Sadržaj s oznakom: Vijesti iz regije

Franjevačka kuća molitve Masna Luka smještena je u srcu Parka prirode Blidinje (BiH) na 1200 metara nadmorske visine. Vode joj putovi s tri strane: preko Posušja i Rakitna, preko Tomislavgrada i Lipe kao i preko Jablanice i Doljana.

Republika Hrvatska je 15. siječnja 1992. godine postala međunarodno priznata zemlja od strane dvanaest zemalja članica tadašnje Europske zajednice.

Hercegovinom se brzinom pronijela vijest da je preminula najpoznatija hercegovačka "ljekaruša" časna sestra Ljubica Kovač.
Poznato koga je časna sestra Ljubica uputila u tajne ljekovitih pripravaka, djelo će nastaviti živjeti!

„Nadam se i vjerujem da će Međugorje biti proglašeno svetištem, mislim da je to samo pitanje vremena,“, kazao je u emisiji Kompas RTV-a Herceg-Bosne provincijal Franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije fra Jozo Grbeš.

Za vrijeme mise zornice u ranim jutarnjim satima, 20. prosinca, provaljeno je u župnu kuću u Rankovićima.

Koncert duhovne glazbe ”Vatra” održan je u subotu navečer u dvorani Pecara u Širokom Brijegu.

U nedjelju 18. 12. 2022. u župnoj crkvi Sv. Stjepana na Čerinu s početkom u 20:00 sati, organizira se Božićni koncert hercegovačkih klapa.

U subotu 17. 12. 2022. godine u 19.00 sati, u gradskoj sportskoj dvorani Pecara, Široki Brijeg održati će se drugi po redu humanitarni koncerta duhovne glazbe “U mom srcu Vatra”. 

U noći s 11. na 12. prosinca provaljeno je u župnu crkvu Sv. Petra i Pavla u Lovnici, kod Žepča, te je tom prigodom, za sada nepoznati počinitelj/-i, otuđio kalež i pliticu, javlja nedjelja.ba.

U srijedu, 14. prosinca u 19 sati u Domu sv. Ante na Humcu na još jednom duhovnom susretu srijedom gostovati će Stijepo Gleđ – Markos međunarodno priznati hrvatski tenor.

Bratovština svetoga Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići je udruga građana, hrvatskih katoličkih mladića i djevojaka, muževa i žena iz naše Goričko – Sovićke župe i šire. Broji više od stotinjak članova i vrlo je aktivna u svim aspektima župnog života.

"Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi, želim život", napisala je početkom studenog 2006. godine Ana Rukavina u pismu koje je dotaknulo tisuće ljudi.

Nepoznati počinitelji opljačkali su župnu kuću u Banjoj Luci i trenutačno traje potraga za njima, potvrdili su 24. studenog iz banjolučke policijske uprave.

U Župi Čerin pokrenut je niz novih susreta koji će se odvijati pod zajedničkim imenom „Magnificat“. Riječ Magnificat u hrvatskom prijevodu znači „Veliča“ i prva je riječ iz Marijina hvalospjeva „Veliča duša moja Gospodina!“ A to je zato što će se spomenuti susreti sastojati od molitve, pjesme i svjedočanstva.

Ministarstvo hrvatskih branitelja RH najoštrije je osudilo vandalski čin oskrvnuća Spomen obilježja poginulim Vukovarcima kod Kupresa, pri čemu je zapaljena hrvatska zastava, razbijeno postolje u obliku križa te razbacani vijenci i svijeće za hrvatske branitelje.

Nijedno područje pastorala nije tako malo proučeno i stručno obrađeno, a u isto vrijeme toliko prakticirano – kao hodočašće. Definicija hodočašća je pokorničko putovanje do nekog mjesta iz religioznih pobuda.

Stranica 1 od 45