'Sa zapada dolaze pošasti. Učeni muškarci i žene ne razumiju da život počinje od začeća i svoju tamu pokušavaju navući i na nas'

Učeni muškarci i žene ne razumiju da život počinje od začeća i svoju tamu pokušavaju navući i na nas' - Fra Andrija Bilokapić

"Ako smo prije bili predziđe kršćanstva s istoka, sada smo to predziđe, ali sa Zapada, jer od tamo dolaze pošasti. Učeni muškarci i žene, a u totalnoj su tami", poručio je fra Andrija Bilokapić, provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, tijekom propovjedi na blagdan sv. Šime u zadarskoj istoimenoj crkvi svima onima koji se ne slažu da život počinje od začeća.

"Mi Zadrani smo obasjani lunarnim svjetlom i to upravo posredstvom svetog Šime. Kao što je Mjesec obasjan Suncem i na Zemlju zrcali to svjetlo, tako je i sveti Šime, zagledan u svjetlo svijeta, odnosno u Krista, obasjavao ovaj grad, i zato naš grad još s ponosom može reći da čuva neke kršćanske vrijednosti.

Danas su se nad nama nadvili kojekakvi oblaci, više sa zapada nego sa istoka. Primjerice, ova histerija koja ovih dana dolazi prema ljudima koji hoće zaštiti život od začeća. Učeni muškarci i žene, a u totalnoj su tami. Ne vide, i kad im čovjek pokuša racionalno obrazložiti kako život počinje od začeća, oni to ne razumiju jer nisu obasjani svjetlom, a tu svoju tamu pokušavaju navući i na nas.

Ako smo prije bili predziđe kršćanstva s istoka, sada smo to predziđe, ali sa zapada, jer od tamo dolaze pošasti nesnošljivosti, rastave i slično, ali hvala Bogu, ima još u nama lunarne svjetlosti. Izlažimo se tome svjetlu, po tom svjetlu će nas obasjati Bog, bit ćemo rasvijetljeni iznutra, važno je otvoriti se božanskom slavlju. Tu su se i naši preci napajali svjetlom koje je došlo iz ove crkve - kazao je fra Andrija Bilokapić u svojoj propovjedi koju je prenio Zadarski list.