Po riječi Božjoj

Riječ je tijelom postala – to je poruka Božića. I to ne bilo kakva riječ, već Riječ pisana velikim slovom, Božja Riječ kojom je stvoren svijet, stigla je k nama. Sve što se događa na svijetu, događa se po toj Riječi.

Svijet je pun poruka. I svaki čovjek šalje poruke. Kad se ne osjećamo dobro govorimo svojim stavom i ponašanjem: Zar ne vidiš da mi je loše? Kad smo pak sretni dignute glave govorimo: Pogledajte me! Kad želimo da nas puste na miru, već izdaleka poručujemo: Molim te nemoj mi sad dolaziti.

U svjetlu vjere, mi smo živa Božja poruka. Što više prihvaćamo i čuvamo u sebi Krista, odnosno, Božju poruku, to ćemo više i mi biti ljudima oko sebe poruka pouzdanja i nade, a napose poruka mira i duboke radosti poput poruke Božića koja kako prije više od 2000 godina, tako i danas glasi: Evo javljam vam Blagovijest, veliku radost za sav narod.

Želimo primiti Božju riječ jer želimo da nas obraduje, ali trebamo biti svjesni nužnosti da tu riječ nikad ne zatvorimo u zaključani sef jer ona uvijek želi govoriti. Budimo i mi nositelji Božje poruke i glasnici njegove radosti.

Moliti kroz došašće: dan 9 – Luka 1,76‐77

Luka 1,76‐77 – A ti, dijete, prorok ćeš se Svevišnjega zvati jer ćeš ići pred Gospodinom da mu pripraviš putove, da pružiš spoznaju spasenja narodu njegovu po otpuštenju grijeha njihovih.

Za meditaciju:

Ovim riječima Zaharija je posvetio svoga sina Ivana Krstitelja Gospodinu. Ivan Krstitelj vjerno je vršio tu zadaću. Moli danas Boga da ti pokaže načine kako ćeš kroz svoje riječi i djela njega proslaviti i donositi drugima njegovo spasenje.

Molitva:

Bože koji si pun razumijevanja, daj mi mudrosti da budem što bolji glasnik nebeskog kraljevstva. Amen.

Nek se vine, Gospodine, naša molitva pred tvoje lice: daj da ovo vrijeme čekanja tebi iskreno služimo i čista srca proslavimo veliko otajstvo utjelovljenja tvoga Sina.

Koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog, po sve vijeke vjekova. Amen.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Poruka za Ameriku iz Međugorja
26. Gennaio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.