Sadržaj s oznakom: Hrvati u svijetu

Na svetkovinu Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Hrvatskoj katoličkoj misiji Hanau župnik fra Ivan Kovačević i njegov subrat fra Pero Šestak (Hrvatska katolička misija Neumünster) svečano su proslavili 40 godina svog svećeništva.

Dvije obitelji Vedrana i Janje Angebrandt i Mije i Maje Markotić imaju čak 14-ero djece i to je jedan od najljepših prizora koji se može vidjeti
Uprepunoj katedrali u Aachenu u subotu uvečer 8. lipnja 2024. služena je sveta misa za Domovinu, prije službene proslave “Dana državnosti” u jednom aachenskom restoranu, donosi portal Fenix magazin.

Na Hrvatskom franjevačkom središtu i župi Kraljice Mira u kanadskom Norvalu održan je 10. Mladifest – Susret hrvatske katoličke mladeži u Sjevernoj Americi.

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich slavlje krizme organizirano je u subotu 1. lipnja 2024. Biskup Pero Sudar predvodio je svetu misu pod kojom je krizmao 67-ero kandidata. Koncelebrirali su voditelj misije fra Ivan Prusina i fra Iko Skoko, a fra Goran Azinovć je bio liturgičar, javlja dijaspora.hr.

U Volketswilu kod Ciriha održan 20. CROMIN – susret ministrantica i ministranata Hrvatskih katoličkih misija u Švicarskoj.
Susret je započeo slavljem svete mise, pružajući veličanstven prizor gotovo 700 djece obučenih u majice svojih misija. Prekrasno šarenilo za oči i jedinstvo u srcu kroz Duh Sveti obilježili su ovaj događaj, javlja croexpress.

Marko Bušić, Hrvat koji je rođen i odrastao u župi Hrvatskih Mučenika u Mississaugi, jedan je od petorice đakona koje je za svećenika u katedrali sv. Mihaela u Torontu u subotu, 11. svibnja zaredio torontski nadbiskup Francis Leo.

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Augsburg, 1. svibnja, održan je veličanstven susret ministranata Hrvatskih katoličkih misija iz Bavarske.
Okupilo se više od 400 djece iz različitih dijelova regije kako bi zajedno proslavili svoju vjeru i prijateljstvo.

Prošlog vikenda u Njemačkoj, u Hrvatskim katoličkim zajednicama Göppingen – Geislingen, održana je duhovna obnova. Gost predavač bio je poznati evangelizator i glazbenik Alan Hržica.

Draga braćo, sve vas pozdravljam iz sunčane, sušne i tople Zambije! Mnogi već znaju, ali svejedno ću ponoviti, da sam u ljeto 2022. godine iz moje dugogodišnje misije u selu Kivumu u Ruandi preselio u novu župu, u selo Mwakapandula u Zambiji gdje sam morao ponovno početi sve od nule.

Četverodnevnu duhovnu obnovu za vjernike Hrvatske katoličke misije Singen-Villingen predvodio je dr. fra Serđo Ćavar, odgojitelj bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije u Zagrebu, koji su animirali liturgijsko slavlje i program duhovne obnove. Obnova je trajala od četvrtka 14. ožujka do nedjelje 17. ožujka 2024. godine.

Ljetna škola Domovina projekt je Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji je nastao u partnerstvu s Udruženjem hrvatsko-američkih stručnjaka, a namijenjen je mladima od 18 do 30 godina.

U Hrvatskoj katoličkoj misiji u Hamburgu za novog kapelana imenovan je Ilija Lešić, mag. theol. Dolazi iz općine Novi Travnik – selo Ruda (župa Presvetog Srca Isusova – Pećine).

Susret o temi „Post spašava obitelj“, u okviru pastorala obitelji, održan je u utorak 27. veljače 2024. u crkvi sv. Feliksa i Regule u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich, javlja croexpress.
Misionar u HKM-u St. Gallen fra Marinko Šakota predmolio je molitvu i održao predavanje o postu. Glazbenik Stijepo Gleđ Markos predvodio je pjevanje.

Na redovitom mjesečnom susretu mladeži hrvatskih zajednica iz Nagolda, Freudenstadta i Calwa na kojem se okupilo oko 90-ero vjernika, svečano je proslavljen blagdan bl. Alojzija Stepinca.

Hrvatska katolička misija Zürich proslavila je blagdan bl. Alojzija Stepinca svečanom misom koju je u nedjelju u crkvi sv. Josipa u Dietikonu predvodio fra Iko Skoko.

Župa sv. Križa u Hamiltonu svečanim euharistijskim slavljem proslavila je jedan od najznačajnijih spomendana – blagdan blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Stranica 1 od 14