Sadržaj s oznakom: Duhovni kutak

Katehezu fra Joze Grbeša, provincijala hercegovačke franjevačke provincije trebalo bi doista poslušati u cijelosti, jer se u svakoj njegovoj rečenici krije jedan biser mudrosti.

Savjet: Jeste li razmotrili njezinu ulogu u vjeri prvih učenika?

U tijeku su prijave za „Duhovne vježbe u svakodnevnom životu“ koje će se održavati od 4. rujna do 18. prosinca u Rezidenciji Družbe Isusove u Splitu, Manuška poljana 1.

U ponedjeljak 1. kolovoza, započinje 33. Međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju, a 2. kolovoza Crkva slavi Gospu od Anđela, dan na koji se dobija potpuni oprost nakon ispovijedi i molitve na papine nakane u franjevačkim crkvama.

Štovanje božanskog Jaganjca

Blažena Djevica Marija je odigrala presudnu ulogu u životu sv. Ignacija, a njezino je mjesto nenadomjestivo u životu svakog kršćanina. U kućnoj kapelici štovala se inače slika Majke Boli.

Površan prijatelj počne razgovor s cijelim kupom vijesti o svome životu.
Pravi prijatelj pita: » Što je novoga kod tebe?«

Kako slavim Boga svetom Misom? Zašto nam sv. Misa malo govori i još manje nas preobražava?

Marija, pomoćnica snagom Krvi Kristove

Marija, Majka Crkve

Marija, Majka Predragocjene Krvi

Fra Ivo Pavić pojašnjava svetu misu koju nikako ne bi trebali propustiti

Ti koji si tužan, koga su napale brige i problemi, koji satima potajno plačeš i jadikuješ, sjeti se jedne stvari:

Bretanja je oduvijek posebno štovala svetu Anu, svoju zaštitnicu, koju Bretonci tradicionalno nazivaju “svojom bakom”. Pobožnost prema svetoj Ani još uvijek je vrlo živa u ovoj sjeverozapadnoj regiji Francuske, što potvrđuju tisuće hodočasnika koji hrle u svetište Svete Ane na njezin blagdan svakog 26. srpnja. Ovo svetište je sagrađeno na mjestu njezina jedinog od Crkve priznatog ukazanja, koje se dogodilo u 17. stoljeću.

Sv. Joakim i Ana ne spominju se u Svetom pismu, ali ih zato susrećemo u apokrifnom spisu.

Krv Kristova i uzašašće

Stranica 1 od 55