Nedavno sam pročitao knjigu »Problem duše« koju je 1974. izdala Crkva u svijetu. U toj knjizi na 62. stranici autor tvrdi da je smrću čovjeka uništeno ne samo njegovo tijelo nego i sama osoba, jer »čovjeka više nema«. Ja sam dosada vjerovao da smrt ne uništava čitavog čovjeka nego samo njegovo tijelo koje će se na dan uskrsnuća sjediniti s njegovom dušom (osobom) u novog čovjeka.Molim Vas da mi odgovorite je li mišljenje autora ujedno i nauk Katoličke Crkve. Krešimir iz Zagreba

»Po smrti, dijeljenjem duše i tijela, tijelo se čovjekovo raspada, dok mu duša ide u susret Bogu, čekajući da se ponovno sjedini sa svojim proslavljenim tijelom. Bog će svojom svemoću povratiti konačno nepokvarljiv život našim tijelima sjedinjujući ih s našim dušama, snagom Isusova uskrsnuća« – kaže se doslovno u Katekizmu Katoličke Crkve koji iznosi siguran i pouzdan nauk Katoličke Crkve.

Nemamo pri ruci knjigu koju spominjete, pa ne možemo biti sigurni jeste li ili niste dobro razumjeli autora.

Što se tiče načelnoga pitanja: Je li mišljenje određenog autora ujedno i nauk Katoličke Crkve? – možemo Vam odgovoriti da svako mišljenje teološkoga autora nije nauk Crkve. Pouzdano ne bi bio nauk Crkve stav koji Vi pripisujete autoru, što možete i sami zaključiti uspoređivanjem s navedenim riječima iz Katekizma Katoličke Crkve.

Zanima te i ovo?
Čudo u Šurkovcu, mladić prohodao kod fra Ive Pavića
18. May 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.