Kako je mirna smrt jedne starice promijenila sve ove ljude?

Katolički svećenik Stephan Schmidt u Njemačkoj bio je u svojoj redovitoj posjeti bolnici.

Posjetio je i 87.-mo godišnju staricu iz njegove župe koja je umirala i željela je da ga vidi posljednji put.

Zahvalila mu se na njegovim propovijedima koje su je dovele do odluke da se preda Kristu, prije tri godine'.

Ja znam gdje će ovo moje putovanje odvesti, rekla mu je. Umrla je poslije tri dana. Svjedoci koji su bilo pored nje u tim trenucima, rekli su da je njena smrt došla vrlo mirno, njene posljednje riječi, dok je gledala gore bile su: "Isus, Isus!" - Bilo je to "propovijedanje kroz smrt", kako kaže Schmidt.

Nekoliko dana kasnije Schmidta je nazvao liječnik iz te bolnice, da mu kaže da nikad nije vidio da netko tako mirno umre . "Što je ta žena imala, a ja to nemam?", pitao je. "Ja vam mogu točno reći što je imala", rekao je Schmidt i pozvao ga je da dođe u crkvu.

Za vrijeme bogoslužja, dok je tekla molitva za bolesne, liječnik je sam doživio iscjeljenje na njegovo veliko iznenađenje. Bogoslužje i daljnji razgovor sa Schmidtom je na njega ostavilo takav dojam, da je odlučio prihvatiti Isusa, dok se svojim automobilom vozio natrag kući. Zaustavio je auto pokraj puta, uključio svjetla upozorenja i oboje su se počeli moliti iz sveg srca Isusu.

Iznenada se kraj njih zaustavila policijska patrola, koja je provjeravala automobil i tražila njihove dokumente, kada su ih upitali zašto stoje ovako na putu u ovo kasno doba, oni su odgovorili da se "mole!". Policajci su sada postali još više sumnjičavi, tako da su Schmidta i liječnika testirali na alkohol. Rezultat je naravno bio negativan. Prije nego što su otišli, liječnik je rekao jednom policajcu: "Mladiću, iskreno se nadam da ćeš i ti jednog dana iskusiti ovako nešto predivno kao ja večeras!"

Nekoliko dana kasnije, Schmidtov telefon je ponovno zazvonio. Ovaj put razgovor s njim je tražio mladi policajac, koji je pitao: "Recite mi, što to taj doktor ima a ja nemam?" "Ja vam mogu točno reći što on to ima," rekao je Schmidt i pozvao ga na bogoslužje. Policajac je došao zajedno sa svojom djevojkom. Zapanjujuće je kako je jedna mirna smrt djeteta Božjeg tako utjecala na druge ljude", kaže na kraju Šmidt.

Označeno u