Svećenik kapucin porijeklom iz Srednjoafričke Republike ubijen je u Kamerunu dok se vraćao u svoje bratstvo u Mbaibokoumu u Čadu.

Prema onome što je Fidesu priopćila Generalna kustodija kapucina za Čad i Srednjoafričku Republiku, fra Toussaint Zoumaldé boravio je prije toga u biskupiji Bouar, u zapadnom dijelu Srednjoafričke Republike, gdje je održao tečaj za tamošnje svećenike. Kapucin je na povratku u svoje bratstvo u Čadu odlučio putovati preko Kameruna. U noći s 19. na 20. ožujka nepoznati napadači su ga napali i ubili hladnim oružjem u Ngaoundéréu u Kamerunu gdje se zaustavio da se odmori. Ubojice još uvijek nisu pronađene.

P. Toussaint (rođen 1971.) intenzivno je radio kao novinar Radio Siriri biskupije Bouar i autor je više vjerskih pjesama. Tragična smrt o. Toussainta Zoumaldéa dogodila se istih dana kad je otkriveno tijelo don Clementa Rapuluchukwua Ugwua, nigerijskog svećenika otetog prije tjedan dana u državi Enugu, te nestanka u Burkini Faso o. Joëla Yougbaréa, župnika Djiba, prenosi Fides a javlja IKA.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Preminuo fra Kornelije Kordić
22. Aprile 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.