Sadržaj s oznakom: Duhovni kutak

"Jedan od glavnih elemenata za one koji hodaju dulje kao i za one koji hodaju kratko jest, uz već preporučeno, da mole i pristupaju često sakramentu ispovijedi i pričesti.

Zvona pozivaju ljude na molitvu, ali imaju i duhovnu težinu koja nije toliko poznata.

Tijelovo je postalo blagdan 1264. godine bulom Pape Urbana IV, no tek se u sljedećem stoljeću raširilo po čitavom zapadnom kršćanstvu.

"Jedan mladić došao je u veliku tvrtku na razgovor za posao. Prošao je prvi intervju, ali je od njega zatraženo da se sastane s direktorom radi konačnog intervjua. Direktor je pogledao njegov odličan životopis, a zatim ga je pitao:

Tijekom odrastanja Padre Pija, njegova ga je majka učila kako "popraviti" štetu nanesenu psovkom.

Djevica Marija bila je prvo stvorenje koje je u potpunosti nastanjeno Presvetim Trojstvom.

Jednom zgodom je rekao otac Pijo: “Kad bi ljudi poznavali vrijednost Svete Mise, svaki dan bi morali doći redarstvenici, da na crkvenim vratima održavaju red zbog velikog mnoštva ljudi.”

Znak križa je jednostavna gesta i duboki izraz vjere za sve kršćane.

Objavljeno u Duhovni kutak | 1.6.2023.

Što je Sveta ura?

Sveta ura vrijeme je određeno za osobnu molitvu, a možemo ju moliti kod kuće ili u crkvi.

Otac James Manjackal predvodi virtualnu molitvu za ozdravljenje ovu subotu, 03. lipnja u 15:30h. Molitvu možete pratiti preko youtube kanala u nastavku:

Poslušajte dio predavanja don Silvia Španjića na temu "Gdje smo i kuda idemo?" u kojem govori što može učiniti narod Božji u vremenu u kojem živimo. Bog uvijek daje rješenje za sva vremena i sve vjekove ističe don Španjić te kako je Crkva pozvana propovijedati bilo to zgodno ili nezgodno.

Objavljeno u Duhovni kutak | 29.5.2023.

Marija Majka Crkve

Na Duhovski ponedjeljak Crkva slavi blagdan Marije Majke Crkve, koji nas posebno poziva na promišljanje o ulozi Marije u Crkvi.

Svima nam je poznata riječ stres.

Što su molitveni lanci sreće?

Objavljeno u Duhovni kutak | 28.5.2023.

Klanjamo ti se

Klanjamo ti se,

Stranica 1 od 60