Sadržaj s oznakom: Vijesti iz Crkve

Sveti Otac susreo se s preživjelim stanovnicima DR Kongo primivši ih u Apostolskoj nuncijaturi u Kinshasiju, te je uputio snažan apel protiv nasilja koje razdire živote naroda na istoku zemlje ubijajući nevine ljude koji su "služili miru". Papin govor donosimo u cijelosti

Prema izvješću lokalnih vlasti više od milijun vjernika sudjelovalo je na misnom slavlju koje je predvodio Sveti Otac u srijedu 1. veljače u Kinshasi, glavnom gradu DR Konga.

Mons. Ivan Štironja, dosadašnji kotorski biskup, novi je porečki i pulski biskup

Predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ustanove posvećenoga života i družbe apostolskoga života gospićko-senjski biskup Zdenko Križić i predsjednik Hrvatske redovničke konferencije fr. Slavko Slišković OP uputili su poruku za Dan posvećenog života koji se slavi na blagdan Svijećnice 2. veljače 2023. Poruku prenosimo u cijelosti.

U noći s 29. na 30. siječnja za sada nepoznati počinitelj(i) provalili su u župnu crkvu župe Sv. Ane Ban Brdo – Lepenica te su opljačkali priloge vjernika za „Kruh Sv. Ante“.

Prenosimo u cijelosti poruku Vijeća HBK za život i obitelj za Dan života 2023. koji se obilježava prve nedjelje u veljači.

Zaštita života i pravo na život od samog začeća do biološke smrti

Članovi Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održali su svoje XXV. redovito godišnje zajedničko zasjedanje, 23. siječnja u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Dekreti se odnose na četvoricu svećenika, jednu časnu sestru i jednu vjernicu laikinju koji su porijeklom iz Španjolske i Italije
Papa Franjo tijekom jučerašnje audijencije s prefektom Dikasterija za kauze svetaca, kardinalom Marcellom Semerarom odobrio je proglašenje šest dekreta o herojskim krepostima šestoro slugu Božjih, čime stječu naslov časnog sluge Božjeg odnosno časne službenice Božje.

U prošlomjesečnom intervjuu za mađarski list Magyar Jelen, nadbiskup emeritus Gyula Márfi iz Veszprema upozorio je na višestruki napad na europsko kršćanstvo od strane ljevičarskih snaga unutar Europske unije.

Nakon višemjesečne borbe s rakom, u četvrtak 12. Siječnja 2023. je u Palermu na Siciliji u 59. godini života preminuo brat Biagio Conte, zaljubljenik u sv. Franju Asiškog i svojevrsni Franjo Asiški našeg doba. 

Sveta Stošija, odnosno sveta Anastazija – zaštitnica grada Zadra, bila je, priča tako legenda,

Papa Franjo prihvatio je 14. siječnja 2023. odreknuće od pastoralnog upravljanja Zadarskom nadbiskupijom mons. Želimira Puljića, priopćila je u podne Apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj. Životopis umirovljenoga zadarskog nadbiskupa mons. Puljića donosimo s mrežne stranice Zadarske nadbiskupije.

Europa i njezine vrijednosti je među središnjim temama stručnog istraživanja zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića u njegovom znanstvenom djelovanju.

U župi Sv. Josipa u Tesliću, od 6. do 8. siječnja u kongresnoj dvorani hotela "Kardial" u Zdravstvenom turističkom centru Banja Vrućica, održan je susret katoličke mladeži iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Na kraju Svete mise, 6. siječnja 2023. u sarajevskoj katedrali Srca Isusova nadbiskup Francis Assisi Chullikatt, u nazočnosti svih članova Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, predao je pismo preporuke predsjedniku BK BiH mons. Tomi Vukšiću.

Stranica 1 od 73