Sadržaj s oznakom: Biblija

Biblija je najviše prevođena knjiga na svijetu, međutim, Božju se riječ ne može pročitati na više od polovice živih jezika.

U Gospinoj školi molitve Biblija zauzima vrlo bitno i značajno mjesto.

Razmišljate što sa sobom spakirati na ljetovanje i kako se odmoriti?

I onda kad se zatamne obzorja života, i onda kad se zatvore sve mogućnosti izlaza, i onda kad vlastito iskustvo bude govorilo suprotno, i onda kad izgledi budu nikakvi, i onda kad te spopadne malodušje i strah od neuspjeha, nemoj odustati nego pokušaj još jednom: baci mrežu na drugu stranu života

U Svetom pismu djeca su gledana kao izuzetan Božji blagoslov. Djeca su gledana kao blagoslov, s tim da treba reći da su muška djeca smatrana još većim blagoslovom. Ona su nastavljala obiteljsko ime.

Prema nekim izvorima, cijela Biblija je prevedena u 670 jezika.Novi Zavjet je dostupna na otprilike 1500 jezika, a poneki dijelovi Svetoga Pisma (jedna knjiga, psalam ili dio Novoga ili Staroga Zavjeta) su prevedeni na više od 3000 jezika.

U Bibliji piše: Podsmjehivač je vino, vikač silovito piće, nije mudar ni jedan koji od toga tetura.

Kako glase osnovne biblijske smjernice za muževe?

Znate li da postoji grijeh koji se nikada ne oprašta? Iako svi grijesi mogu biti oprošteni, Isus nas uči da postoji jedan specifičan grijeh koji se ne može oprostiti ni u ovom ni u budućem svijetu. To je grijeh protiv Duha Svetoga.

Povjesničar Grigory Kessel iz Austrijske akademije znanosti objavio je otkriće u članku u časopisu New Testament Studies.

Мlаdіć је ušао u rаѕрrаvu ѕа ѕtаrісоm kоја је u аvіоnu čіtаlа Віblіјu. Nо, оnо štо mu је оnа rеklа gа је оѕtаvіlо bеz tеkѕtа. 

Zašto župe ne bi držale ista odijela za sve krizmanike? A pravi je dar svima – Biblija

Objavljeno u Duhovni kutak | 2.5.2023.

Tko nosi žig Zvijeri?

Neki su adventisti shvatili da Babilonska bludnica ne može biti papa. Pa pošavši od te očite istine, zaključili: Ako nije Bludnica, onda je Zvijer.

Odgovor na ovo pitanje neće odrediti samo kako gledamo na Bibliju i na njezinu važnost u našim životima, nego će u konačnici ostaviti vječni utisak na nas.

Objavljeno u Duhovni kutak | 26.4.2023.

Biblija o stresu

Patnja obilježava gotovo svaki ljudski život, ali ono što je važnije od same patnje jest reakcija na patnju – tu se rađa stres.

Koje mogu biti posljedice ogovaranja?

Stranica 1 od 8