Sadržaj s oznakom: Hrvatska

U nedjelju kršćani na poseban način slave Boga, a ovaj se dan smatra danom odmora. Kršćanski aktivisti zato se zalažu za uvođenje neradne nedjelje, što je u skladu s crkvenim naukom.

Udruga Betlehem Sisak – koju vodi Družba sestara Milosrdnog Isusa prispjelih iz Pule u Sisak baš u prvim danima nakon potresa – potiho gradi ne bilo kakav vrtić, nego socijalni vrtić; besplatan za samohrane majke i obitelji s više djece.

Iako nije znanstveno utemeljeno, prema narodnoj predaji, tuča pored zvonjave nema šanse

Muškarci na koljenima molili Gospi za obraćenje naroda i muškaraca

U subotu, 18. lipnja, u 8.45 h održala se molitva Gospine krunice ispred zagrebačke katedrale na koju su se odazvali na desetke katoličkih muškaraca,

Objavljeno u Hrvatska | 18.6.2022.

Započeo 4. Mladifest Hrvatska

U organizaciji Marijine legije iz Petrinje, u suradnji sa Sisačkom biskupijom u petak 17. lipnja u Voloderu počeo je četvrti po redu Mladifest u Hrvatskoj.

Grmljavina, jak vjetar i kiša nad Karlovcem: Od 17,30 sati zvonjava s 5 crkvi: Katoličkih i pravoslavne
Strašna kiša i jak vjetar, no tuča nije zabilježena, javlja radio mrežnica

Karlovac je ostao pošteđen, pa neka svatko zaključi na svoj način, no fra Mate kaže da bi bilo dobro u slučajevima nevremena da zvone sve karlovačke crkve odnosno sve u dekanatu

Ljevica će ustavne promjene o pobačaju tražiti i u Saboru. Prije pokretanja referendumske inicijative opozicijski političari od centra nalijevo pokušat će s drugom taktikom, no da bi prijedlog prošao, potrebna je dvotrećinska većina, piše  Večernji list.

Održan je četvrti Antunovski hod mladih. Četvrti Antunovski hod mladih započeo je u subotu predprogramom u svetištu svetog Antuna u Sesvetskim Selima nakon kojeg je uslijedila sveta misa s početkom u 13 sati.

Hrvatski je sabor na svom zasjedanju 9. i 10. lipnja 1687. godine proglasio svetog Josipa za nebeskog zaštitnika hrvatskoga naroda.

Kreću prijave za 11. Susret hrvatske katoličke mladeži - Bjelovar 2022.!
VARAŽDIN, 29.4.2022. Na blagdan Josipa Radnika započinju prijave za 11. Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) koji će se održati, nakon 5 izazovnih godina, 17. rujna ove godine u Bjelovaru.

Po čitavom Zagrebu osvanuli su plakati s prekrasnim prikazom nerođenog djeteta u majčinoj utrobi koja je oslikana u obliku srca.

Ove se godine, pod geslom “Život je zakon” u mnogim gradovima diljem Hrvatske održao Hod za život – u Zagrebu, Imotskom, Slavonskom Brodu, Splitu, Varaždinu, Vinkovcima, Pločama i Zadru, a u nadolazećem razdoblju održat će se u još tri grada – Osijeku, Sisku i Rijeci.

Najveći duhovno-glazbeni spektakl u ovom dijelu Europe Progledaj srcem održan je jučer navečer, 4. lipnja 2022. godine na zagrebačkom stadionu Maksimir., piše narod.hr.

Prva zastava bila je sastavljena od hrvatskih crveno-bijelih i slavonskih plavo-bijelih boja.

Nova američka studija o kemijskom koktelu kojemu su izložene trudnice i njihova nerođena djeca važan je doprinos u razumijevanju rizika za zdravlje žena u vrijeme trudnoće. Pravodobna informacija o vrsti ugroze prvi je korak u sprječavanju ili liječenju reproduktivnih poremećaja, piše prof. dr. sc. Valerije Vrčak za Glas Koncila.

Stranica 1 od 53