U četvrtak 14.-17.6. 2018. večernjom svetom misom započelo je 7. MEĐUNARODNO HODOČAŠĆE ZA OSOBE S INVALIDITETOM pod geslom: Živjeti od Božje riječi „Tada im otvori pamet da razumiju Pisma“ (Lk 24, 45).

Koordinator hodočašća fra Marinko Šakota, kao župnik i domaćin, predslavio je ovu svetu misu dobrodošlice, koju su svojim čitanjem animirali članovi Udruge „Susret“ iz Čitluka te tamburaški orkestar iz Šurmanaca.

Hodočašće je i ove godine okupilo znatan broj hodočasnika (oko 1700) iz 12 zemalja : Hrvatska, BiH, Slovenija, Slovačka, Poljska, USA, Italija, Rusija, Litva, Latvija, Bjelorusija i Ukrajina. Smješteni su besplatno od strane međugorskih župljana koji evo već sedmu godinu zaredom otvaraju vrata svojih domova i srca za ljude u potrebi. Doista je bilo lijepo vidjeti i ove godine želju domaćina da što više doprinesu i pomognu. Interesantno je kako je to na neki način uvijek ista grupa ljudi koji su kroz sve ove godine otvoreni za Božje davanje u ovoj, ali i u svim drugim situacijama i potrebama župe. Lijepo je imati takve župljane.

Organizacijski tim Hodočašća (Neno Ostojić, Ante Crnjac, Franjo Ostojić –Šoša, Slađana Taisler, Matea Ostojić, Zajednica „Svjetlo Marijino“ i Paula Tomić) na čelu sa fra Marinkom trudio se koordinirati „potražnju i ponudu“ i toplo se nada da će sve skupa proteći na veću slavu Božju.

Program predstavljanja i molitva križnog puta dio su programa za petak, a molitva na Podbrdu i svjedočanstva, dio su programa za subotu. Hodočašće završava župnom svetom misom u 11 sati, na koju su posebno pozvani svi župljani jer je tada posebna zahvala i molitva za njih. Na početku mise bit će upriličeno i teatarsko oživljavanje ukazanja u Lourdesu u znak obilježavanja 160 obljetnice tih marijanskih ukazanja.

Za nadati se kako će ovo Hodočašće za sve koji u njemu sudjeluju biti poput svjetionika koji će im pomoći prepoznati LOGIKU SVIJETA I LOGIKU EVANĐELJA. One nikako ne idu zajedno, dapače, potpuno su suprotne. Ono što je po logici svijeta važno, po logici Evanđelja je isprazno i obrnuto. Logika Evanđelja sažeta je u BLAŽENSTVIMA. Blago siromašnima, progonjenima, bolesnima, ostavljenima… Gledajući na sve ovdje prisutne po logici svijeta rekli bi JADNI VI!!! A po logici Evanđelja – možemo reći BLAGO VAMA!!!

Molimo s Gospom kroz ove dane da nam Bog preoblikuje srca kako bi mogli shvatiti i živjeti logiku Blaženstava!

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Mostarski paroh Radivoje Krulj: „Onaj tko sprječava izgradnju katoličke crkve u Drvaru ne može se zvati kršćaninom“
17. September 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline