Sadržaj s oznakom: Otmica

U sada već redovnom postupku, kineske vlasti otele su katoličkog biskupa Petera Shao Zhumina iz Wenzhoua u istočnoj Kini, koji je ujedno i član podzemne Crkve, te ga odvele “na odmor”.

U Nigeriji je otet još jedan katolički svećenik - fr. John Bako Shekwolo, župnik u Ankwi u Kaduni. Kako javlja Fides, svećenik je otet 25. ožujka u svojem domu u selu Ankuwai u Kaduni. Otmicu je potvrdio kancelar Nadbiskupije Kaduna fr. Daniel J. Kyomm.

Pater Jacques Mourad, pater Douglas Bazi i otac Tom Uzhunnalil posvjedočili su o otmicama koje su preživjeli, njihova poruka za nas je 'UZDAJTE SE U ISUSA, ON JE ŽIV'

Nigerijski svećenik koji je bio otet na Badnjak prisjetio se svog iskustva nakon ovotjedne mise te je rekao da ga je molitva spasila.

Tri misionara klaretinca i jedan laik oteti su u anglofonom području Kameruna, gdje traje sukob između vojske i separatista.

U Kamerunu su naoružane osobe otele trojicu redovnika, izvijestila je agencija Fides 26. studenoga. Riječ je o dvojici svećenika klaretinaca i bogoslovu te redovničke zajednice koju je osnovao Sv. Antun Marija Claret kao Družbu Srca Marijina.

Silvia je bila u selu gdje nema ničega

Naoružana skupina separatista je otela 78 učenika iz jedne kršćanske škole na zapadu Kameruna, na engleskom govornom području. Taj je događaj još jedan u nizu nasilnih čina anglofonih naoružanih skupina, u znak prosvjeda protiv frankofone Vlade u glavnom gradu Yaoundéu koju optužuju za diskriminaciju

Pet redovnica Družbe Misionarke Marte i Marije iz Biskupije Issele-Uku otete su u području Delta na jugoistoku Nigerije.

Preč. dr. Louis Odudu, kapelan u kapelaniji Prijestolje Mudrosti Petroleum Training Instituta, u Effurunu u Nigeriji, koji je nedavno pobjegao otmičarima, preminuo je u srijedu 19. rujna.

U noći između 17. i 18. rujna u Nigeru otet je otac Pierluigi Maccalli iz Družbe Afričkih misija, javlja Nedjelja.ba.

U Nigeriji je 5. rujna pušten na slobodu katolički svećenik koji je otet četiri dana ranije.

Na Uskrs je otet katolički svećenik u Demokratskoj Republici Kongo i njegovi otmičari traže otkupninu za njegovo oslobađanje.

Šest je redovnica u Nigeriji oslobođeno nakon 53 dana zatočeništva. Naime, 14. studenog prošle godine naoružani su ih provalnici oteli iz njihova samostana u Iguoriakhiju.

Za vijest doznaju s katoličkog portala Aleteia od msgr. Gerarda Lopeza, generalnog vikara za biskupiju San Bernardino.

Misionar iz rimske biskupije don Maurizio Pallù, povezan s Neokatekumenskim putom, otet je u Nigeriji, gdje je već tri godine na službi, dok je s još četiri osobe išao prema Benin Cityju, na jugu zemlje.

Stranica 1 od 2