Mladost je najbolje vrijeme za ostvarenje zajednice s Bogom.

U Bibliji piše: I sjećaj se svoga Stvoritelja u danima svoje mladosti prije nego dođu zli dani i prispiju godine kad ćeš reći: "Ne mile mi se." (Propovjednik 12,1 JB) Bog više gleda na voljnost, nego na dob. U Bibliji piše: A Samuel služaše pred Jahvom, još dijete u oplećku lanenom (1. Samuelova 2,18 JB)

Što Bog očekuje od djece? U Bibliji piše: Djeco, slušajte roditelje u svemu, ta to je milo u Gospodinu! (Kološanima 3,20 JB)

Jedna od Božjih zapovijesti zahtijeva da djeca poštuju roditelje. U Bibliji piše: Poštuj oca svoga i majku svoju da imadneš dug život na zemlji koju ti da Jahve, Bog tvoj. (Izlazak 20,12 JB)

Koliko dugo djeca trebaju poštovati svoje roditelje? U Bibliji piše: Slušaj svoga oca, svoga roditelja, i ne prezri majku kad ostari. I uho koje čuje i oko koje vidi, oboje je Jahve načinio. (Izreke 23,22 JB)

Dosljedna primjena disciplinskih mjera izraz je roditeljske ljubavi. U Bibliji piše: Tko štedi šibu, mrzi na sina svog, a tko ga ljubi, na vrijeme ga opominje (Izreke 13,24 JB)

Mladi mogu biti primjer umjesto Krista. U Bibliji piše: Nitko neka ne prezire tvoje mladosti, nego budi uzor vjernicima u riječi, u vladanju, u ljubavi, u vjeri, u čistoći. (1. Timoteju 4,12 JB)

Djeca trebaju učiti od svojih roditelja. U Bibliji piše: Poslušaj, sine moj, pouku oca svoga i ne odbacuj naputka svoje majke! (Izreke 1,8 JB)

Bezobzirnim životom dijete sramoti roditelje. U Bibliji piše: Tko se drži Zakona, razuman je sin, a tko se druži s izbjeglicama, sramoti oca svoga (Izreke 28,7 JB)

Nepošteno je iskorištavati roditelje. U Bibliji piše: Tko pljačka oca svoga i majku svoju i veli: "Nije grijeh", drug je razbojniku. ( Izreke 28,24 JB)

Mladi bi trebali paziti kad biraju prijatelje. U Bibliji piše: A od mladenačkih strasti bježi! Teži za pravednošću, vjerom, ljubavlju i onim što donosi spasenje, zajedno s onima koji čista srca zazivaju Gospodina ( 2. Timoteju 2,22 KS)

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Priopćenje hrvatskoj javnosti i medijima o fra Bernardinu: Molim vas da našu časnu braću ostavite u miru. „Preživajući“ zlo svojih prethodnika i sami postajete žrtve njihova golemog bezumlja – komunizma
22. September 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline