Francisu Assisiju Chullikattu.

Ovo dolazi sa službenih stranica tajništva “Biskupske sinode”, koja radi na pripremi nadolazeće Sinodu o sinodalnosti! Izreke u ‘umjetničkom’ djelu su: “Mi smo mladi ljudi budućnosti, a budućnost je sada” i “Animirajte ovu cvjetajuću misiju koja je veća od svih nas. Želimo biti u savjetodavnim vijećima koja donose odluke.”

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić u razgovoru za Hrvatski tjednik komentirao je posljednji popis stanovništva u Hrvatskoj. Razgovor kojeg je vodila novinarka Andrea Černivec objavljujemo u cijelosti.

Stalno vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine je s 32. redovite sjednice održane u utorak 27. rujna u Sarajevu pozvalo sve katoličke vjernike da, u odgovornosti za društvo u kojemu žive, iziđu u nedjelju na opće izbore i svoj glas, slobodno i u skladu sa svojom savješću, dadu osobama i programima za koje smatraju da su u skladu s naukom Katoličke Crkve. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Nakon što je nadbiskupski duhovni stol u Zagrebu danas priopćio da je svećeniku Tršćanske biskupije don Rozi Paliću zabranjeno pastoralno i svako svećeničko djelovanje na području Zagrebačke nadbiskupije u izvanrednom obraćanju don Palić objasnio je ovu odluku. Poslušajte:

Nadbiskupski duhovni stol u Zagrebu priopćio je u ponedjeljak 26. rujna 2022. da je svećeniku Tršćanske biskupije don Rozi Paliću zabranjeno pastoralno i svako svećeničko djelovanje na području Zagrebačke nadbiskupije. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Pismo generalnog poglavara prijateljima i dobročiniteljima

Glasnogovornik Hrvatske biskupske konferencije Zvonimir Ancić osvrnuo se u petak 23. rujna 2022., za Hrvatski katolički radio, na rezultate popisa Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine. Izjavu prenosimo u cijelosti.

Kardinal Gerhard Müller, bivši prefekt Kongregacije za nauk vjere, kritizirao je planove Novog svjetskog poretka i prozvao milijardere Billa Gatesa i Georgea Sorosa kao zagovornike globalističke agende. “Prema vlastitom priznanju, ova dvojica [Gates i Soros] zalažu se za Novi svjetski poredak, koji žele uspostaviti na svoju sliku i priliku”, rekao je.

Otvoreno suprotstavljajući se Vatikanu, katolički biskupi u Belgiji su najavili uvođenje obreda blagoslova istospolnih parova u svojim biskupijama.

280 mladih iz dvadeset župa u organizaciji Nadbiskupijskoga centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“, zajedno s još desetak svećenika, predvodio je vlč. Ivan Matijević, pastoralni suradnik Centra za mlade

Na početku misnoga slavlja Susreta hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru u subotu, 17. rujna apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Giorgio Lingua pročitao je pismo koje je sudionicima susreta uputio papa Franjo u kojem Sveti Otac pozdravlja sve sudionike Susreta, "a posebno mlade iz svih krajeva Hrvatske, BiH i drugih dijelova svijeta a koji su se okupili u Bjelovaru kako bi zajedno slavili Gospodina".

Od 28. rujna do 2. listopada u franjevačkom samostanu na otoku Badiji održat će se duhovne vježbe za vjernike laike, a predvodit će ih fra Damir Pavić.

Franjevački svjetovni red Mostar i Franjevački samostan sv. Petra i Pavla organiziraju Međunarodnu izložbu "Euharistijska čuda diljem svijeta".

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predslavio je svečano euharistijsko slavlje na 291. zavjetnom hodočašću vjernika grada Zagreba u nedjelju 11. rujna u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.

Stranica 1 od 69