Sadržaj s oznakom: Sport

Ni ova godina nije iznimka. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić krenuo je pješice na dugi put dug 120 kilometara, isti onaj koji je nekoliko puta do sada prešao. - Izbornik Zlatko Dalić ide i ove godine na hodoćašće u Međugorje. Sretan mu put ⚽️🙏🏼 - stoji na Facebook objavi stranice Selo Podhum.

Anonimna anketa među elitnim britanskim sportašicama pokazala je da više od 70% njih osjeća nelagodu kada se ‘transrodne’ sportašice natječu u kategoriji žena u sportu, dok se 67% osjeća neugodno javno govoriti o tom pitanju, prenosi narod.hr.

Zagreb, 11. ožujka 2024. – Nakon američkih - Čilićevi "Oscari"! Naš proslavljeni tenisač Marin Čilić sa svojom Zakladom nastavlja biti podrška mladim talentima. Smaragdna dvorana hotela Esplanade poslužila je kao predivna kulisa dodjele 25 stipendija glazbenicima klasične glazbe i sportašima koji su članovi nacionalne selekcije u olimpijskom sportu.

Reprezentacija svećenika Republike Hrvatske osvojila je prvo mjesto na 16. Europskom prvenstvu za svećenike u malom nogometu koje se od 5. do 8. veljače igralo u albanskom Skadru, objavio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Albanski grad Skadar domaćin je, 16. po redu, Europskog prvenstva za svećenike u malom nogometu koje se igra od 5. do 9. veljače. Nakon prvog dana natjecanja koje je održano u utorak, 6. veljače svećenici iz BiH te oni iz Hrvatske osigurali su prolaz u polufinale.

Hrvatsku reprezentaciju čine trinaestorica svećenika iz gotovo svih krajeva Lijepe Naše.

Helena i Dominik Livaković sina su nazvali Joakim. Ime Joakim ima biblijsko značenje, a Joakim, ili Joachim na hebrejskom, znači ‘Jahve (Bog) je pripremio’ ili ‘Jahve (Bog) će uspostaviti’.

Hrvatski rukometaši će danas odigrati svoju drugu utakmicu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, a prije nego na red u 20:30 sati dođe na red susret s Austrijom u SAP Areni u Mannheimu, reprezentativci su bili na svetoj misi u crkvi Svetog Duha koja okuplja vjernike u Hrvatskoj katoličkoj misiji Mannheim-Mosbach.

Rukometaši su nazočili misnom slavlju u crkvi Hl. Geist, te se na kraju sv. mise fotografirali s ministrantima i ostalim hrvatskim vjernicima.

Svojoj domovini Dražen je dao veliki, ne samo sportski obol. Početkom 90-tih, tiho je prosvjedovao ispred zgrade Ujedinjenih naroda zbog ratne agresije.

Zaklada Marin Čilić nastavlja svoju vrijednu tradiciju dodjele stipendija darovitoj djeci u Hrvatskoj. Već šestu godinu, Zaklada poziva mlade talente da se prijave na program stipendija Zaklade Marin Čilić. 

Marin Čilić, proslavljeni hrvatski tenisač, utemeljio je Zakladu Marina Čilića u čijoj će organizaciji 16. i 17. srpnja 2023. u Športskom centru Višnjik biti održan veliki teniski humanitarni turnir.

U povodu skoroga Dana općine Tomislavgrad, koji obilježavamo 8. srpnja u spomen na taj datum iz 1924. godine kada je u čast tisućite obljetnice krunidbe kralja Tomislava položen kamen temeljac za izgradnju duvanjske bazilike, u Tomislavgradu je održana svečana sjednica Općinskoga vijeća, javlja tomislavcity.com.

Botolin je morao dobivati infuziju nakon utrke, a Bošnjakov potez zasigurno je kandidat za fair-play nagradu MOO-a

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Menalo nakratko je napustio Trening centar bh. reprezentacije i oženio se.

Hrvatska nogometna reprezentacija vratila se u Zagreb iz Rotterdama sa srebrnom medaljom na kraju trećeg izdanja UEFA Lige nacija. Bila je to treća hrvatska medalja na velikom natjecanju u pet godina, nakon srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i bronce na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Stranica 1 od 18