Mali grad s VELIKOM vizijom nalazi se udaljen 30ak kilometara od Naplesa u Floridi. Zove se Ave Maria (Zdravo Marijo), FL.

ave-maria-grad-florida.jpg


Grad Ave Maria isplanirao je te izgradio osnivač lanca Domino’s Pizza i bivši vlasnik profesionalnog baseball tima Detroit Tigers, Thomas S. Monaghan (u suradnji s lokalnim graditeljem).

Grad je, na nešto više od 4.000 hektara, dizajniran oko središnje crkve i obuhvaća Sveučilište Ave Maria, katoličko sveučilište humanističkih znanosti koje se nalazi na 300 hektara. Monaghan je osnovao Sveučilište i premjestio ga u Ave Mariju iz Ypsilantija u Michiganu, grada koji je bio rodno mjesto Domino's Pizze.

Nakon što je prodao Domino's Pizzu 1998. Monaghan, koji je odrastao u katoličkom sirotištu, uložio je milijune u izgradnju sveučilišta i grada oko njega. Planira sagraditi do 18.000 domova u gradu. Dok je velika vizija projekta usporena zbog stambenog kraha u Floridi tijekom nedavne recesije, projekt se još brže vratio na noge s Ave Marijom na prvom mjestu novoizgrađenih zajednica u Južnoj Floridi prošle godine, prema MetroStudy-u.

Monaghan je također i osnivač Ave Maria Pravnog Sveučilišta koje se nalazi u Naplesu u Floridi u blizini zajednice Vineyards. Odvojena je ustanova od Ave Maria Sveučilišta, no dijele misiju obučavanja budućih generacija vođa društva i Crkve.

Tom Monaghan je nevjerojatan primjer kako bogatstvo i oni koji ga imaju mogu mnogo postići i imati važnu ulogu u razvitku Crkve. Uz sve poslovne pothvate, Monaghan je također i osnivač Legatusa, glavne svjetske članske organizacije za katoličke poslovne vođe.

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 27.10.2020.
27. Ottobre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.