Sadržaj s oznakom: Zanimljivosti

Razmak između riječi pisanog teksta ušao je u upotrebu tek u 7. stoljeću, u tišini irskih samostana, prenosi Aleteia.

Četiri važna sveca imaju dva liturgijska blagdana tijekom godine, dok većina ima samo jedan. Tko su oni i zašto su toliko važni?

Ima jedan mali kafić, u mjestu Naples na Floridi, u koji sam ušla popiti kavu. Dok sam udobno sjedila i pijuckala, ušla su dva čovjeka te prišla šanku i naručila: "Pet kava molim. Dvije za nas i 'tri viseće'."

Umjetnica Sonia Singh, frustrirana pretjerano našminkanim izgledom lutaka, krenula je u misiju da ih transformira u dobno primjerenije i prirodnije prikaze mladih djevojaka. 

Nebeski radnici, duždev slikar i rasporeni učitelj

Priča o Marijinu životu i njezinim odlukama predstavlja suprotnost Evi i njezinoj neposlušnosti Bogu na početku vremena.

Knjiga Postanka opisuje neimenovanu rijeku koja teče iz Edenskog vrta, dijeleći se na četiri rukavca: Pišon, Gihon, Tigris i Eufrat, piše Aleteia.

“Objasniti ‘zašto sam katolik’ je doista teško zbog toga što postoji deset tisuća razloga koji se mogu svesti na jedan razlog: a taj je da je katoličanstvo istinito.“ – ustvrdio je poznati katolički filozof i književnik G. K. Chesterton, te nastavio: „Mogao bih ispuniti cijeli list papira zasebnim rečenicama koje počinju riječima: ‘Katoličanstvo je jedina stvar koja…’

Tolkienu, slavnom piscu i praktičnom katoliku, bila je uvijek privlačna i važna svetkovina Bezgrešnog začeća BDM
J.R.R. Tolkien diljem je svijeta poznat po svom najprodavanijem romanu svih vremena „Gospodar prstenova“ kojeg rado čitaju ljudi različite dobi i uvjerenja, piše Aleteia.

Taj se motiv u zapadnoj Crkvi ponekad naziva Gospa od Puta, čime se naglašava uloga Marije kao voditeljice na putu spasenja.

Godine 1936. ravnatelj kemijskog odjela Kaiser-Wilhelm Instituta u Heidelbergu, dr. Richard Kuhn, dobitnik Nobelove nagrade za kemiju 1938., proučavao je dva vlakna, crveno i žuto, iz komadića Diegove tilme.

Budite na oprezu zbog simptoma Nade, Mira, Radosti i Ljubavi. Srca velike većine već su zaražena adventskim virusom i postoji mogućnost da ova bolest poprimi razmjere epidemije.

Napravljene 2017. godine, "Nano Sveta Obitelj" može stati u iglenu ušicu ili na trepavicu ljudskog oka.

Zabrana proslave jednog od najvećih kršćanskih blagdana trajala je gotovo tri desetljeća sve do 1998. godine, kada je, Božjom milošću, sveti Ivan Pavao II uspješno uvjerio Castra da je ukine.

Autor zastave Europske unije izjavio je da mu je inspiracija za dizajn 12 zvijezda došla iz biblijske knjige Otkrivenja.

Stranica 1 od 18