Sadržaj s oznakom: Devetnica

Osim Devetnice za rad koja je rezultirala velikim zanimanjem, druge dvije molitve sada su dostupne na hrvatskom: Devetnica za zdravlje i Devetnica za obitelj.

Objavljeno u Devetnice | 19.5.2023.

Devetnica Duhu Svetom

DEVETNICA DUHU SVETOM

Evo nove devetnice koju molimo za proglašenje blaženim i svetim sluge Božjega o. A. Gabrića i koju obavljamo zajedno s njime, s njegovim tekstovima, njegovim mislima i molitvama. Teme su posebno lijepe, jer su trajno bile prisutne u mislima i molitvama oca Ante.

Objavljeno u Devetnice | 17.5.2023.

Devetnica sv. Filipu Neriju

17. svibanj – Filipova poniznost

Devetnicu Mariji Pomoćnici molimo devet dana prije njezinog blagdana 24. svibnja, prije svakog 24. u mjesecu ili prema potrebi! Marija Pomoćnica, velika je pomoć u obiteljskim problemima, za traženje posla i sređivanje ekonomske situacije. O tome svjedoče sve crkve i kuće koje je don Bosco izgradio.

Župljani župe Krista Kralja Čitluk i župljani iz okolnih župa danas su treću nedjelju zaredom hodočastili od Čitluka do Brda ukazanja u sklopu ovogodišnje devetnice Gospi Kraljici Mira, piše citluk.ba.

Objavljeno u Devetnice | 13.5.2023.

Devetnica svetoj Riti

Danas započinjemo devetnicu svetoj Riti. Sveta Rita je svetica nemogućeg.

Objavljeno u Devetnice | 4.5.2023.

Devetnica Gospi Fatimskoj

Molitva za svaki dan devetnice:

Sveti Leopolde Bogdane, Gospodin te je obogatio velikim blagom milosti za one koji se tebi utječu. Molimo te, isprosi nam živu vjeru i žarku ljubav, da uzmognemo biti trajno sjedinjeni s Bogom po njegovoj svetoj milosti.

Gospa je više puta spominjala molitvu i devetnicu Duhu Svetomu (molitve tijekom devetnice nalaze se nakon Gospinih poruka):

„Božji influencer“ i „cyber svetac“ Carlo Acutis rođen je 3. svibnja 1991. u Londonu od oca Andree Acutisa i majke Antonie Salzano. Nedugo nakon njegova rođenja, obitelj se preselila u Milano.

Tekst ove devetnice namijenjen je za dvije svrhe: može se upotrijebiti kao priprava pred liturgijski blagdan bl. Ivana Merza 10. svibnja, ili za bilo koju prigodu povezanu s proslavom njegovih obljetnica. Druga svrha jest da posluži vjernicima kao molitva za dobivanje milosti po zagovoru bl. Ivana. Tom prigodom nakon završetka molitava predviđenih za svaki dan treba nadodati i posebnu molitvu za postignuće tražene milosti (str. 34).

Danas je održano prvo hodočašće velike devetnice Gospi Kraljici Mira koju i ove godine organizira župa Krista Kralja – Čitluk.

Objavljeno u Devetnice | 30.4.2023.

Devetnica Gospi Loretskoj

Himna Gospi Loretskoj

Stranica 1 od 13