Za vijest doznaju s katoličkog portala Aleteia od msgr. Gerarda Lopeza, generalnog vikara za biskupiju San Bernardino.

Vjerski red iz kojeg dolaze sestre - kćeri Marije Majke Milosti - djeluje u njegovoj biskupiji.

Mail koji je msgr. Gerard Lopez proslijedio:

Drage sestre,
Slava budi Gospodinu!
Upravo smo obaviješteni da su časna majka, majka Angeleen Umezurike te sestre Amabilis Onuoha i Kate Nweke, s njihovim vozačem, otete ove večeri (prema nigerijskom vremenu) na putu prema Abuji.
Tražimo vašu molitvu i prikazanje mise u svakoj zajednici te od svake sestre kako bi brzo i sigurno bile oslobođene.
Bog vas blagoslovio!
Sestra Chiemeka

U drugom priopćenju iz reda koje je poslano biskupu stoji:
Ne znamo još tko je odgovoran za ovaj strašan čin, a razbojnici još nisu rekli koji su njihovi uvjeti za puštanje sestara. Sve sestre neumorno mole za Božju intervenciju te za njihovo brzo oslobađanje. Hvala vam na vašim molitvama. Nismo pronašli izvješća o ovom događaju, ali pretpostavljamo da se ovaj strašan čin dogodio u nedjelju poslijepodne.

Red Kćeri Marije Majke Milosrđa, na slici je prikazana je majka Angeleen.

redovnica-nigerija.jpg

O redu Kćeri Marije Majke Milosrđa:
Karizma zajednice Kćeri Marije Majke Milosrđa temelji se na Božjoj milosrdnoj ljubavi prema njegovom narodu, osobito prema siromašnima. Oponašajući ovaj božanski atribut, kćeri Marije Majke milosrđa svjedoče Njegovoj milosrdnoj ljubavi prema svojim stvorenjima koju pokazuje kroz suosjećanje, praštanje i dobrotu. Sestre ovog reda pokazuju milosrđe kroz suosjećanje i ljubav prema siromašnima i nemoćnima,  brinu za njih u bolnicama, školama, domovima, sirotištima, centrima, itd. Žive milosrđe kroz oproštenje tako što jedni drugima opraštaju grijehe. Traže i prihvaćaju pomirbu od onih koji su im činili nažao. Promiču mir i sklad u svim područjima apostolata kojim se bave. Provode milosrđe kroz dobrotu nudeći gostoljubivost nalik Kristovoj svima s kojima se susretnu. Nježne su prema drugima te dijele međusobno i radosti i tuge. Molite se za ove žene, njihovog vozača i njihovu zajednicu. One se zalažu za mir i milosrđe, nježnost i suosjećanje. Opraštanje je temelj njihove karizme.

Poziv na molitvu

Večeras se molim za njihov siguran povratak, molim se Majci koja je njihova zaštitnica i njihova nada
Sjeti se, milosrdna Djevice Marijo, da su uvijek bile uslišene molitve onih koji su zatražili tvoju zaštitu, pomoć ili posredovanje.
Nadahnut tom sigurnošću, dolazim ti, o Djevice djevica, moja majko. Do tebe dolazim, pred tobom klečim, grešan i žalostan. Majko utjelovljene Riječi, ne preziri moje molbe, nego ih u svojoj milosti čuj i usliši…

Amen.

Preveo i priredio medjugorje-info.com/Aleteia

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Preminuo je profesor, akademik fra Serafin Hrkać
13. Aprile 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.