Sadržaj s oznakom: Korizma

Čudesno iscjeljenje uha vojnika Malha u Getsemanskom vrtu nudi mnoštvo poučnih pouka za današnje kršćane.

Poslušajte korizmenu poruku oca Jamesa Manjackala u nastavku:

Na misi koju je predvodio na Pepelnicu u bazilici svete Sabine, papa Franjo u homiliji je pozvao da se odbace maske i pretvaranja, da se uspori nalet ljutnje, da se prigrli istina o sebi i da se otkrije Božja prisutnost u vlastitoj nutrini, izvještava "Vatican News".

Uz Sveto pismo, knjižica Nasljeduj Krista autora Tome Kempenca najprevođenije je i najviše tiskano djelo kršćanske duhovnosti. Ovaj klasik duhovnosti, koji želi voditi duše prema napretku u duhovnom životu, izvorno je namijenjen redovnicima. No, tijekom stoljeća hranio je mnoge kršćane, i redovnike i laike, koji su dosegli vrhunce svetosti. Kao i tolikima prije nas, i nama danas Nasljeduj Krista može biti od velike duhovne koristi.

Vicepostulator u kauzi za kanonizaciju bl. Miroslava Bulešića preč. mr. sc. Ilija Jakovljević pripremio je po jednu duhovnu misao iz blaženikovih zapisa za svaki dan u korizmi, objavila je 13. veljače 2024. Porečka i Pulska biskupija.

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić uputio je korizmenu poslanicu, poručivši da ovu korizmu treba shvatiti kao povlašteno vrijeme za jačanje zajedništva te „vrijeme borbe protiv neprijatelja jedinstva unutar naše kuće“. Posebice je pozvao na molitvu za sve u neregularnim župama koji ne žive potpunu pripadnost i zajedništvo u Kristovoj Crkvi. Poslanicu prenosimo u cijelosti.

Isuse, Otkupitelju svijeta, vladaru vjekova, raskajana srca klanjam se tvom izranjenom i mrtvom tijelu u krilu tvoje prežalosne Majke! Živa privrženost spram goruće ljubavi, koju si mi svojim djelima dokazao, privlači me tvojim presvetim ranama, da ih izljubim i suzama natopim.

Papina poruka za korizmu pod naslovom „Bog nas vodi kroz pustinju do slobode”, predstavljena je 1. veljače u Tiskovnom uredu Svete Stolice.

Na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije objavljene su odredbe za post i nemrs tijekom 2024. godine, a odnose se na područje Zagrebačke nadbiskupije.

Početkom korizme na tjedan dana bit će obustavljene sve obaveze Svetoga Oca uključujući opću audijenciju srijedom, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice.

"Usred uznemirenosti prisutne u svijetu Svete Rane moraju biti postavljene u prvi red svih stvari.

Dva velika sveca bila su odana molitvi bolnoj rani Kristove muke koju ljudi nisu zapisali.

Što je zajedničko srednjovjekovnom mistiku sv. Bernardu od Clairvauxa i modernom redovniku sv. Padre Piju?

Pa, oboje su sveci, dijele vječnu nagradu koju je Bog pripremio za njih. Ali osim toga, oboje su imali iskrenu odanost Kristovoj rani na ramenu, piše Aleteia.

Sunce je povratilo normalni sjaj, a sivo-modri iscrpljeni lik našega Gospodina ponovo postade vidljiv.

«Osuđenima naređuju da se svuku. Dva razbojnika to čine bez ikakvog stida. Štoviše, zabavljaju se čineći bestidne čine prema svjetini...Krvnici nude tri krpe osuđenicima da ih stave na slabine. I…
Objavljeno u Molitve | 6.4.2023.

Molitva na Veliki četvrtak

Molitva na Veliki četvrtak

Večer je. Vlasnik kuće dolazi u hodnik i cenakul da ih potpuno rasvijetli paleći preostale žižke na svijećnjaku.

Stranica 1 od 10