Sadržaj s oznakom: Smrt

Objavljeno u Poučne priče | 8.5.2022.

Zadržite vilicu

Jednoj mladoj časnoj sestri dijagnosticirana je teška bolest i rečeno joj je da joj je ostalo još samo 3 mjeseca života. Budući da je odlučila ‘srediti’ svoje stvari prije smrti, pozvala je poglavaricu kako bi je upoznala s nekim detaljima vezanim za njenu posljednju želju.

Objavljeno u Kolumne | 28.4.2022.

Draga djeco smrt ne postoji

"Draga djeco smrt ne postoji. Želim da shvatite da ovaj život traje kratko, prema onome u nebu." Kao što vjerujem da znate duše u Čistilištu ne mogu ništa učiniti za sebe da skrate svoj boravak u Čistilištu, mi možemo.

Objavljeno u Duhovni kutak | 15.4.2022.

Od čega je Isus umro?

Koji je zapravo bio pravi uzrok smrti propetoga Krista?

Sveti Bartolomej u kršćanskoj ikonografiji redovito se prikazuje kako nosi svoju vlastitu kožu. Sveta Lucija svoje oči nosi na pladnju. Hoće li nas takvi prizori očekivati na vratima Raja?

Vjera nije bajka. Raj i Općinstvo svetih i Uskrsnuće tijela su stvarni. Susret s lijesom u našu kuću je donio ljepotu vjere

Potrebno je ljubiti Boga iznad svega i bližnjega svoga kao sebe samoga. Vjera i dobra djela, molitva i rad, ljubav prema Bogu i čovjeku: to su oznake po kojima se poznaje pravi i osvjedočeni vjernik.

Naša je zemlja poprište ne samo ljudske nego i božanske povijesti.

'Sam Bog, kažem vam, može prosvijetliti dušu svojom milošću i pokazati toj duši što je ona uistinu.' (Padre Pio)

UVOD: Izr 6, 16-19.

Objavljeno u Molitve | 4.3.2022.

Gospin plač

Gospin plač se prije uvijek molio u korizmi, danas taj običaj izumire. Trebamo ga obnoviti i početi moliti!

Bivša natjecateljica American's Got Talent Jane Marczewski, umrla je u dobi od 31 godine, šest mjeseci nakon što ju je borba s rakom dovela do povlačenja iz natjecateljskog showa.

Umirući pacijent je uhvatio doktora za ruku s riječima: Tako se bojim smrti! Možete li mi reći, doktore, što me čeka nakon smrti? Kako izgleda na drugoj strani?

Smrt se kretala prema velikom gradu. Susrela je jednog čovjeka. Upitao ju je: ''Čime se baviš?'' ''Danas ću ubiti deset ljudi!'' – odgovorila je smrt.

Na ovoj dirljivoj fotografiji, pjevač Andy Grammer je pokazao svijetu ljubav prema svojoj majci.

U petak, 21. siječnja 2022., navršava se 20 godina od smrti bivšega međugorskog župnika i osnivača vjersko-humanitarne organizacije „Međugorje-Mir“ fra Leonarda Oreča (Posuški Gradac, 1928. - Zagreb, 2002.).

Smrt je granica kojoj svi idemo. Od trenutka kada je Isus uskrsnuo nastala je glede smrti posve drukčija situacija. Smrt je izgubila strahotu.

Stranica 1 od 8