Sa 113 godina najstariji muškarac na svijetu moli krunicu dva puta dnevno

Tijekom mjeseca svibnja Guinnessova knjiga svjetskih rekorda službeno je priznala da je Juan Vicente Pérez, umirovljeni venezuelanski farmer, najstariji čovjek na svijetu.

U videu objavljenom na web stranici Guinnessova knjiga svjetskih rekorda je precizirala da Juan Vicente ima izuzetno zdravlje i pamćenje: sjeća se djetinjstva, braka, imena svoje braće, djece i unučadi. Voli biti okružen obitelji i prijateljima.

Krunica dva puta dnevno

Među slikama Juana Vicentea Péreza koje su objavljene kako bi objavile rekord, brzo je postala viralna jedna fotografija: ona na kojoj on pozira s krunicom u ruci. Mnogi su katolici tada željeli znati moli li se on i koliko često. Odgovor je upravo objavljen: da, Juan moli krunicu, i to dva puta dnevno. I eto onda potvrde one izreke koja kaže kako molitva čuva i dušu i tijelo!

Juan Vicente je u filmu izjavio da želi živjeti još dulje, te da se nada da će ga se sjećati kada napusti ovaj život, kao čovjeka koji je radio, koji je bio vjeran svojoj ženi i ustrajan u vjerskoj praksi kao pobožni katolik.

11 djece i 41 unučad

Rođen u venezuelanskom gradu El Cobre, u državi Táchira, Juan Vicente Perez počeo je raditi s pet godina, pomažući roditeljima na plantažama šećerne trske i kave. Kada je postao punoljetan, postao je sudski ovršitelj i radio je na teškim slučajevima zemljišnih sporova, ali nije imao stresa koji bi negativno utjecao na njegovo zdravlje.

Jedna od njegovih kćeri, Nelyda, potvrđuje da je obitelj "jako zahvalna za zdravlje" njihova oca. I to kakva obitelj! Iako je nakon 60 godina braka Juan ostao udovac (njegova supruga Ediofina del Rosario García umrla je 1997.), njih dvoje su imali 11 djece, a od toga 41 unučadi, 18 praunučadi i 12 pra-praunučadi. Plodan život povezan sa svakodnevnom molitvom: nije li to divno?!

it.aleteia.org/Prijevod: medjugorje-info.com

Označeno u