Sadržaj s oznakom: Vijesti iz Crkve

Članovi Stalnog odbora Vijeća biskupskih konferencija Afrike i Madagaskara (SECAM/SCEAM) osudili su vojne udare i naglasili potporu Crkve demokraciji. "U skladu s crkvenim naukom, odlučno odbacujemo nasilno preuzimanje vlasti, protivimo se državnim udarima. Crkva predstavlja demokraciju", priopćio je SECAM, izvijestili su u ponedjeljak 4. prosinca Vatican News i Kathpress.

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je na prvu nedjelju došašća, 3. prosinca u samostanskoj crkvi Kćeri Srca Isusova u Lasinji svečano misno slavlje tijekom kojeg je svoje vječne zavjete položila s. Antonie Marie od Isusa (Olujić), izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Zdenko Križić predvodio je, u subotu 2. prosinca u crkvi Svete Obitelji u Solinu, misno slavlje za vrijeme kojega je zaredio za đakone trojicu bogoslova, jednoga na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije: Petra Paradžika (Župa Materinstva BDM Brda - Split), te dvojicu na naslov Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja: fra Stipu Buljana (Župa Gospe Sinjske) i fra Šimuna Sutona (Župa sv. Petra i Pavla, Kočerin, BiH).

Među onima koji iskazuju podršku Stricklandu svakako valja spomenuti KARDINALA MULLERA, ex prefekta Kongregacije za nauk vjere (a koja više ne postoji pod tim nazivom, već je taj najvažniji ured u Vatikanu papa Franjo preimenovao u Dikasterij za nauk vjere, kojim sada upravlja kontroverzni biskup, odnedavna kardinal, Victor Fernandez koji, između ostalog, podržava blagoslove istospolnih parova…).

Na svetkovinu Krista Kralja, naslovnika Družbe, 26. studenoga 2023. godine, u Samostanu sv. Franje u Bijelom Polju proslavljena je stota obljetnica ustanovljenja novicijata Školskih sestara franjevaka u Hercegovini.

Zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša zaredio je za đakone trinaestoricu bogoslova tijekom mise koju je predvodio u subotu, 25. studenog 2023. u crkvi sv. pape Ivana XXIII. u zagrebačkoj Dubravi, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Ove godine katolici će moći dobiti potpuni oprost od 8. prosinca, na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, do 2. veljače 2024., na blagdan Prikazanja Gospodinova molitvom pred jaslicama u franjevačkim crkvama, javlja CNA.

Zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša predvodio je u petak 24. studenoga, na dan posvete bazilike sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu, svečano misno slavlje prigodom proslave dolaska relikvija bl. Alojzija Stepinca.

Službena stranica Susreta hrvatske katoličke mladeži u Gospiću otvorena je na adresi https://shkm.gospicko-senjska-biskupija.hr/

Govor kardinala Saraha na predstavljanju nove knjige mons. Schneidera.

Ono što se radi biskupu Stricklandu je strašno, zloporaba božanskog prava episkopata.

Plenarno zasjedanje Sabora Hrvatske biskupske konferencije (HBK), 67. u nizu, održano je od 14. do 16. studenoga 2023. pod predsjedanjem predsjednika HBK zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše, u sjedištu HBK u Zagrebu.

Hrvatski biskupi osnovali su Nacionalni ured Hrvatske biskupske konferencije (HBK) za zaštitu maloljetnika i odraslih ranjivih osoba koji ujedinjuje dosadašnji rad Povjerenstva i metropolijskih ureda, rečeno je u četvrtak 16. studenog na konferencija za novinare o 67. redovitom plenarnom zasjedanju Sabora HBK.

Na redovitom 67. zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije (HBK)

Uklanjanjem biskupa Stricklanda iz biskupije Tyler, Teksas, papa Franjo je smijenio jednog od najvjernijih, najiskrenijih i najglasnijih biskupa u Sjedinjenim Državama, javlja lifesitenews.

Papa i biskupi moraju se čvrsto držati crkvene misije 'za spasenje svijeta u Kristu' i ne služiti 'probuđenim' ideologijama, rekao je kardinal Gerhard Müller na LifeSiteovom Rome Life forumu.

Stranica 1 od 83