Sadržaj s oznakom: Vatikan

U razgovoru s novinarima na povratnom letu za Rim iz Grčke, Sveti Otac Franjo govorio je o apostolskom putovanju na Cipar i u Grčku, migrantima, bratstvu s pravoslavcima i slučaju ostavke pariškog nadbiskupa Aupetita, izvještava hrvatska redakcija Vatican Newsa u utorak 7. prosinca.

Sveti Otac slavio je misu na drugu nedjelju došašća s grčkim vjernicima u Koncertnoj dvorani Megaron u Ateni, gdje je istaknuo kako Bog voli ono što je malo i ponizno te da Krist traži od nas da samo otvorimo svoja vrata kako bi učinio čuda.

U posljednjem videu u 2021. godini s molitvenom nakanom za prosinac papa Franjo istaknuo je na španjolskom jeziku poslanje katehete - otvoriti nove putove koristeći se kreativnošću, hrabrošću, radošću i s mnogo mira, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Objavljeno u Vatikan | 3.12.2021.

Papa Franjo stigao na Cipar

Sveti Otac Franjo stigao je u četvrtak 2. prosinca 2021. u Međunarodnu zračnu luku Larnaka na Cipru u sklopu svoga 35. apostolskog putovanja.

Draga braćo i sestre!

U prigodi Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, želim se obratiti izravno vama koji ste pogođeni bilo kojom vrstom invaliditeta. Želim vam reći da vas Crkva voli i da treba svakoga od vas da ispunite svoje poslanje u službi evanđelja.

Draga braćo i sestre, dobar dan!

Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji u nedjelju 21. studenoga 2021.

Draga braćo i sestre, dobar dan!

Papa Franjo susreo je 15. studenog sudionike Generalnog kapitula Franjevačkog svjetovnog reda te ih podsjetio i potaknuo na svjedočenje svojstvenih značajki njihova poziva i poslanja.
Riječima svetoga Franje, "Gospodin vam dao mir“, Papa je pozdravio prisutne članove Franjevačkog svjetovnog reda u Vatikanu te ih u obraćanju podsjetio na svojstvene značajke njihova poziva i poslanja.

Papa Franjo primio je u ponedjeljak 15. studenoga u audijenciju predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića na početku njegova službenog posjeta Vatikanu, a razgovarali su o odnosima Katoličke crkve i Republike Hrvatske, te o političkom stanju u njezinu okružju, s osobitom pozornošću na odnose u Bosni i Hercegovini, javlja IKA.

Sveti Otac je u nagovoru 14. studenog potaknuo vjernike na promišljanje u što ulažu svoj život – u prolazne stvari ovoga svijeta ili u Gospodinove riječi koje ostaju zauvijek?

Papa Franjo susreo se u petak, 12. studenoga sa siromasima u Bazilici Svete Marije Anđeoske u Asizu.

Dikasterij za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja objavio je 13. studenoga temu poruke pape Franje za Svjetski dan mira, 1. siječnja 2022. godine, koja glasi: „Obrazovanje, rad i dijalog među generacijama: alati za izgradnju trajnoga mira“, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Poruka pape Franje za 5. svjetski dan siromaha [33. nedjelja kroz godinu, 14. studenoga 2021.]

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 10. studenoga 2021.

Biblijsko čitanje: Gal 6, 9-10.18.

Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji u nedjelju, 7. studenoga 2021.

Draga braćo i sestre, dobar dan!

Papa Franjo primio je u audijenciju 600-injak članova udruge Retrouvaille, koja pruža pomoć parovima koji se suočavaju s ozbiljnim problemima u vezi, koji se spremaju rastati ili su razvedeni i žele ponovno izgraditi odnos.

Stranica 1 od 60