Sadržaj s oznakom: Crkva

Na mrežnoj stranici Dikasterija za nauk vjere objavljeni su odgovori na niz pitanja koja je postavio praški nadbiskup u miru kardinal Dominik Duka. U slučaju rastavljenih i ponovno vjenčanih, svi su svećenici pozvani predložiti proces razlučivanja koji pokazuje „majčinsko lice Crkve“, izvještavaju 3. listopada L’Osservatore Romano i Vatican News.

Možemo li sa sigurnošću znati da postoji Bog? Nasuprot raširenom suprotnom mišljenju, Katolička crkva uči da možemo: “Naša sveta majka Crkva čvrsto drži i uči da se Bog, počelo i svrha svih stvari, može s prirodnim svjetlom ljudskog razuma sigurno spoznati iz stvorenih stvari” (KKC 36).

Predivni prizori katoličke kapele unutar leda Antarktika.

U naše vrijeme često možemo čuti prigovore osjetljivih ljudi na nečedno odijevanje koje se posvuda može vidjeti i u našim crkvama. Kada neko odijevanje prozvati nečednim?

Ulazak i poklon pri ulasku u sakralni prostor.

St. Peter and Paul’s Church – Vilnius, Lithuania

Blažena Ana Katarina Emmerick rođena je 8. rujna 1774. u selu Flamske.

Jeste li Vi jedni od onih koji će u crkvu ući 5 puta u svom životu?

U posljednje vrijeme svjedoci smo pojave koja, u najmanju ruku, zbunjuje vjernike. Riječ je o aplaudiranju nakon, ili za vrijeme propovijedi te, ako je riječ o pjevanim misama, poslije kvalitetne glazbene izvedbe zbora

Vjerovatno se svi sjećamo prepoznatljivih crvenih cipela koje je nosio papa Ivan Pavao II., kao što se i većina pita zašto papa Franjo iste ne nosi.

Pročitajte 10 molitvi koje možete moliti kada primijetite katoličku crkvu i želite slaviti Boga.

Ovo je svjedočanstvo mještanina LJUBE JOVANOVOĆA koji brine o crkvi Milosrdnog Isusa u Šurmancima, filijali župe Međugorje, u kojoj dočekuje hodočasnike i svjedoči im:

Objavljeno u Poučne priče | 10.4.2023.

Uskrsni poljubac

Branko ima tatu i mamu, a k tome i dvije seke. Idu oni svi u crkvu.

Dvadesettrogodišnja Nadège bila je prostitutka. Njezin „životni odabir“ nije u njoj izazivao grižnju savjesti.

Objavljeno u Poučne priče | 30.3.2023.

Nije li čudno?

Čudno je kako novčanica od deset kuna izgleda velika kada je u crkvi damo kao milostinju, a tako mala kad s njom otiđemo u trgovinu.

Možemo li zamisliti koliko je Bog ljubio čovjeka da je odlučio postati čovjekom i tako spasiti ljudski rod.

Stranica 1 od 7