Sadržaj s oznakom: Vijesti iz regije

U nedjelju, 16. lipnja, na jutarnjoj misi koju je u 8 sati u sarajevskoj katedrali Srca Isusova predvodio katedralni župnik i profesor na KBF-u dr. vlč. Oliver Jurišić, tijekom propovijedi došlo je do neugodnosti javlja nedjelja.ba.

Iako to zvuči pomalo nestvarno, ali u Bosni i Hercegovini ima poslodavaca koji vode računa o svojim radnicima.

U prijepodnevnim satima u nedjelju 12. svibnja za sada nepoznati počinitelj provalio je u zgradu nadbiskupskog Ordinarijata vrhbosanskog, prenosi KTA.

U utorak 16. travnja, u Trusini pokraj Konjica, u župi Vrhbosanske nadbiskupije Podhum-Žitače, obilježena je 31. obljetnica ubojstva 23 Hrvata katolika toga kraja koje su počinili vojnici Armije BiH.

Nakon što su početkom godine u Franjevačkoj kući molitve Masna Luka na Blidinju otvorili prijave za 5 programa kroz zimske i proljetne mjesece, ovih dana su objavili i prijave za programe koji će biti organizirani u ljetnim danima. Radi se o sljedećim programima:

Nedjelja, 17. ožujak 2024. u Drinovcima kraj Gruda bila je poseban dan za ovu hercegovačku župu. Naime, u 11,00 sati zahvalno misno slavlje predvodio je drinovački župljanin msgr. Željko Majić, koji je nedavno zaređen za biskupa u Banja Luci.

Zvonik crkve svetoga Ante Padovanskoga, uz minaret džamije Fethije u samom središtu grada, dio je vizure po kojoj je Bihać prepoznatljiv te među najčešćim motivima na razglednicama i fotografijama grada, piše Večernji list BiH.

Molitva muške javne krunice prve subote u mjesecu održala se već tradicionalno i u Mostaru.

Tradicionalno, na blagdan Prikazanja Gospodinova u hramu, još od 1997. godine, u Crkvi se širom svijeta slavi i Dan posvećenog života. Na razini Mostarsko-duvanjske biskupije Dan posvećenog života proslavljen je u četvrtak, 1. veljače 2024. godine.

Franjevački samostan u Masnoj Luci na Blidinju poznata je duhovna oaza za sve ljubitelje prirode i duhovnosti. Na poseban se način njegova karizma idealnog prostora za različite duhovne obnove iskazala nakon dolaska fra Josipa Vlašića koji je i sam, ali i uz pomoć drugih svećenika i laika izorganizirao cijeli godišnji kalendar duhovnih obnova različite tematike i sadržaja koji su bili više nego dobro posjećeni pokazujući sve veću potrebu vjernika raditi na sebi i svom odnosu s Bogom.

Veliki humanitarni koncert duhovne glazbe "Srce za Ugandu" bit će održan u petak 2. veljače u 20 h u Velikoj dvorani Gripe u Splitu. 

Povodom 800.obljetnice od kada je sveti Franjo prikazao prve jaslice u Grecciu, franjevci i franjevke iz Hercegovine u suradnji s Hrvatskim domom Herceg Stjepan Kosača u Mostaru upriličili su izložbu jaslica.

Caritas BiH, MyRight i Unija organizacija osoba sa invaliditetom u BiH organiziraju Prvi kongres osoba s invaliditetom u BiH koji će se održati od 8. do 10. studenog

Vijeće za ekumenizam i međuvjerski dijalog Franjevačke provincije Bosne Srebrene organizirao je i ove godine Dan duha Asiza, Međureligijski susret molitve i pjesme za mir u svijetu i u Bosni i Hercegovini. Susret se održao u samostanskoj crkvi sv. Ante Padovanskog na Bistriku.

Djeca oraške župe Bl. Alojzija Stepinca zajedno s djecom cijeloga svijeta, 18. listopada molila su za jedinstvo i mir.

Pripreme terena za proslavu XXII. Molitvenog dana za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i XX. hodočašća na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih i redarstvenih snaga BiH započele su 12. listopada na Bobovcu.

Stranica 1 od 48