Sadržaj s oznakom: Duhovni kutak

Piše: Katarina Matijaca za portal Žena vrsna

Prije par mjeseci mi je u ruke došla predivna knjižica razmatranja o krunici. Stigla je usred kaosa priprema za sakramente pričesti i krizme u našoj obitelji. Željno sam čekala priliku da je otvorim i koristim, a činilo mi se da to vrijeme neće doći tako skoro. Srećom, Bog vrijeme doživljava drugačije nego mi. Zato ponekad, usred sasvim redovnog života, nikako ne uspijevam pronaći vrijeme za nešto što želim, a ponekad usred najvećeg kaosa Gospodin otvori jedan procijep u vremenu i daruje obilje.

Objavljeno u Duhovni kutak | 19.2.2024.

Fra Ante Vučković: POST

U svojim nas porukama Gospa puno puta poziva na post i molitvu! 

Poslušajte korizmenu poruku oca Jamesa Manjackala u nastavku:

Vicepostulator u kauzi za kanonizaciju bl. Miroslava Bulešića preč. mr. sc. Ilija Jakovljević pripremio je po jednu duhovnu misao iz blaženikovih zapisa za svaki dan u korizmi, objavila je 13. veljače 2024. Porečka i Pulska biskupija.

Duhovna obnova je prilika za par sati tihe molitve u kojima gledamo na vlastite živote u Božjoj prisutnosti.

U pismu napisanom iz Nazareta, sveti Charles de Foucauld tješi "Mimi", svoju malu sestru, Marie de Blic, koja je izgubila novorođenče.

P. Stjepan Ivan Horvat podijelio je na svom Facebook profilu poticajne riječi Macieja Wiszniewskog. “Ljudi će te htjeti naučiti kako mrziti, ali ti nauči opraštati i voljeti druge”, kaže Wiszniewski.

Gošća prve ovogodišnje emisije PUT SRCA je pjesnikinja, medijska djelatnica (emisije 'Novi valovi dobrote' i 'Evo čovjeka' na HKR-u) i magistra rehabilitacijske edukacije sa 28- godišnjim stažem rada s osobama s invaliditetom, Željka Šemper iz mjesta Martinska Ves kraj Siska koja i sama ima višestruke dijagnoze invalidnosti. 

Objavljeno u Duhovni kutak | 13.1.2024.

Što su blagoslovi?

Kako se i napominje u Rimskom obredniku, "Blagoslovi", u "Općim prethodnim napomenama", "Crkva po djelovanju snage Duha Svetoga raznoliko izražava svoje služenje" te "upotrebljava molitve kako bi ono za čim vapi postiglo sretan učinak", objavljeno je na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

Objavljeno u Duhovni kutak | 11.1.2024.

Čuvajte svoje svećenike

Karmelićanin Krešimir Josip Bahmec na svojem Facebook profilu prenio je dirljive riječi o. Lugia Pierrioa o svećenicima. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Objavljeno u Duhovni kutak | 6.1.2024.

BLAGOSLOV tjera SOTONU

Škropite kuće svetom vodom i soli. Neki čak govore o čaroliji božićnoj itd. Sve čarolije i sile zala neka blagoslov otjera.

"Kako idu novogodišnje odluke, zavjeti, obećanja? Slabo? I meni. To ustvari i nije loše."

Karmelićanin Krešimir Josip Bahmec na svojem Facebook profilu objavio je nadahnuto promišljanje o našem odnosu s Gospodinom.

U nastavku prenosimo njegovu objavu:

Katolički svećenik M.S.F.S. otac James Manjackal predvodi virtualnu molitvu za ozdravljenje ovu subotu, 06. siječnja u 15:30h.

Naša nada mora biti ukorijenjena u Isusu Kristu ako želimo izdržati životne kušnje.

Mi ViDiMo (mladi, vjere, djela i molitve) okuplja katoličku mladež dviju hercegovačkih biskupija a za cilj ima kroz djela i molitvu ojačati vjeru mladih ljudi.

Izvlačenje imena svetaca kao posebnih naših pratitelja za svaku novu godinu postojalo je kao tradicija u samostanu sv. Faustine Kowalske (Pročitajte §360 u njezinom Dnevniku). 

Stranica 1 od 64