Sadržaj s oznakom: Smrt

Naša je zemlja poprište ne samo ljudske nego i božanske povijesti.

Objavljeno u Molitve | 24.2.2023.

Gospin plač

Gospin plač se prije uvijek molio u korizmi, danas taj običaj izumire. Trebamo ga obnoviti i početi moliti!

UVOD: Izr 6, 16-19.

Smrt se kretala prema velikom gradu. Susrela je jednog čovjeka. Upitao ju je: ''Čime se baviš?'' ''Danas ću ubiti deset ljudi!'' – odgovorila je smrt.

Umirući pacijent je uhvatio doktora za ruku s riječima: Tako se bojim smrti! Možete li mi reći, doktore, što me čeka nakon smrti? Kako izgleda na drugoj strani?

Na ovoj dirljivoj fotografiji, pjevač Andy Grammer je pokazao svijetu ljubav prema svojoj majci.

Neki je Europljanin zalutao u pustinji Sahari. Izgladnio je i ožednio.

Imam 27 godina i volim svoj život. Sretna sam. Dugujem to svojim voljenima, ali kontrola je izvan mojih ruku. Nisam ovu 'bilješku prije smrti' počela pisati jer se smrti bojim...

Statistika koju je objavio Worldometer pokazuje da je u 2022. izvršeno više od četrdeset četiri milijuna pobačaja, dok Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) navodi brojku od sedamdeset tri milijuna pobačaja. Da se ne bi dogodio neki “neočekivani“ fact-checking navodim kao izvor internetske portale Svjetske zdravstvene organizacije (ovdje) i Worldometera (ovdje), javlja vigilare info.

Smrt je granica kojoj svi idemo. Od trenutka kada je Isus uskrsnuo nastala je glede smrti posve drukčija situacija. Smrt je izgubila strahotu.

Sveta djevice Barbaro! Kad si svjedočila za svetu vjeru Isusovu svojom krvlju, onda ti je premilostivi Isus obećao da će oni koji te zazivaju u pomoć, biti oslobođeni od nagle i nepripravne smrti.

Često možemo čuti kako se na sprovodu nekog čovjeka utješno govori da će vječno ostati u nama.

Objavljeno u Meditacije | 1.11.2022.

Rekvijem za voljenu osobu

Tišina i mir. Odnijeli su ga u zemlju života. Čemu zaustavljati pitanja? Odsada je njegovo prebivalište počinak, a njegova odjeća svjetlo.

Pokaži nam Gospodine, neizmjernu snagu svoje dobrote.

Nedavno sam pročitao knjigu »Problem duše« koju je 1974. izdala Crkva u svijetu. U toj knjizi na 62. stranici autor tvrdi da je smrću čovjeka uništeno ne samo njegovo tijelo nego i sama osoba, jer »čovjeka više nema«. Ja sam dosada vjerovao da smrt ne uništava čitavog čovjeka nego samo njegovo tijelo koje će se na dan uskrsnuća sjediniti s njegovom dušom (osobom) u novog čovjeka.Molim Vas da mi odgovorite je li mišljenje autora ujedno i nauk Katoličke Crkve. Krešimir iz Zagreba

Djevojčica je poslala balon  s porukom za svoju 'Mawmaw'u nebo, a on se vratio, s odgovorom.

Stranica 1 od 8