Danas na Festivalu mladih u Međugorju svjedočio je kardinal Ernest Simoni Troshani.

Za njega često kažu kako je mrva Božja, živi svjedok kako se isplati biti Isusov, kako se isplati moliti krunicu i biti Gospino dijete. Naime, ovaj ponizni kardinal za vrijeme komunizma bio je 28 godina u zatvoru, mučen i zlostavljan. Osuđen je na smrtnu kaznu vješanjem jer je pozivao i govorio narodu kako ćemo svi jednog dana umrijeti za Isusa Krista i da nikad ne smijemo izdati Boga.

Međutim ipak nije bio smaknut, no idalje je ostao u zatvoru. Danas kaže kako je ponosan što je bio u zatvoru, što je mogao širiti Radosnu vijest, Isusa Krista je donosio svima, vjernicima i nevjernicima.

Govorio je ljudima u zatvoru o slobodi,te isticao kako je Isus onaj koji oslobađa i to je sloboda koju nam nitko nitko ne može oduzeti. Na pitanje kako je reagirao kad ga je papa pozvao da bude kardinal kazao je kako nije očekivao i nije znao da će ga taj dan papa proglasiti kardinalom i da se začuđeno pitao zašto ja u prvom redu između toliko „velikih riba“ . Onda je vidio svoje ime i prezime na ekranu i dodatak kardinal. Cijelu životnu priču ovog kardinala poslušajte u nastavku: 

Radiopostaja MIR Međugorje

Zanima te i ovo?
Župne obavijesti i molitveni program u Međugorju (18. - 24. siječnja)
17. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.